צ'יפסריה צ'יפס ארוך  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
צ'יפסריה צ'יפס ארוך|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל


צ'יפסריה נתניה (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
צ'יפסריה נתניה|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

לפני כשלוש שנים שטף את תל אביב ולאחר מכן גם ערים נוספות בארץ, טרנד הצ'יפסריות, מקומות שמגישים רק צ'יפס. מאז עברו הרבה קטשופ ומיונז בנהר וכבר זמן מה שלא שמענו על מקום חדש ומסקרן בגזרה. עד עכשיו, הכוונה. לפני שבועיים נפתחה בנתניה הצ'יפסריה, מסעדה על טהרת תפוחי האדמה, שמעוררת באז לא קטן בעיר.

הצ'יפסריה כאמור דוגלת במאכלים על בסיס תפוחי אדמה (עם נציגות גם לבטטה). הצ'יפס כאן מוכן בטיגון בשמן סויה ומוגש בגרסאות שונות, בין היתר צ'יפס בקונוס עם רטבים לבחירה ואופציה לתוספת של גבינות; צ'יפס טורנדו (תפוח אדמה מגולף בסיבובים שמוגש על מקל); צ'יפס בטטה; וצ'יפס מוארך וייחודי, כפול מגודלו של צ'יפס רגיל ונעשה במקום מבצק פירה.

צ'יפסריה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
צ'יפסריה|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
צ'יפסריה צ'יפס  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
צ'יפסריה צ'יפס|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
צ'יפסריה סלט מטוגן  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
צ'יפסריה סלט מטוגן|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

מעבר למנות המטוגנות, שכוללות גם אופציות כמו אצבעות גבינה מטוגנות בציפוי של תפוחי אדמה ורטבים, תמצאו כאן גם סלטים בהרכבה אישית או מנות של בטטה ותפוחי אדמה אפויים בתנור עם מגווןן תוספות לבחירה כמו רוטב אלפרדו, רוטב מקרוני וצ'דר או רוטב סילאן, חרדל ולימון; ואופציות לתוספת כמו חצילים אפויים, תירס, שעועית ירוקה, קישואים אפויים או זיתים.

המחירים של המנות נעים בין 20-36 שקלים, והמסעדה, שהיא כשרה וצמחונית, מגישה את כל המנות שלה בכלים מתכלים כחלק מהרצון להגן על הסביבה. המטרה של בעלי המקום היא להפוך אותו לרשת בפריסה ארצית.

צ'יפסריה. יהושע שטמפפר 19, נתניה. 09-9781514. כשר