כשמוטי טיטמן ובן רינג פתחו את בר הג'ונז ברחוב זבולון בתל אביב ב-2020 הופתענו והתרגשנו, וייחסנו את המהלך למגפת הקורונה - שגרמה ללא מעט אנשים לשלוף חלומות מהמגירה ולהגשימם במרץ כאילו אין מחר; כשהם הביאו את ג'ונז לקריית אונו ב-2023 לכולם כבר היה ברור שפניהם של צמד טיטמן ורינג לכיוון "עוטף תל אביב". עכשיו הם פתחו את "ג'וני" כ-50 מטר מהג'ונז, ומביאים לכאן את בשורת המקומות הוורסטיליים, כאלה שהם גם וגם ובמהלך היום משנים את פניהם והופכים ממשהו אחד למשהו אחר לגמרי: בבוקר ג'וני הוא בייקרי ובערב בר יין.


"הרבה לא יודעים זאת, אבל אני למדתי אפיית לחם בפרנץ' קולינרי אינסטיטוט בסוהו בניו יורק אחרי שעזבתי את רפאל", אומר טיטמן. "הייתי עושה הקמה של לחמים ב-03:00 בבוקר. היום אני מרגיש שאני פנוי להוציא את החלום הזה מהמגירה כי במלגו ומלבר יש לי שף תפעולי שעובד איתי כבר 7 שנים, הג'ונז התל אביבי עובד מצוין ובקריית אונו אנחנו בנפחים ממש יפים".

תפסתי את מוטי בבוקר יום שלישי מכין לחמים במטבח של ג'וני החדש ואז עובר לפס הכנה מאחורי דלפק התצוגה, ומסדר את הפרעצלים הארוכים על התבנית לפני שהיא נכנסת לתנור. הוא לא לבד כאן: יחד איתו עובדים הקונדיטורית אביב וזאני ומי שמנהל את המקום, תום עמיר (שניהל את הרים בייקרי בקריית ענבים).


ג'וני הוא חלל אחד גדול פתוח לרווחה ומואר בהרבה אור יום. העיצוב בהיר, המנורות לבנות ויש שלטים שמזמינים את אנשי הלפטופ להרגיש בנוח. על הדלפק היחיד נפרשת תצוגה של מאפים וכריכים ויש שולחן ישיבה אחד גדול ועוד כמה פינות אינטימיות עם ספה ושולחנון מזערי, קצת כמו בבתי קפה של אירופה. בחוץ על הדק הרבה שולחנות רגילים וישנה גם נישה פנימית לא גדולה עם מדפים עמוסים בבקבוקי יין.
מהדלפק קרצו לי דניש במילוי קרם וניל ואוכמניות או עם קרם פטיסייר ותותים (35-37 שקלים), בראוניז (19 שקלים), עוגיות שורט ברד בטעם פיסטוק או תות (18-19 שקלים), אוזני פיל ענקיות (19 שקלים), פחזניות ממולאות בקרם פטיסייר מעולה, קרואסון (19 שקלים), פאן שוקולד (19 שקלים), רוגלעך שוקולד (6 שקלים), עוגת רוגלך פיסטוק (19 שקלים לפרוסה) ובורקסים קטנים מבצק עלים נהדר.

חוץ ממאפים יש כאן גם סנדוויצ'ים מלחם מחמצת (31 שקלים) או בתוך לחמניות ג'וני (36 שקלים) שביום שישי נמכרות גם בגרסת חלה תחת השם חלת ג'וני (31 שקלים). הלחמניות האלה אווריריות ומושלמות, עם סלט ביצים וקורנישון שנעוץ מעל. יש גם כריך בלחם מחמצת עם גאודה ועגבניות מיובשות, עם קרים צ'יז ואבוקדו או עם טחינה לימונית וכרובית.

"יש פה הרבה קהל שיצא מתל אביב וקריית אונו מחבקת אותנו", אומר טיטמן. "לא משנה כמה סנדוויצ'ים אני מייצר, בעוד שעה לא יהיה כלום על הדלפק ואפשר יהיה לייצר עוד ועוד". וזה אכן מה שקורה פה בפועל: כל כמה זמן יוצא עוד משהו מעניין לדלפק, ככה שאחרי שמרכיבים מגש פחמימות עם הפריטים הנבחרים, עשוי פתאום להופיע כריך בקרואסון או פרעצל שזה עתה יצא מהתנור ולא תרצו ללכת בלי לטעום גם אותו. "נמכר - ממלאים, נמכר - ממלאים", מסביר מוטי.
לקראת 11:00 מופיעים כריכי צהריים בתוך קרואסון, בתוך בורקס ענק, בלחם מחמצת או בפרעצלים. המילויים שלהם משתנים: רוסטביף וקורנישונים, סלמון וביצה קשה, סלמון מעושן או עם גאודה וסלמי. הקפה שמגישים פה מאוד איכותי: ערביקה חד זני ובלנד ואפשר לבחור ביניהם בין אם בשביל משקאות קפה שמכינים במקום או בשביל לקנות הביתה במשקל (45 שקלים ל-250 גרם). אפשר גם לקנות כאן הביתה לחמי מחמצת לבן או שיפון (34 שקלים) ועוגות פס גדולות כמו קראנץ' ריקוטה (59 שקלים).
מ-18:00 המאפים מפנים את מקומם מהדלפק, מכונת קפה נסגרת והמקום הופך לבר יין עם נשנושים קטנים (כרגע אין דמי חליצה על היינות). לצד היין מוצע תפריט קטן עם צלוחיות של פיצוחים פיקנטיים או זיתים (14-18 שקלים), לחם מחמצת עם חמאה וריבה (25 שקלים), פוקצ'ה של קפה סוסייטי (28 שקלים), צלחת ירקות (42 שקלים), עגבניות שרי מיובשות ומוצרלה באפלו (48 שקלים), בטטה לבנה אפויה עם שמנת חמוצה (45 שקלים), צלחת נקניקים (49 שקלים) צלחת גבינות (49 שקלים) וסשימי דג עם קונסומה עגבניות וזרעי כוסברה (59 שקלים). אם אתם רעבים ליותר מזה, מסעדת ג'ונז במרחק 50 מטר בדיוק, בקצה השני של אותו הבניין.
שלמה המלך 6, קריית אונו. שני-שישי החל מ-8:00. לא כשר