שגב משה ויונתן רושפלד משיקים את ה-Soup Market בשרונה מרקט
מיזם פופ-אפ קולינארי חדש בשרונה מרקט יציע את מרקי השפים המוכרים במחיר של 10 שקלים למנה. ה-Soup Market יפעל בין התאריכים 15-27 בינואר (בימים ראשון עד שישי), כאשר מחצית מההכנסות יתרמו לעמותת בית השנטי שמטרתה לסייע לבני נוער בסיכון ולהעניק להם בית חם.
שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב
משלוח חמין עד הבית ביום שישי במסעדת סנדר, תל אביב
מסעדת סנדר התל אביבית מציעה גם השנה משלוחי חמין עד פתח הבית. החמין של סנדר כולל תפוחי אדמה, נתחי בשר, קישקע אמיתי תוצרת בית, שלושה סוגים של שעועית וביצים חומות. סיר אישי יעלה לכם 89 שקלים, זוגי 169 שקלים וסיר לחמישה סועדים יעלה 399 שקלים.
סנדר - בית של אוכל. לוינסקי 54, תל אביב. 03-5371872
כיתת אמן עם השף עזרא קדם, ירושלים
זו השנה השישית שבה ייערכו כיתות האמן בסטודיו ארקדיה של השף עזרא קדם. השנה ייערכו הסדנאות בסימן בישול חורפי והן יכללו סיור קצר בגינת הירק של הסטודיו, טעימה של שמני זית מקומיים, הרצאה על עשבי בר ועשבי תבלין ועוד. אורך הפעילות הוא כ-3 וחצי שעות והתאריכים הם: 13.1 (ו') , 20.1 (ו'), 23.1 (ב'), 27.1 (ו'). שעת התחלה: 10:30.
לפרטים נוספים והזמנות - קרן: 052-5507369
מסיבת הר חרמון ביקבי רמת הגולן
יקב רמת הגולן עולה שוב להר למסיבת הר חרמון באמצע מסלול גלישה. הגולשים מוזמנים ליהנות מבר יין ו-DJ כשבמהלך המסיבה תושק מהדורה מיוחדת של הר חרמון מוסקטו בבקבוק אישי. בנוסף, עבור אורחי האתר שאינם גולשים יפתח בר הר חרמון מוסקטו במרפסת באתר התחתון. המסיבה תתקיים ביום שני ה- 16.1.17 מהשעה 12.00 ועד 15:30 (תלוי במזג האוויר) באתר הסקי בחרמון באמצע מסלול הגלישה.
מתחדשים במסעדת פקין דאק האוס, תל אביב
מסעדת פקין דאק האוס שינתה שמה ולא מעט מנות מהמטבח. שמה החדש של המסעדה הוא הבית הסיני ולתפריט התווספו קרוב ל-20 מנות ובראשן ההוט פוט.
שלישי נשי במסעדת סילו, חולון
מיום שלישי הבא (17.1) מסעדת סילו של השף רובי פורטנוי תקיים מדי שבוע את שלישי נשי - ערב מחווה לקהילת הנשים. באותם ערבים יוגשו במסעדה ספיישלים משתנים שנבנו והוכנו על ידי נשים. בנוסף, בערבי שלישי נשי כל צוות המסעדה (מעמדות הניהול ועד למארחת בכניסה) יורכב מנשים. בגזרת האלכוהול הסועדות יזכו להטבות כמו בקבוק זינזאנו רוזה מבעבע ב-69 שקלים וקוקטיילים ב-25 שקלים. הערבים פתוחים לקהל החל מ-20:00 ועד חצות.
סילו, מתחם "לה פארק" חולון, 03-5733315
תפריט חורף בג'קו מאכלי ים, רמת השרון
מסעדת ג'קו מאכלי ים ברמת השרון מציעה מגוון מנות חורפיות לימים הקרים. התפריט נבנה על ידי אפי אלאלוף, מנהל המסעדה, ובין המנות החדשות בתפריט אפשר למצוא מרק דגים ופירות ים בלקני (69 שקלים); קרפצ'יו סלמון ׁׁ(45 שקלים), קרפצ'יו תמנון (45 שקלים), אוייסטרים (מחיר ליחידה: 24 שקלים) ופסטה מולים ברוטב עגבניות (82 שקלים).
ג'קו מאכלי ים. אזור התעשייה רמת השרון, רחוב החרש 8. 03-5661234
יקב ויתקין, אשר השיק לאחרונה מרכז מבקרים חדש ואת סדרת היינות הכשרים בסדרת "מסע ישראלי", יערוך אירוע שכולו יין ובשר. במהלך האירוע יוגשו מגוון בשרים על ידי האסדורים של מיט אנד סוויט בליווי סלטים וג'בטות. האירוע יתקיים ביום שישי הקרוב, 13.1, בשעות 9:00 ל-16:00.
בורקס פינוקים במגוון טעמים ברשת ארומה תל אביב
במהלך חודש ינואר יצטרפו אל בורקס הפינוקים של ארומה מגוון בורקסים חדשים כמו בורקס במילוי בטטה, חציל ופסטו ובורקס במילוי גבינה צהובה, עגבניות וזיתים שחורים. הבורקסים יימכרו במהדורה מוגבלת במחיר 19 שקלים. להשיג בכל סניפי ארומה בתל אביב.
חוגגים בטברנה הישראלית בעין גב
בנמל עין גב מזמינים את הקהל הרחב לערב טברנה ישראלית עם הזמר מאיר לוגסי במפגש הדייגים של הקפטן והדייג מנחם לב. לאורחים יוגשו מבחר מנות דגים, צ'יפס, בר אלכוהולי, בירה מהחבית ועוד. פתיחת הדלתות: 20:30, תחילת מופע: 21:00. מחיר: 50 שקלים לאדם.
לפרטים והזמנות - 054-5658009
שוק דגים במסעדת ים 7, הרצליה
מסעדת ים 7 החליטה להביא את הדלאל (שוק הדגים) להרצליה מדי יום רביעי מ-11.1, השפים אסף זילברשטיין ויורי סנצ'וק יכינו מגוון מנות דגים ופירות ים ממטבחים שונים בעולם כמו צרפת, יוון, תאילנד, הודו וספרד. בין המנות: אוייסטר ג'לארדו - מוגש עם רוטב סום טאם, ליים ומלח ים (32 שקלים); קלמרי ממולא ברוטב עגבניות ופרנו - קלמרי ממולא בבשר דגים עם קוביות חזה אווז מעושן, נענע ופטרוזיליה ברוטב עגבניות ופרנו (54 שקלים); ברוסקטה סרדין - סרדינים בכבישה עדינה במלח ים, נענע, צ'ילי, גרגירי כוסברה, פלפל אנגלי וגרידת לימון מוגשים על ברוסקטה, יוגורט כבשים וסלט עשבי תבלין (62 שקלים); וסלט אוקטופוס, ויניגרט שמפניה, תפוח אדמה מדורה וירוקים (64 שקלים).
ערב שוק דגים בים 7. מדי יום רביעי מ-19:00 - להזמנות 09-9566950
מנות ספיישל חורף ותפריט יינות חדש בטייגר לילי, תל אביב
מסעדת טייגר לילי תגיש במהלך התקופה הקרובה שתי מנות חדשות: מרק גאנג פאט - מרק חריף חמוץ תאילנדי עם וונטון עוף המורכב מפרגית, פפאיה ירוקה, רוטב דגים, חלב קוקוס, במבו שוט, צ'או צ'או, כפיר ליים, למון גראס, גלנגל, בצל ירוק, סויה ועוד (42 שקלים); ותבשיל קארי צהוב עם נתחי פרגית צלויים על הגריל, חציל, בוטנים, אפונה, במבו שוט, אטריות, אורז וכוסברה (62 שקלים). להשלמת הארוחה מוצע תפריט יין חדש בדגש על יינות אדומים המתאימים לחורף.
טייגר לילי רמת החייל. הברזל 32, תל אביב | טייגר לילי שרונה מרקט. קלמן מגן 3, תל אביב
מנות חדשות במסעדת לה ביסטרו, חולון
מסעדת לה ביסטרו בר במתחם עזריאלי בחולון מצרפת לתפריט המקום כמה מנות חדשות כמו פיש&צ'יפס (59 שקלים), שווארמה עוף על מצע אורז (64 שקלים), קבב דגים עם צ'יפס או אורז וסלט ירוק (64 שקלים), מחבת פירות ים - שרימפס, קלמרי, ניוקי ועגבניות שרי ברוטב חמאה, יין ושום (89 שקלים) ורדיאטורי פירות ים (95 שקלים).
שבוע האוכל של מודיעין
בשבוע הבא (15-21.1) ייצא לדרכו במודיעין-מכבים-רעות שבוע האוכל והבילוי תחת הכותרת "טעים להכיר". במהלך השבוע יציעו כ-30 מקומות בילוי בעיר (מסעדות, פאבים ובתי קפה) לתושבי העיר מבצעים והנחות מיוחדות. מטרת הפרויקט היא לקדם את מקומות הבילוי ולעודד את תושבי העיר לצאת ולבלות קרוב לבית. כל מקומות הבילוי יציעו באותו שבוע את מנות הדגל שלהם במחיר של 49 שקלים למנה. בנוסף הם יציעו מבצעים על משקאות אלכוהול, קינוחים ומנות ראשונות. במהלך השבוע יתקיימו כמה אירועים כמו ערב טאפאס ויין, הופעות במסעדות של להקות ועוד. האירוע המוביל של השבוע יתקיים ביום שני (16.1), אז יגיע מסימיליאנו די-מטאו (זוכה "מאסטר שף") לאחת המסעדות בעיר ויציג מנת שף מיוחדת שתימכר ב-59 שקלים.
מנות חורף חדשות בחוות הצוק, תל אביב
מסעדת ה-Farm to Table חוות הצוק פותחת את עונת החורף עם מנות מחומרי גלם חורפיים וכאלה עם מרכיבים המגיעים מגינת החורף של המסעדה בעמק האלה. בין המנות: מרק ירוקי חווה – קייל, מנגולד ותרד; תבשיל ריאות טלה ביוגורט עזים ורימונים; מרק כרישה וזנב שור; ושוק טלה ביין וחמאה.
חוות הצוק. משה פרלוק 5, רמת אביב החדשה, תל אביב.
תפריט עסקיות חדש במסעדת יאקימונו רוטשילד, תל אביב
מסעדת יאקימונו רוטשילד מרעננת את תפריט העסקיות שלה ומוסיפה מנות חדשות. בין המנות העיקריות החדשות שנוספו לתפריט: סלט סשימי - פרוסות דקות של מבחר דגים נאים (סלמון, טונה וילו טייל) על מצע אטריות וירקות בליווי רוטב השף (95 שקלים); וייאסי בטאייאקי - מבחר פטריות שמפיניון, שימאג'י לבן וחום עם תפוח אדמה סגול, אספרגוס, ברוקולי וגזר ברוטב של יין לבן סויה וחמאה (70 שקלים).
יאקימונו. רוטשילד 19, תל אביב. 03-5175171/2