ברנז'ה אוכל ספרדי (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
חוזרים לסיבוב נוסף. ברנז'ה|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

מאז שנפתחה לפני למעלה משנתיים במתחם שרונה בתל אביב עברה מסעדת ברנז'ה לא מעט גלגולים: בתחילת דרכה היה זה השף אופיר וידבסקי שהיה אחראי על התפריט. כשהחליט לעבור לפולין נכנס לפעולה בוגר "משחקי השף" דן יושע, שניסה למצב את ברנז'ה כמסעדת שף מסקרנת, וממש לפני כמה חודשים הודיעו בעלי המקום על פרידה רשמית מיושע ועל סגירת המסעדה לתקופה בלתי מוגבלת לטובת מה שהגדירו כרענון קונספטואלי.

מחר, 1 בנובמבר, תיפתח רשמית ברנז'ה המחודשת תחת אותו השם, אבל הפעם תמותג כמטבח ספרדי שמח. מי שתפס את המושכות במטבח הוא יואב בר, שחבר להראל בלו (הבעלים) וישמש כשף הראשי של קבוצת המסעדנות אותה מוביל בלו. תחת בר תפעל ססיל לוי כשפית בפועל של ברנז'ה המחודשת, אחרי ששימשה כסו שפית במסעדת פושון בשרונה תל אביב. למנהל המקום מונה אלי נחשון צוק, בן זוגו של השף ניר צוק.

אין תמונה
אותו המקום, שף אחר

ברנז'ה החדשה תציע תפריט ספרדי המחולק לשש קטגוריות: פינצ'וס, טאפאס, מנות בשר, מנות ים, מנות ירק וקטגוריית פאייה. בנוסף, בקומה השנייה של המסעדה תמצאו תפריט שלם המבוסס כולו על סנגריות, אותו יצר המיקסולוג אריאל לייזגולד. בקומה השלישית מתכננים בלו ובר לארח אירועים עסקיים או פרטיים.

עוד באוכל טוב:

בין המנות בתפריט החדש של ברנז'ה ניתן למצוא טאפאסים כמו סביצ'ה פלמידה עם צ'ילי גרוס, עלי שומר, זרעי עגבניות וכוסברה (42 שקלים); קוקי סאן ז'אק עטוף בחזה אווז מעושן על קרם כרובית לימוני (39 שקלים); חלמון עלום עם שרימפס קצוץ, צנוברים וצ'יפס גפרורים (35 שקלים); פינצ'וס כמו סלמון כבוש במקום ברוטב צלפים עם פינגר ליים (28 שקלים); וקרוקט ביצה על גספצ'יו תירס (24 שקלים).

בין המנות הגדולות יותר ניתן להזמין פאייה של פירות ים עם אורז ספרדי, סופריטו, ציר דגים בזעפרן, שרימפס, קלמרי, סקלופ, מולים, וחצי סרטן כחול (בין 65-225 שקלים למנה, תלוי בגודל); פאייה ירקות עם אורז ספרדי, סופריטו, ציר ירקות, זעפרן, ארטישוק, זוקיני, פלפל אדום, עגבניות ופטרוזיליה (בין 45 ל-150 שקלים); מוסר ים בתבשיל עגבניות, עם שום, לימון ושמן זית (60 שקלים); ונתח סינטה מיושן על הפלנצ'ה (120 שקלים).

ביצה עלומה - מסעדת ברנז'ה (צילום: דן פרץ)
האם הפעם זה יצליח? |צילום: דן פרץ

את המנות והקונספט החדש של המסעדה גיבש בר במסע לספרד שערך יחד עם בלו, וכעת מוטלת עליו המשימה הקשה להחיות את המסעדה באופייה החדש. ואם זאת לא משימה מכובדת וקשה מספיק, בנוסף לברנז'ה יהיה בר (השף והבעלים של מסעדת מאראבו שנסגרה) השף הראשי גם של שאר המסעדות שבבעלות בלו: סיטארה, פישופ, מציצים, בל ביץ' ומונה ביץ'. כמו כן, מלבד שש המסעדות הפעילות עובד בלו בימים אלה על פתיחת מסעדה חדשה וגדולה בקיבוץ תל יצחק.

ברנז'ה. דוד אלעזר 15, מתחם שרונה, תל אביב. 03-6562626. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל