החמין של שרי אנסקי במשלוחים
לקראת השקת מעדניית שרינג של שרי ומיכל אנסקי, אנסקי ויאנגו דלי משתפים פעולה ולראשונה אפשר יהיה ליהנות בבית מהחמין המפורסם של אנסקי. אנסקי עמלה במשך חודשים להתאים את המנה למשלוח באופן שישמור על הטעמים המיוחדים של המתכון המיתולוגי. סיר החמין (הרב פעמי) כולל מנתחי בשר אונטריב, שעועית, אורז בשקית, תפוחי אדמה, חמינדוס, קישקע מסורתי וקציצות לחם. כל מה שנותר לעשות הוא לשגר את החמין ללילה בתנור הביתי ולדאוג לכמה ירקות טריים או חמוצים בצד. מחיר: סיר של 4-6 סועדים: 289; סיר של 6-9 סועדים: 349 שקלים.
שבוע פולני בדליקטסן, תל אביב
לצד פתיחת מסעדת R48, קבוצת R2M של מתי ורותי ברודו תקיים השבוע (19-24.2) חגיגת אוכל פולני, שתקרוץ לתרבות האוכל התוססת והעכשווית של הסצנה הקולינרית בפולין. שבוע פּוֹלָנְיָה יכלול לחמים באדפטציה פולנית שיימכרו בבייקרי ומנות אוכל כצו קרפלך במגוון מילויי, בורשט, נקניקיות ועוד. בנוסף, יוצעו קינוחים פולניים מסורתים ביניהם שרלוטקה, סלק מבושל ברום ועוד.
בראנץ' בנורדר, תל אביב
המסעדה השיקה לאחרונה בראנץ' חדש עם מנות קלאסיות בהאינטרפטציה של שף המקום, ליאור כהן: בריוש תרד, ביצה עלומה ורוטב הולנדז תירס; קסטן מקושקשת רכה עם אבוקדו, שמנת ועירית; דג כבוש, ביצה רכה, קרם פרש צנונית ולחם מחמצת ועוד.
חמודי אבולעפיה מארח את אסף שטרן במסה, תל אביב
תום שמיר באוקינאווה, תל אביב
תוםתום (תום שמיר), גורו הראמן המקומי, מגיע להתארח באוקינאווה לבונטין ולהגיש במשך שבועיים (26.2-10.3) מספר מנות ראמן: טונקאטסו הקאטה – מרק ראמן קרמי על ציר עצמות חזיר, טארה שויו, צ'אשו בטן חזיר, אג'יטמה, כרוב, נבטים, בצל ירוק ואצת נורי; טורי פאייטן - ציר עוף סמיך, שמאלץ, צ'אשו חזה עוף במיסו, אג'יטמה, בצל ירוק, שרי ונבטים; ראמן שרימפס - ציר שרימפס ודגים, שרימפס חלוט, סורימי, בוק צ'וי, בצל ירוק ואג'יטמה; ראמן מיסו חזיר - ציר חזיר, מיסו טארה מירין, צ'אשו בטן חזיר, אג'יטמה, תירס טרי במירין, חמאה חומה ובצל לבן ועוד. טווח המחירים: 70-92 שקלים.
מרדי גרא בבושוויק, תל אביב
ביום שלישי 21.2 יחגגו בפעם השנייה את המרדי גרא במסעדת בושוויק בנחלת בנימין. לצד התפריט הקבוע של המקום יוצעו גם קוקטיילים מבוססי קוניאק, אבסינט ועוד.
מסעדת בן חמו בת 20, אור עקיבא
מסעדת הבשרים המשפחתית והוותיקה חוגגת 20 שנות פעילות, ולכבוד יום ההולדת העגול תציע לצד מנות הבשרים הפופולריות של המקום, גם מנת ספיישל: נתח של טחול ממולא, נקניקיית מרגז, שקדים, נתח קצבים, קציצה מרוקאית, מגוון סלטים וקנקן תה מסורתי ב-190 שקלים.
פסטיבל פסטה בבזיליקה, אשקלון
בר הפיצה של גל בר וטל זוהר חבר לשף מנה שטרום לטובת תפריט פסטה מיוחד שיוצע במקום לחודש ויכלול מנות כמו רדיאטורי בקרם סלק, פטוצ׳יני חמאת עגבניות ומסקרפונה, רביולי בטטה בקרם פרמזן ועוד.
משתה צרפתי ב-ARIA, תל אביב
השפים מושיקו אברהם וגיא גמזו יארחו ב-21.2 את השף תומר עמדי לערב חד פעמי של קלאסיקות צרפתיות כמו: ניסואז' עם קלמרי קונפי וחסה בייבי ג'ם צרובה; תבשיל אוסובוקו טלה מסורתי עם לפתות ויין לבן; קרפלך דה אלזס עם ארטישוק וחמאה לבנה ועוד. מחיר לסועד: 450 שקלים, לא כולל יין.
פסטיבל המרק, אשדוד
עם תחילת מרץ, פסטיבל המרק חוזר לאשדוד עם מגוון מנות מרקים של שפים מקומיים. כל מרק יימכר בעשרה שקלים.
שיח גלריה באסיף בנושא מסעדות פועלים, תל אביב
יובל סער, מייסד ועורף מגזין פורטפולין, ינחה ב-22.2 שיח גלריה בנושא מסעדות פועלים בארץ. בשיח תשתתף אוצרת התערוכה רונה זינגר וכן פרופסור ניר אביאלי, האנתרופולוג שליווה את זינגר במחקר. מחיר כרטיס: 40 שקלים, כולל בירה טייבה ו-3 סלטים. להזמנת כרטיסים לחצו כאן.
ארוחות בוקר מסביב לעולם לדינר, בנדיקט
בנדיקט תגיש עד 5.3 ארוחות בוקר מרחבי העולם בחודש מיוחד שברשת קוראים לו eating breakfast for dinner. התפריט כולל בנדיקט אווז (צרפת) - שוק אווז קונפי מפורק מוקפץ עם ערמונים, ציר בקר ועשבי תיבול, מוגש על קרואסון חמאה עגול, ביצה עלומה והולנדייז בתוספת קוביית גראטן ועלי רוקט (82 שקלים) ; ברוסט לבן (ארצות הברית) - סטייק לבן בזיגוג מייפל, רוטב הולנדייז ותפוזים בתוספת גראטן מטוגן, סלסלת לחמים ועלי רוקט (109 שקלים) ועוד.