גרינברג בורגר החדש הוא המיזם הקולינרי החדש של צביקי עשת שקם בצמוד לגרקו הכשרה. לצד שף אליאב גולדנברג, השף של קבוצת גרקו, את המקום יוביל אורי עשת, בנו של צביקי ומי שהתחיל את דרכו הקולינרית במטבח של ביסטרו גרינברג לפני כמעט עשור. מאז עשת הצעיר עבר בכמה וכמה מטבחים של מסעדות, ביניהן גם נומה ושימש כשף הראשי במסעדת ריזורט היוקרה השקטה Kea Retreat (בבעלות צביקי עשת).
את פתיחת המקום קושר עשת במגמה העולה בנוף המסעדנות המקומי: "הרעיון נולד מתוך שילוב של נסיבות: עקב הביקוש העולה לחוויית אוכל מזדמנת איכותית ולהמבורגר בפרט, מתוך תשוקה ואהבה אישית; ועקב בקשות חוזרות ונשנות של לקוחות עבר אוהבים של מסעדת גרינברג, שהתגעגעו להמבורגר שהוגש במקום. התקופה הנוכחית מעוררת את הרצון של כולנו בדברים פשוטים כמו המבורגר איכותי בצירוף כמה קלאסיקות אמריקאיות שמייצרים חוויית fine casual איכותית ונגישה".
בהתאם לתפיסה של חוויית אוכל פשוט באווירה משודרגת, עשת וגולדנברג יצרו תפריט שלא מתפזר מדי. יש כאן המבורגר קלאסי (54 שקלים) עם קציצה במשקל 210 גרם שמוגש עם איולי שום מקורמל, בצל מקורמל ומלפפון חמוץ מתוק; צ'יזבורגר (58 שקלים) עם קציצת 210 גרם, בצל קצוץ, צ'דר ומלפפון חמוץ מתוק; יש גם גרסה טבעונית (62 שקלים) עם המבורגר רידיפיין מיט ואיולי חרדל דבש; מלבד ההמבורגרים מוגש פה גם קריספי צ'יקן (58 שקלים) עם רוטב פלפלים חריף, איולי שום, בצל קצוץ ומלפפון חמות מתוק; קורנדביף (62 שקלים) - בריסקט פרוס דק, איולי חרדל דבש, כרוב כבוש ומלפפון חמוץ מתוק; וגם המבורגר ילדים עם קציצה יותר קטנה, 150 גרם (45 שקלים).
גזרת התוספות כוללת את הגרינברג פרייז (32 שקלים) - צ'יפס מלבני שמנמן שמורכב מלא מעט שכבות של תפוח אדמה פרוס דק, חמאה מזוקקת ואיולי שום מקורמל; צ'יפס בתיבול כוסברה, שום ופטרוזיליה (18 שקלים); נאגטס (48 שקלים), מנת לחם קלוי עם חמאת צ'דר, שום וצ'ילי (28 שקלים) וסלט קיסר (48 שקלים). וגם גזרת הקינוחים של גרינברג בורגר נשמעת מבטיחה: גלידת soft serve עם קרמל תות ושוקולד לבן מקורמל (28/44/98 שקלים), מוס שוקולד (28/68 שקלים), עוגיית שוקולד, מיסו ושומשום (24 שקלים) וברד פודינג ענקי (58 שקלים).
גרינברג בורגר. גרינברג 25, תל אביב (אזורי ח"ן). טלפון: 03-6703626. לא כשר