ניטן תאי חלל המסעדה (צילום: עמית גירון,  יחסי ציבור )
מיליונים שהושקעו. ניטן תאי|צילום: עמית גירון, יחסי ציבור

הרבה מהמסעדות החדשות שנפתחות בישראל בהשקעה כספית גדולה מייצרות סביבן באז, אבל אף פתיחה בשנה החולפת לא זכתה ליותר תהודה ועניין תקשורתי מהתאילנדית החדשה של אשת העסקים נעמי הורביץ, Nithan Thai (ניטן תאי - אגדה תאילנדית) בתל אביב.

עוד מלא חדשות מסעירות בפייסבוק שלנו

המסעדה המדוברת תיפתח להרצה בשבוע הבא, אחרי אי אילו עיכובים בדמות פרידה מתוקשרת מהשותף הראשון, הבעלים של בית תאילנדי, יריב מלילי, ובעיות סטנדרטיות יותר כמו בירוקרטיה וגיבוש כוח אדם. היא עושה זאת כאשר היא מגובה בנתון מרשים של מעל אלף סועדים שנרשמו מראש להזמנת מקום במסעדה.

עוד באוכל טוב:

 

נאם הורביץ (צילום: שי יחזקאל,  יחסי ציבור )
הורביץ. רוצה להביא את התרבות התאילנדית לניטן תאי|צילום: שי יחזקאל, יחסי ציבור

כפי שסופר כאן ובכתבות מקדימות נוספות, הורביץ מעוניינת להביא לישראלים שמגיעים ל-Nithan Thai טעימה מהמטבח המלכותי התאילנדי. מה זה אומר? לבד מטעמים עדינים בהרבה מאלה שהתרגלנו אליהם במסעדות תאילנדיות אחרות בישראל, במסעדה שמים דגש גם על טקסים תאילנדיים ואסתטיקה מוקפדת. בכניסה יקבלו את פניכם בברכת סוואדיקה ומיד לאחר מכן אחת המלצריות תספר לכם את הסיפור מאחורי המקום ותדריך אתכם בטקס מסורתי של נטילת ידיים המלווה בברכה להצלחה, אהבה ובריאות. הורביץ מבטיחה כי בהמשך יתקיימו טקסים נוספים של ריקוד ושירה תאילנדיים. 

ניטן תאי חלל (צילום: עמית גירון,  יחסי ציבור )
שפע של חללים מעוצבים למשעי|צילום: עמית גירון, יחסי ציבור

המסעדה עצמה, שנמצאת במקום שבו שכנה מסעדת מועדון הקצינים ברחוב הארבעה, גדולה במיוחד. היא כוללת חלל מרכזי עם שולחנות ובר קטן שמשקיף על מטבח פתוח, חלק תחתון של בר גדול יותר, חדר פרטי בו ניתן לערוך אירועים לכ-28 סועדים בישיבה וחלק חיצוני שכרגע לא נמצא בשימוש, אך הורביץ מסבירה כי בקיץ יהפוך לבר באוויר הפתוח, שם ניתן יהיה לשתות כוס יין או משקה תאילנדי באווירה לא מחייבת.

המלך ואני

על האוכל במסעדה אחראית שפית בשם ChutimaKuiram (כאן בארץ קוראים לה נינה), שהגיעה מתאילנד בעזרת הורביץ. נינה בישלה כ-30 שנה בתאילנד, חלק ניכר מתוכן בארמון המלך. פרט להיותה שפית היא גם אמנית גילוף, מה שניכר היטב במנות שיוצאות מהמטבח של ניטן תאי. מלבד גילוף סטנדרטי יחסית של פירות וירקות, נינה מפגינה את כישוריה האסתטיים גם בחלק ממנות הבצקים. למשל, מנת בכיסונים בצורת ברווזים שעשויים מבצק אורז ומוצבים כך שהם נראים כברווזים השטים בנהר של רוטב כחלחל. למעשה מדובר במנת כיסונים ממולאים שרימפס, ששטים ברוטב דגים שהושרה בפרח כחול ללילה שלם למען העברת הצבע ללא התערבות צבעי מאכל.

התפריט במקום אינו קבוע עדיין ובהחלט עשוי להשתנות בזמן הקרוב. בין המנות בינתיים: צ'יפ נוק - כיסוני בצק אורז במילוי זנבות לובסטר, צנון יפני ובוטנים; סלט פפאיה תאילנדי קלאסי; יאם וון סן - סלט אטריות זכוכית עם מולים, שרימפס, קלמרי, צדפות וונגולי, בצל סגול, עגבנייה וכוסברה; קארי ירוק עם נתחי פלמידה, חלב קוקוס, חציל תאילנדי ובזיליקום תאילנדי; קארי אדום עם נתחי ברווז, חלב קוקוס, ענבים אדומים, עגבניות שרי וחציל תאילנדי; וספייריבס טלה בגלייז כפיר ליים אניס, קינמון, בזיליקום תאילנדי ושבבי קוקוס קלוי.

פלאן תה ירוק ניטן תאי (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פלאן תה ירוק. הקינוחים מבית סאני דרעי|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

על הקינוחים של המסעדה אחראית הקונדיטורית סאני דרעי (לשעבר טוטו ו-Aria), שיצרה כאן מגוון מעניין של קינוחים בהחלט לא שגרתיים, כמו כדורי בצק סטיקי רייס במילוי מרציפן ובוטנים, שמוגשים בציר מולסה וג'ינג'ר; פלאן תה ירוק עם קרמבל פקאן, גנאש בזיליקום תאילנדי ומקופלת תה ירוק ולבנדר; וקינוח מיסו, ליים, שוקולד ושומשום.

בניגוד ליוקרתיות שמשדר המקום - החל מציורי ענק שתלויים על הקירות ועיטורי זהב, דרך סידורי פרחים וגונג ענקי שניצב במרכז המסעדה וכלה בסכו"ם מרהיב, כלי הגשה יפהפיים וצ'ופסטיקס מוזהבים עם מעמדים מושקעים במיוחד - התמחור כאן מובטח להיות מתון. המנה הראשונה היקרה ביותר מתומחרת ב-70 שקלים, והמנה העיקרית היקרה ביותר בתפריט לא עולה על 120 שקלים.

אין תמונה
כיסוני סרטנים. עבודות גילוף והשקעה בפרטים

הורביץ עובדת על ניטן תאי כבר כמה שנים. היא עצמה עלתה מכפר בצפון תאילנד, על גבול לאוס, ומעידה שתמיד נמשכה לשורשי התרבות התאילנדית אותה היא מעוניינת כעת להעביר לישראלים. במהלך העבודה על המסעדה סיירה הורביץ בשלל מסעדות תאילנדיות בתאילנד ובעולם וספגה השראה.

"אוכל הוא יסוד קיומי המחבר בין נפשות של רבים במדינות ותרבויות שונות", היא אומרת. "לא פעם האוכל עזר לאנשים להכיר תרבות במקומות כשלא הייתה שפה אחידה. בילדותי בכפר היו ימים שבהם לא היה מספיק אוכל וכולם חלקו במה שהיה, דבר שהפך את כולנו למשפחה אחת גדולה. בסיפור האגדה, כמו גם ב-Nithan Thai, יש לי רצון אמיתי לחבר בין אנשים, להאכיל אותם כיד המלך ולחשוף אותם לחוויה הרמונית של קולינריה, תרבות ונתינה מהלב".

Nithan Thai (ניטן תאי), הארבעה 21 תל אביב. ראשון-שבת 19:00 - אחרון הלקוחות. 03-5600555. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל