פופ אפ ראמן בקיצ'וקאי, יפו

לאורך נובמבר ודצמבר מקיים השף אור גינסברג פופ אפ של מרקי ראמן בקיצ'וקאי. בין המרקים, שכולם מתבססים על צירי בקר, דגים או ירקות ושורשים: אודון דאשי יפני, ראמן דייגים פיקנטי וראמן קרניבורים חריף. אף שהמקום אינו כשר, כל חומרי הגלם כשרים ואין ערבוב בין בשר לחלב (מה שנקרא Kosher Friendly). המחיר: 72-88 שקלים למנה.

עוד בתפריט: חוויית היכרות זוגית עם המסעדה, שכוללת יין או קוקטייל, ארבע ממנות הדגל שלה, ראמן אחד לבחירה וקינוח במחיר 350 ש"ח לזוג.

קיצ'וקאי. עמיעד 10, יפו

תומר טל וירין עמירה. נינה ביאנכה (צילום: עידן צור, יחסי ציבור)
תומר טל וירין עמירה. נינה ביאנכה|צילום: עידן צור, יחסי ציבור

שף תומר טל מתארח בנינה ביאנכה, צומת ביל"ו

לרגל חגיגות יום הולדת 6 לנינה ביאנכה יתארח השף תומר טל - שמסעדת ג'ורג' וג'ון תחת הנהגתו הוכתרה אצלנו כמסעדה הטובה ביותר בישראל - לבישול ארוחת ערב כשרה יחד עם שף המקום ירין עמירה. כל זה יקרה ביום שני 25.11 מ-19:00, ובין המנות שיוגשו: סלט עלים עם אפונת שלג, עדשים שחורות ותערובת גרעינים (80 שקלים), סשימי דג לבן עם סחוג סלרי, סלרי מוחמץ, עגבניות סחוטות וכוסברה (85) ופיצה לבנה עם תפוח אדמה מדורה, קרם פרמזן, עלי רוקט ובצל מקורמל (80). בנוסף לתפריט המיוחד יוגשו מנות הדגל של המסעדה.

נינה ביאנכה. סמטת ברקן 1, צומת ביל"ו, קריית עקרון. 08-9480080

קנטינטה ארקדיה - מכירת שישי בירושלים

מ-15.11 תיערך מדי יום שישי בבוקר בסטודיו ארקדיה בעין כרם מכירת מוצרים של הסטודיו של שף עזרא קדם. בין השאר תוכלו לרכוש שם אוכל מבושל (בשר, דגים וירקות), פירות וירקות מהמגדלים של ארקדיה, לחמים ועשבי תיבול. 

סטודיו ארקדיה. דרך האחיות 25, ירושלים. 02-6249138


HENDRICK'S Curios Garden - סדרת אירועים קולינריים

מותג הג'ין הנדריקס משיק סדרת אירועים המשלבים טבע, אומנות וקולינריה בלוקיישנים משתנים. בכל מפגש תתארח דמות קולינרית מובילה שתגיש ארוחת ערב או בראנץ' בהשראת המקום שבו המפגש נערך, בשילוב קוקטיילים מבוססים ג'ין. המפגשים הראשונים יהיו במשתלה והחווה האקולוגית חדווה בגן באבן יהודה: ב-21.11 יתארח שם שף אסף שנער מחוות צוק ויגיש בין השאר טיבון טלה במרינדת עשבים וג'ין על תבשיל פריקה וסלקים אפויים, עיגולי כרישה אפויים בתנור עם דבש וזעתר וקבב מג'הול על טחינה; ב-22.11 תתארח שפית איתיאלה היאט, בוגרת "מאסטר שף", ותגיש בין השאר בייגל יוגורט ודואה, פוקצ'ה קלויה עם סלט ביצים, בצל סגול ובוטרגה ופחזנית שנטיי זעתר. המפגש יכלול גם סיור עששיות במקום. 

לפרטים והזמנת כרטיסים

איתיאלה היאט. HENDRICK'S Curios Garden  (צילום: סתיו כץ, יחסי ציבור)
איתיאלה היאט. HENDRICK'S Curios Garden |צילום: סתיו כץ, יחסי ציבור

מתוקים חדשים לחורף בשיריז פטיסרי, גבעתיים

לרגל החורף התחדש הפטיסרי בקרמבואים בעבודת יד ובכמה ממתקי שוקולד. בין הקרמבואים: קרמבו וניל - קרמבו קלאסי עם מקל וניל אמיתי עם טופינג לבחירה (כולל שברי אוראו, סוכריות צבעוניות, פיסטוק ושברי בוטנים ועוד, 11 שקלים ליחידה); קרמבו פיסטוק - קרמבו בטעם וניל בשילוב פיסטוק טחון, עם ציפוי שוקולד חלב ושבבי פיסטוק טריים (12); וקרמבו קינדר - קרמבו בשילוב וניל ושוקולד קינדר טחון, עם ציפוי שוקולד חלב (12). לנמנעים מגלוטן יש גם קרמבו על עוגיית מקרון.

בין השוקולדים, כולם בעבודת יד: שיריז סופרייז פיסטוק - ביצת שוקולד חלב במילוי קרם פטיסייר עם נגיעות מחית פיסטוק; ושיריז סופרייז צ'יזקייק אספרסו - ביצת שוקולד במילוי עוגת גבינה עם נגיעות שוקולד חם וקרם אספרסו. 

שיריז פטיסרי. כצנלסון 108, גבעתיים. 03-5558988

מתוקים חדשים לחורף בשיריז פטיסרי, גבעתיים (צילום: נוה אביאני, NEOmedia, יחסי ציבור)
מתוקים חדשים לחורף בשיריז פטיסרי, גבעתיים|צילום: נוה אביאני, NEOmedia, יחסי ציבור

יום הולדת 10 לנונו

מסעדת NONO האיטלקית חוגגת עשור בסדרת אירועים שתתפרס על פני עשרה ימים: ב-19.11 יתארח עומר מילר בנונו הרצליה, ב-20.11 יתארח דוד אלדן בנונו הוד השרון, ב-21.11 יתארח אלון שבו בנונו הרצליה (וב-28 בהוד השרון), ב-24.11 יתארח אסף גרניט בנונו הוד השרון וב-26.11 יתארח יוסי שטרית בנונו הרצליה. עוד בתכנון: אירועים ביקב לוינסון, ערב קוקטיילים אחד עם האימפריאל ואחד עם הקונסיירז' ויריד קמח ללא חיטה (28.11).

לאתר

חגיגות 10. נונו (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
חגיגות 10. נונו|צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

סדנאות פתוחות במשק עפאים, מושב צפרירים

מדי פעם מקיים הדיי עפאים סדנאות בישול במטבח שלו במשק עפאים, שכוללות טעימות מהתוצרת של המשק (גבינות, יין, דבש, מאפים, שמן, ירקות ופירות), הרבה יין, שיחה, בישול וסעודה מתמשכת. כל מפגש אורך 3-4 שעות ומחירו 780 שקלים לאדם. 

משק עפאים. מושב צפרירים, עמק האלה. להרשמה