בלונדי קריית אונו (צילום: ויטלי קריביץ', mako אוכל)
ההמבורגר הכפול. משביע|צילום: ויטלי קריביץ', mako אוכל

זה לא חדש שהישראלים חיים במציאות בה אפילו ארוחה של אוכל מהיר ברשתות ההמבורגרים הגדולות כרוכה בהוצאה של לא פחות מ-50 שקלים. שלא לדבר על ז'אנר ההמבורגריות המפונפנות יותר, שמציעות המבורגרים מוקפדים ומושקעים יותר, כמו אגאדיר, וולפנייטס או מוזס, שם המחירים כבר קופצים לאזור ה-70 שקלים להמבורגר סטנדרטי.

המציאות הזו היא שגרמה לנו להתלהב כל כך מבלונדי - המבורגרייה חדשה ומשתלמת, שנפתחה לאחרונה בקריית אונו (שחווה לאחרונה פריחה קולינרית של ממש עם מקומות חדשים כמו מאפיית ג'ייקובס ובומביקס מורי). המקום, שמעוצב כדיינר צבעוני ועדכני, נפתח על ידי מסעדנים ותיקים שתמיד שומרים על פרופיל נמוך: הבעלים של מסעדת קיסו, האסייתית הצמודה בקריית אונו, מסעדת נוצ', האסייתית השכונתית ברמת השרון, ומסעדת פו סושי שפועלת בהצלחה כבר שנים ארוכות בתל אביב.

עוד באוכל טוב:

 

בלונדי קריית אונו המבורגר  (צילום: ויטלי קריביץ', mako אוכל)
קונספט מהיר וכיפי. בלונדי|צילום: ויטלי קריביץ', mako אוכל

בניגוד לז'אנר האסייתי בו הם מתמחים, הלכה הקבוצה הפעם בעקבות חזון הדיינר האמריקאי ופתחה מקום שמציע מספר מנות מצומצם מאוד, אבל במחירים אטרקטיביים. כך, בבלונדי החדשה תמצאו המבורגר קטן במשקל 100 גרם, שמוגש בלחמנייה עם רוטב איולי שעושים כאן, ומחירו 28 שקלים; המבורגר כפול במשקל 200 גרם במחיר 36 שקלים, צ'יקן בורגר – המבורגר מחזה עוף שמחירו 28 שקלים, והמבורגר צמחוני שעשוי מזוג פטריות פורטבלו שבמרכזן גבינה, מכוסות בפירורי לחם פריכים ומטוגנות, במחיר 32 שקלים.


להמבורגרים ניתן להוסיף שלל תוספות שמקפיצות מעט את המחיר, כמו גבינת צ'דר (6 שקלים), ביצת עין (4 שקלים) ובצל מקורמל (6 שקלים). חוץ מההמבורגרים יש כאן גם פילי צ'יז סטייק עם נתחי אנטריקוט, חסה, עגבנייה, איולי וגבינת צ'דר (36 שקלים), ותוספות כמו צ'יפס רגיל (12 שקלים), צ'יפס עם פרמזן (16 שקלים) וצ'יפס עם כמהין ועירית (16 שקלים).

כחלק מהניסיון להוזיל את המחירים, ז'אנר השירות בבלונדי הוא עשה זאת בעצמך. ניגשים לדלפק, מזמינים ורואים איך ההמבורגר מועבר להכנה בפלנצ'ת ענק ומוגש לכם על מגש מעוצב וממותג באופן חינני. אנחנו ניסינו את ההמבורגר הקלאסי (ואת זה הכפול) ואת ההמבורגר הצמחוני במקום, לצד כל סוגי הצ'יפס שיש לבלונדי להציע. בקיצור, שלושה אנשים רעבים סעדו ושתו כאן במחיר סמלי של 170 שקלים. וזה, בעולם של היום, נחשב בעינינו לפחות לשווה לגמרי.

בלונדי קריית אונו (צילום: ויטלי קריביץ', mako אוכל)
לא לוותר על צ'יפס הכמהין|צילום: ויטלי קריביץ', mako אוכל

היציאה הראשונה והמשמעותית בבלונדי הייתה לא אחרת מצ'יפס כמהין ועירית. אל תטעו, בוודאי שלא מדובר כאן בכמהין אמתיות ואפילו לא בשמן כמהין מהז'אנר האיכותי במיוחד, אבל הצ'יפס הזה פריך ודי נהדר, ואי אפשר להפסיק לאכול ממנו. כמטובן שזה לא הצ'יפס המומלץ למי שלא מת על ארומות של כמהין (הצ'יפס הקלאסי מצוין, וגם זה עם הפרמזן לא רע), אבל עבור מי שרוצה לנסות משהו קצת חדש על הצ'יפס שלו, זאת אפשרות מוצלחת מאוד.

ההמבורגרים עצמם היו טובים ועשויים ברמת עשייה נכונה. הבשר רחוק מאוד מהז'אנר התעשייתי ומטעמי הקציצות של ברגר קינג או מקדונלד'ס, אבל הוא גם לא היה הבשר המרשים ביותר שיצא לנו לטעום. בשורה התחתונה, זאת הייתה קציצה שהצליחה לעשות את עבודתה נאמנה - להיות טעימה, שומנית במידה ועסיסית (דיינר אמריקאי אחרי הכל), וגם לא להרגיש זולה לרגע. ההמבורגרים עצמם לא היו גדולים במיוחד, אבל כן הצליחו להשביע שני גברים רעבים ובחורה אחת שיודעת לאכול.

בלונדי קריית אונו המבורגר טבעוני (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
אהבנו גם את הצמחוני|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

גם הגרסה המקורית להמבורגר צמחוני, שנמנעת סוף סוף מקטניות ואגוזים שיוצרים לרוב קציצה יבשה ומבאסת, הייתה מרעננת ועסיסית, והצליחה להרגיש מושחתת בדיוק כמו קציצות הבשר. הישג ראוי.

בשורה התחתונה: בלונדי החדשה היא ממש לא המקום למי שמחפש קציצות במשקלים אימתניים ותוספות אקזוטיות. מדובר בדיינר קלאסי שבו עושים רק מבחר מצומצם של דברים, אבל עושים אותם טוב ובמידה. והכי חשוב - שומרים על מחירים הוגנים, שעושים כיף לחזור למקום שוב ושוב.

בלונדי. רפאל איתן 1, קריית אונו. 03-6888884. לא כשר.

 >> לכל חדשות האוכל