כבר לפני ההכרזה אתמול על ההגבלות החדשות על המסעדות, היה ברור שאם הממשלה תחליט להעביר אותן, בעלי עסקי אוכל רבים לא יוכלו להמשיך ולהפעיל את המקומות שלהם משום שבמתכונת כה מצומצמת משתלם יותר לסגור מאשר להפעיל מערך שלם של הסעדה, שעלויותיו גבוהות במיוחד.

זעקתם של המסעדנים, שלא קיבלו כמעט שום פיצוי מאז חודש מרץ האחרון, לא סייעה להם אל מול ההחלטה על מתכונת מחודשת של הפעלת המסעדות: עשרים סועדים בלבד בחלל הפנימי ושלושים נוספים בחלל החיצוני. בעוד חלק מהמסעדנים מעדיפים להמשיך ולהפעיל את המסעדות גם במחיר של הפסד כספי יום יומי, רבים מחליטים לסגור את המסעדות בעקבות המצב, אם לצמיתות ואם לסגור זמנית עד למועד שבו ישתנו ההחלטות וניתן יהיה לשוב לסוג של פעילות שגרתית, במסגרתה ניתן לארח כמות מספקת של אנשים כדי להתפרנס.

נודע לנו כי השף חיים כהן החליט כי בעקבות ההוראות החדשות מסעדת דיקסי הוותיקה שלו תיסגר. דיקסי נפתחה כדיינר אמריקאי ראשון מסוגו בשנת 1993, ובעוד בינתיים המקום עודנו פעיל, ברגע שייכנסו לתוקפן ההגבלות החדשות המסעדה תיסגר, כרגע לפחות, באופן זמני. אם וכאשר ישתנו ההוראות וניתן יהיה לפתוח את המסעדה לקהל סועדים גדול יותר, היא תיפתח מחדש.

 

חיים כהן (צילום: שי פרנקו)
יפו תל אביב, ממשיכה את פעילותה תחת ההגבלות |צילום: שי פרנקו

מנת הכנפיים המיתולוגית של דיקסי ומנות נוספות שמוגשות במסעדה של כהן מזה עשרות שנים יוגשו במסעדות פילדלפיה של השף, שמונות שני סניפים: בכפר הירוק ובתוצרת הארץ בתל אביב, ומבוססות בעיקר על טייק אווי ומשלוחים.

מסעדת השף של חיים כהן, יפו תל אביב, תישאר פתוחה על אף המתכונת המחודשת, אך תפעל במערך מעט אחר, עם צוות מצומצם ותפריט מעט שונה. כהן יפתח לפעילות את החלל החיצוני של המסעדה כסוג של גינה נינוחה בה יוכלו לשבת חלק מהסועדים (עד כה פעלה המסעדה רק בחלל הפנימי רחב הידיים של המקום). כמו כן, שעות ההזמנות למסעדה ישתנו מעט כך שניתן יהיה לעמוד במגבלות כמות האנשים, ובכל פעם לא יהיו במסעדה מעל לחמישים סועדים.

הבשורות העגומות על מסעדת דיקסי הן ככל הנראה רק ההתחלה של גל ידיעות על מסעדות שלא יהיה כלכלי לפתוח אותן במסגרת המגבלות הנוכחיות, ובמהלך השבוע הקרוב נשמע לצערנו על עוד ועוד מקומות שלא ימשיכו לפעול במתכונת הנוכחית.