סוף - מקום חדש לאנשי בסטה והתדר בלוקיישן של סנטה קתרינה
השילוב בין מוזיקה מעולה, סאונד מקצועי, אוכל של השועלים הוותיקים בתחום ותפריט שבנוי עם המון חשיבה ומוגש גם בשעות הקטנות של הלילה הופך את Suf לדבר הלוהט הבא בתל אביב. לא מדובר בדיוק במסעדה וגם לא בבר, אלא במקום בילוי של אנשים עם פז"ם שכבר ראו, טעמו ורקדו את כל מה שטוב בתל אביב

סוף (Suf) החדשה של שתי הקבוצות הכי חזקות בתל אביב - תדר ובסטה - לא דומה לאף מסעדה ולשום בר אחר בעיר. כמו מסעדת בסטה בזמנה גם סוף, כך נראה, פותחת דלת לעידן חדש של מקומות בילוי מזן שאין לו עדיין הגדרה. זה בלקני אבל לא בסגנון טברנה, אין כאן מנות חלוקה למרכז השולחן (אבל אתם כמובן מוזמנים לחלוק את המנות הראשונות או את העיקריות שיש). יש שיפודים ומנות הגונות של מסעדה. ומה שעוד יש זה שילוב של מוזיקה, עמדת דיג'יי נשלפת וסאונד מטורף, מטבח סואן, בר שמגיש קוקטיילים מאוד מקצועיים ותפריט יין נהדר שבנה אבירם כץ. תמצאו בו יינות קלילים מיוון וגם יינות ספרדיים, מקדוניים, סלובניים ואל דאגה, גם צרפתיים. קיר היין שמתחבא מאחורי עמדת הדיג'יי, בדרך לשירותים, מעיד שרציניים כאן מאוד גם בעניין הזה.


סוף היא פרי יצירה של אנשי הבסטה, שלימדו אותנו מה זה מסעדת שוק ואז מה זה בר יין עם אוכל איכותי, ושל אנשי התדר - שגידלו קהילה של היפסטרים בוגרים בתל אביב. בסטה המציאה זן חדש של מסעדות משוחררות מהפאסון, שלא מפספסות באוכל או בשירות. בתדר הגדירו מחדש את חיי הלילה של תל אביב, וקבעו רף חדש של איכות סאונד ופלייליסטים במקומות בילוי. עם פז"ם של 18 שנה, אלה אנשים שיודעים מה הם עושים ולא מפספסים בשום דבר.
ולמה לפתוח מקום דווקא בזמן שמתחילים השיפוצים של הפיאצה מאחורי בית הכנסת הגדול? "אנחנו לא פותחים מקום ברגע", אומר אבירם כץ, אחד הבעלים. "בעוד שנה השיפוצים יסתיימו ואנחנו נהיה בדיוק בשיא".

סוף - מה בתפריט?
אז תדר אחראים על מוזיקה ואווירה ועל המטבח אנשי בסטה ואילון עמיר. השף בפועל בסוף הוא עומרי לוי שעבד בבסטה, ואת המטבח מגדירים כאן כ"מטבח לילי". התפריט נחלק לפתיחים (18-49 שקלים), ראשונות (38-82 שקלים) ואז יש "מיוחדי הביתה" (62-79 שקלים) ומנות עיקריות "על האש" (92-138 שקלים). לגריל פחם יש כאן מקום נכבד במטבח שמאחורי הבר, ואם מתעלמים לרגע מאווירת הלילה ומסתכלים רק לכיוון הגריל, אפשר בטעות לחשוב שמדובר בשיפודייה.


התפריט הוא בעיקרו בלקני, אבל יש בו גם מנטי טלה, שהם בכלל כיסונים אוזבקיים (58-75 שקלים), פסטרמה טלה שמוגשת עם חמוצים (68 שקלים) ולחם סאג' שהוא בכלל מהאסכולה הים תיכונית (28 שקלים). הצד הבלקני מתגלה במנות כמו פאבה (28 שקלים), ריקוטה ודבש (35 שקלים) ודג כבוש עם סלט תפוחי אדמה (49 שקלים). יש גם קישוא פריך על ציזיקי (44 שקלים), ירוקים על לאבנה (58 שקלים), טרטר חאלבי עם בורגול, זרעי כוסברה ושומר (82 שקלים); והבסט סלר של כל תפריטי הבלקן בארץ - לביבות פרסה (38 שקלים).

את הקלמרי מצפים כאן בסולת והמנה מוגשת עם טרטור, שהוא מרק ציזיקי מתובל (69 שקלים). יש גם מנה לא שגרתית של ביצים עלומות שמוגשות ביוגורט כבשים וחמאה מזוקקת (58 שקלים) - לא בדיוק מנת לילה או בר, אבל לגמרי מנה עם קטע. הקבב הוא מנת ביניים, עשוי מבשר טלה עם קשקבל ומוגש עם חצילים ועגבניות (52 שקלים).

בגזרת המנות המיוחדות יש חורטה ירוקים מבושלים בגריל עם גבינת מנורה (58 שקלים) ומאפה גוזלמה ממולא בתרד וגבינת טולום (62 שקלים). השיפודים שעולים על הגריל הם שיפוד תמנון, שמוגש עם קישואים ולאבנה (98 שקלים), שרימפס שמוגש עם אורז (125 שקלים), ויש גם קלאסיקות: סופלקי פרגית עם ירקות בגריל (92 שקלים), נתח קצבים עם תפוחי אדמה (138 שקלים).
"זה מקום שיהיה אפשר לאכול בו טוב גם בשעות הקטנות", מסביר כץ. "בזמן שכל המטבחים כבר נסגרים בשעות האלה ואפשר רק להזמין נשנושים ליד הדרינק - בסוף אפשר יהיה להזמין גם מנה עיקרית. עדיין לא הגדרנו מה אנחנו, הזמן יעשה את שלו. בסוף תהיה פה פיאצה יפה וזה יכתיב את הווייב ואת האווירה. הסלוגן של סוף הוא everything for everyone. בסוף אנחנו רוצים להביא כאן ביסים טעימים ומוזיקה טובה ושזה יתאים לכולם ויהיה מזמין ונגיש. יצאנו בשביל זה מאזור הנוחות שלנו".
מתחם בית הכנסת הגדול. ראשון-שבת מ-18:00. משישי הבא המקום יפעל בימי שישי גם בצהריים. לשאלות, הזמנת מקום ובירורים: 054-8813324
