מתחם הנשיאים בהוד הוא יעד שהולך ונהיה מבוקש: רובע בר יין התל אביבי פתח כאן סניף וכך גם סוליקה, פריז טקסס, קצבייה של לגזיאל וגם קונדיטוריית שמו. וכעת, בחלק הפנימי של המתחם נפתח פלאזה קפה חדש.

הפלאזה של הוד השרון שונה מזו התל אביבית: יש בבית הקפה הזה בר לא גדול ויתר מקומות הישיבה בחוץ, תחת כיפת השמיים (שבוודאי עוד מעט יתכנסו לתוך סגירת חורף) וגם לכאן הגיעו הכלים היפים, התאורה והסטייל שמכניס לאווירה אירופית.

קפה פלאזה דיזנגוף (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
תפריט בוקר של פלאזה|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

שף רועי חדד (שהוא גם השף של רובע בר יין) הרכיב כאן תפריט דומה לתפריט התל אביבי עם כמה שינויים קטנים אך חשובים. תפריט הבוקר למשל מוגש בהוד השרון לאורך כל היום, כך שאם בא לכם טוסט מקושקשת או ביצים עלומות בשעות הערב - אין שום בעיה.

פלאזה מבחוץ (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ככה זה נראה מבחוץ|צילום: לין לוי, mako אוכל

בגזרת הבשר התפריט מציע רק 2 מנות, שתיהן מבוצעות לעילא: הראשונה היא מנת טרטר מקורית שמוגשת בצורה מפורקת. הסועד מתבקשת לערבב בין הבקר הקצוץ לשיפקה, צלפים, חרדל, חלמון, בצל סגול קצוץ ואיולי עירית ופרמזן שמוסיף קיק אסייתי למנה. אחרי הערבוב מעמיסים את הטרטר מעל 2 פרוסות עבות של לחם מחמצת, קלוי ומושחם קלות (57  שקלים). המנה הבשרית השנייה בתפריט היא בגט פרעצל ממולא בבשר בריסקט בבישול ארוך. הפרעצל מרוח באיולי דאשי וחוץ מהבשר הכריך מכיל גם סלט גמבה פיקנטי ועלי חסה לליק שמרעננים את הביס (67 שקלים). על פניו זה נראה כריך תמים למדי - וגם לא זול יחסית לגודלו - אבל מדובר במנה עם כמות נדיבה מאוד של בשר.

הטרטר המפורק (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הטרטר המפורק|צילום: לין לוי, mako אוכל

הטוויסט האסייתי שחדד משלב בכל מנה הופך גם את המנות הכי שגורות למעניינות. את הסשימי סלמון למשל חדד מגיש מעל שמן בצל ירוק וויניגרט פסיפלורה לצד סלטון קצוץ דק עם פרחי שמיר, תפוח, צ'ילי, ופקוס (58 שקלים). חיבבנו מאוד גם את מנת השרימפס (62 שקלים) ברוטב בר בלאן שמוגשת עם טוסט פרעצל. גם מנת פסטה עם פטריות יער הייתה הייתה מיוחדת בזכות רוטב מירין סויה, שמנת וגרידת לימון וסטרצ'טלה שמתחברת מעולה עם הרוטב הקרמי וטעמי האומאמי של המנה (69 שקלים).

סשימי סלמון (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
סשימי סלמון|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

בתפריט ישנם גם שיפוד סלמון בחמאה חומה, פונזו ושמנת קוג'י (33 שקלים); קפלטי בטטה לבנה עם קרם כרישה (66 שקלים); פסטה חמאת לימון ופילה דג (78 שקלים); וטרטר דג עם ויניגרט למון גראס, כפיר ליים, בצל וצ'ילי מותסס (61 שקלים). מבחר מנות הבוקר דומה לזה שמציעים בפלאזה קפה התל אביבי: מקושקשת עננים, מחמצת אבוקדו, קרואסון פרעצל עם סלמון מעושן תרד וביצה עלומה ומנות נוספות (35-69 שקלים למנה).

שרימפס בר בלאן פלאזה קפה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מחבת שרימפס ברוטב בר בלאן|צילום: לין לוי, mako אוכל

למרות שתפריט היין לא חזק במיוחד, יש בו מבחר שפריצים בהשרייה ארוכה עם צמחי תבלין. אפשר להזמין אותם בכוס או בקנקן יפה שיספיק ל-3-4 כוסות. חוץ מזה, תושבי השכונה בוודאי ישמחו לדעת שבשעות 17:00-19:00 יש כאן "גולדן האור" עם 25% על כל התפריט.

שדרות הנשיאים 1, הוד השרון. ראשון-שבת 09:00-23:00. לא כשר