המסעדה האהובה מהרי ירושלים נפתחת מחדש לקהל
המטבח של רמה חוזרת להגיש ארוחות ערב לקהל הרחב ומארחת את יקב קסטל, בסלואו דיינינג שבקיבוץ מורן אפשר לאכול עכשיו גם בצהריים, בגוז' ודניאל יש תפריט חורף חדש, במסעדת וין אנד ויאנדה שף חדש, בנצי ארבל מכפרה מיו מגיע לבשל בחולון, ובתל אביב יש מותג חדש של קוקטיילים מבוקבקים במשלוח. כל החדשות הטעימות של השבוע

המטבח של רמה נפתחת מחדש, נטף
אחרי שהפכה למקום לאירועים בלבד, המטבח של רמה תחזור לפעול כמסעדה למשך יומיים בשבוע. בסרביסי הערב הראשונים, בימים רביעי-חמישי 10-11 בדצמבר, יתארח במסעדה יקב קסטל עם יינות מיקב רזיאל, והמנות שיוגשו יספרו את הסיפור של הרי יהודה והטבע שסביבם. בין המנות: מאפה תרד עם קממבר וסירופ דבש (מהמנות האיקוניות של המסעדה); מאפה בשר מפורק על קרם תפוח אדמה; טרטר בקר עם תפוחי אדמה מטוגנים ואיולי פפריקה מעושנת; סשימי דג ים עם שמן אורפה, צ'ילי, בצל, סומאק וזעתר; ולקינוח קראמבל תפוחים, קרם לימון עם תותים ושטרויזל שקדים, טירמיסו, טראפלס וגרניטה אשכולית.
נטף. להזמנת מקום

ארוחת צהריים ותפריט ערב חדש בסלואו דיינינג, מורן
השף ניתאי יהלום, שמוביל את מסעדת סלואו דיינינג בקיבוץ מורן, חוגג שלוש שנים למסעדה עם תפריט לאנץ' חדש ומנות חדשות בתפריט הערב. תפריט הצהריים, שמוגש ב-12:00-15:00, כולל מנות פתיחת שולחן כמו קבב דג עם רוטב פלפלים, סלט ג'רג'יר ופוקצ'ה; פסטה רחבה עם דג מפורק ברוטב פרפיום עגבניות מגי ופטרוזיליה; פיש אנד צ'יפס עם איולי סחוג; סלט לחם עם ארטישוק א לה רומנה, בצל סגול וקממבר עיזים; פלמידה כבושה עם שמן עריסה ועלי מיזונה; ומסבחה חציל קלוי עם גרגירי חומוס, סחוג וביצה קשה קצוצה. מ-18:00 מוגש תפריט ערב עם מנות כמו קובנייה טונה כחולת סנפיר עם כרובית גרוסה, בצל סגול, פלפל חריף, עשבים ואיולי; פרחי קישוא מטוגנים במילוי גבינת ריקוטה וזיתים, על יוגורט וסלסה של שזיפים מוחמצים; טורטליני די מלנזנה; ושיפוד פורל צלוי בטאבון המוגש על לאפה ביתית עם יוגורט, בצל סומאק ועלי ג'רג'יר.
מלון סלונס, קיבוץ מורן. ראשון-שבת 09:00-22:00

תפריט חורף בגוז' ודניאל
השף שניר אנג סלע רקח בגוז' ודניאל תפריט חדש על בסיס חומרי הגלם של החורף, שיצטרף לתפריט הקלאסי. בין המנות: שיפוד פטריות קונפי עם קרם פרש מוקצף ובלסמי פטריות (78 שקלים); ארטישוק ירושלמי בחמאה, יין לבן ותרד; רביולי ירוקים ברוטב יוגורט חם; ניוקי ראגו טלה; מרק שורש סלרי עם ערמונים ותפוחי עץ (52 שקלים); ארנצ'יני טלה חלפניו מוחמץ עם פקורינו רומנו וציר טלה מצומצם (72 שקלים); וארטישוק ירושלמי בחמאה עם יין לבן, תרד גוליבר, פיסטוק ותערובת תבליני דואה (72 שקלים).
אנשי בראשית 39, בני ציון

שף חדש בווין אנד ויאנדה, פתח תקווה
מסעדת וין אנד ויאנדה של רן דור-חי התחדשה בשף חדש - איתי שלו, אחד הקולות המוערכים בעולם הקולינריה הישראלי. שלו בנה תפריט שנותן פרשנות עכשווית למטבח הבשרי, וכולל בין השאר סינטה סטריפ מוגש עם דמיגלס טופי טריאקי (96 שקלים); סלט עוף בוויניגרט סיידר תפוחים (88 שקלים); ירך פרגית ניו אורלינס צלויה בג'וספר (98 שקלים); בייבי ספריבס בקר על העצם (148 שקלים); וטורטליני אונטריב ברוטב דמי גלאס וקרם סלרי עם שעועית שטוחה ואפונת גינה סינית (98 שקלים).
שחם 1, פתח תקווה

בנצי ארבל בסילו, חולון
למשך שלושה ימים תהפוך מסעדת סילו לטרטוריה איטלקית משוגעת, עם מסיבה של פסטה טרייה שיוביל שף בנצי ארבל. זה יקרה ב-8-10 בדצמבר, לכבוד חגיגות העשור למסעדה, וארבל יגיש יחד עם ברנרדו בלחוביץ' מנות כמו פיצ'י לימונה, לונגאטלי אלאנורמה, רביולי פריטי, סופלי, סלט מודנה ופלרמו – קינוח של מוס מסקרפונה, לימון ופיסטוק איטלקי עם שברי קקאו קלויים.
פארק פרס, חולון

סדרת קוקטיילים מבוקבקים של 7to1 cocktail lab
בר הקוקטיילים מנווה צדק השיק סדרת קוקטיילים ותזקיקים מבוקבקים, שתביא לכם את החוויה של הבר המקצועי הביתה. הקוקטיילים מגיעים בבקבוקים מעוצבים בגודל 200 מ"ל או 500 מ"ל, וכל בקבוק מגיע עם קישוטים המותאמים לסגנון המשקה. בין הקוקטיילים והתזקיקים בסדרה: Sneakers Manhattan, Lychee Martini, Raspberry, Celery Gin ו-Chili Tequila. המחיר: מ-54 שקלים לקוקטייל 200 מ"ל, מ-112 ל-500 מ"ל.
הזמנות דרך וולט

חודש המשאלות הקולינרי של Make-A-Wish ו-Ontopo
ארגון Make-A-Wish Israel ואונטופו השיקו חודש משאלות קולינרי - פרויקט ראשון מסוגו בארץ, המבוסס על מודל בינלאומי. במהלך חודש דצמבר אונטופו תחבור ליותר מ-50 מסעדות מובילות בישראל, ובעת הזמנת מקום דרך השירות תינתן האפשרות לתרום 20 שקלים לארגון Make-A-Wish המסייע בהגשמת משאלות לילדים המתמודדים עם מחלות מסכנות חיים. עבור תרומתכם תקבלו הטבה ייחודית על חשבון המסעדה: קינוח, כוס יין/בירה או מנה ראשונה. את המהלך מוביל השף אסף גרניט, שותף ותיק של הארגון, ובין המסעדות הלוקחות חלק בפרויקט טאיזו, a, &moshik, poupee, בית תאילנדי, דלאל, רוברטה וינצ'י, עמק בראסרי, A.K.A, לונל, דריה, מארי, ESO, אברי ואובן קובן.
