אחד המקומות המרכזיים בארץ זוכה בימים אלה לשדרוג משמעותי, בדמות בר אוכל וקוקטיילים שלהקמתו חברו כמה מהשמות המוכרים ביותר מתחום האוכל והאלכוהול בישראל. מדובר במקום בשם קאנטרי קלאב, שנפתח על הגג של דיזנגוף סנטר בתל אביב, במתחם שבו ניצבה עד לאחרונה גינה הידרופונית עתירת צמחייה שמשקיפה על העיר.

קאנטרי קלאב דיזנגוף סנטר  (צילום: אמיר מנחם,  יח
קאנטרי קלאב. הולך להיות חם|צילום: אמיר מנחם, יח"צ
קאנטרי קלאב גג דיזנגוף סנטר  (צילום: אמיר מנחם,  יח
כ-350 מקומות ישיבה. קאנטרי קלאב|צילום: אמיר מנחם, יח"צ

הקאנטרי קלאב כולל מסעדה, שעל התפריט שלה אחראי תומס זוהר (לשעבר תאילנדית בסמטת סיני וקפה פופולר), ובה גם שלושה ברים - בר קוקטיילים בסגנון הוואי (טיקי בר), בר ניו יורקי וטאפ בר עם ברזי קוקטיילים - ומועדון. המטרה היא ליצור במקום חוויה שיכולה להתחיל בשעות הערב המוקדמות בארוחה או במשקאות ונשנושים, ואז להתגלגל אל תוך הלילה ולהפוך למסיבה של ממש. בין השותפים במקום השף עומר מילר ומומחי הקוקטיילים מוש בודניק (סושיאל קלאב) ויותם שילה (הונולולו ודאבל סטנדרט), וגם דמויות בולטות נוספות מתחום הברים והמועדונים: שחר קסמן, איתי בללי, ערן צור, עידו אביב ודניאל יפת.

בדומה ללא מעט ברים ומסעדות שנפתחו לאחרונה (כמו טי האוס וקיטו קאטו, שנפתחה ממש מול דיזנגוף סנטר), גם האוכל בקאנטרי קלאב יתמקד בכיוון האסייתי - והפעם בעיקר תאילנדי, עם השפעות ממדינות סמוכות כמו קמבודיה, סין ווייטנאם.

בין המנות במקום: ספרינג רול עם דגי ים נאים, גזר, מלפפון, שיטאקה, אטריות וג'ינג'ר (29 שקלים ל-2 יחידות); סלט יאם קונג עם שרימפס בטמפורה ומחית צ'ילי עם מנגו ירוק ושום פריך (56 שקלים); ברווז בחמשת התבלינים על פנקייק סיני ברוטב שזיפים (42 שקלים); באס פלא טוד - דג לבן עם קונכיות חסה אייסברג, אטריות אורז ומטבל תמרינדי וצ'ילי (38 שקלים); לחמניות מאודות במילוי של פרגית, פלפל לבן, סויה ושמן צ'ילי (42 שקלים); בר ים בקארי מאלזי עם אטריות אורז, סוכר דקלים, נענע וחלב קוקוס (84 שקלים); שקדי עגל ולמון גראס בסויה כהה על הגריל (78 שקלים); תמנון צ'ילי קוריאני צלוי על הגריל (58 שקלים); וקינוחים כמו פרנץ' טוסט עם שוקולד, חלב מרוכז וקוקוס (38 שקלים) ובננה מטוגנת עם טופי קוקוס וגלידת וניל (38 שקלים). 

קאנטרי קלאב על גג דיזנגוף סנטר - אוכל בכיוון אסיית (צילום: אמיר מנחם,  יח
קאנטרי קלאב על גג דיזנגוף סנטר - אוכל בכיוון אסייתי|צילום: אמיר מנחם, יח"צ
קאנטרי קלאב דיזנגוף סנטר - אוכל בכיוון אסייתי (צילום: אמיר מנחם,  יח
קאנטרי קלאב דיזנגוף סנטר - אוכל בכיוון אסייתי|צילום: אמיר מנחם, יח"צ
עומר מילר (צילום: שי פרנקו_)
הפעם בכובע של שותף ולא חולש על המטבח. עומר מילר|צילום: שי פרנקו_

 

בין הקוקטיילים יוצעו כאן אפשרויות כמו דונט אסק - עם מזקל, ורמוט לבן, אגבה וליים (54 שקלים); בננה דאקירי עם בקרדי, בננות וליים (52 שקלים); וקופי אנד טוניק עם אמרו, מונטנגרו, קרמל מלוח, ורמוט לבן וטוניק (48 שקלים). 

המקום כולל לא פחות מ-350 מקומות ישיבה (הרבה מאוד, בקנה מידה ישראלי), הנחלקים לאזורים שונים - אפשר לשבת בסמוך לבריכת המים, אפשר על הבר, ולמתקשים להתחייב יש גם ברי עמידה. המיקום המרכזי של המקום החדש, יחד עם העובדה שמאחוריו שמות בולטים במיוחד מהזירה הקולינרית ומסצנת חיי הלילה - מבטיחים שעוד נשמע עליו הרבה בקיץ הקרוב.

הקאנטרי קלאב נפתח לפעילות ממש בשבוע האחרון והוא פועל מדי יום למעט ימי ראשון, מהשעה 20:00 בערב. ההזמנות נעשות דרך עמוד האינסטגרם והפייסבוק של המקום.

קאנטרי קלאב דיזנגוף סנטר  (צילום: אמיר מנחם,  יח
קאנטרי קלאב דיזנגוף סנטר |צילום: אמיר מנחם, יח"צ

קאנטרי קלאב. גג דיזנגוף סנטר. לא כשר