ארוחות בוקר בבתי קפה הן מכה לחובבי האוכל בישראל. לפעמים נראה שכל בתי הקפה נדבקו באותו שטאנץ מעייף ונדוש, ורק מתחרים ביניהם מי יצליח לעשות עוול גדול יותר למנה הפשוטה של חביתה-לחם-סלט-מטבלים. לכן המפגש עם ארוחת הבוקר של מחלבת אלטו שבגליל הרנין כל כך את ליבנו.
![כנאפה מחלבת אלטו (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)](https://img.mako.co.il/2018/05/22/knafeanatoli1_c.jpg)
ואז הגיעו הגבינות
הגענו אל בית הקפה בשביל העובר בבוסתן של עצי פרי, עלינו למרפסת עץ, המאפשרת גם ישיבה בחוץ, ונכנסנו לחלל הישיבה האינטימי המהווה גם את חנות המפעל. בחרנו בארוחת הבוקר הזוגית (102 שקלים), שכוללת ביצים לבחירה, סלט ירקות, מבחר גבינות עיזים תוצרת המחלבה, פלפלים קלויים, טחינה, זיתים, סלט טונה, קונפיטורת הבית, לחם כפרי, חמאת עיזים ושתייה קרה וחמה - ושמרנו על ציפיות נמוכות (כאמור, שטאנץ וזה), אבל אז הגיעו הגבינות.
ארוחת הבוקר מגיעה עם שלושה סוגי גבינות עיזים, אחד יותר טעים מהשני. היו שם גבינת גאודה עם צ'ילי, שהצליחה לשמור על האיזון המדויק בין החריפות לטעם הגבינה, גבינת נירית עם תערובת תבלינים ייחודית שגרמה לנו לפעור עיניים בתדהמה וברי עיזים נימוחה וקטיפתית. אבל השוס הגדול ביותר היה חמאת העיזים, שנתנה משמעות מחודשת למושג הפשוט לחם עם חמאה. ביקשנו גם טעימה של גבינת התום המקומית, וגילינו טעם חזק ומרקם מושלם, שהציבו אותה בראש הגבינות המועדפות עלינו.
![גבינות מחלבת אלטו (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור )](https://img.mako.co.il/2018/05/22/gvinotanatoli1_c.jpg)
![פלטת גבינות מחלבת אלטו (צילום: עדי מזן, יחסי ציבור)](https://img.mako.co.il/2018/05/22/plataadimazan_g.jpg)
שאר מרכיבי הארוחה גם הם לא אכזבו: הסלט היה גדול, עשיר וטרי, הלחמניות טעימות, טריות וחמימות, עם איזון מושלם בין קראנצ'יות בחוץ לאווריריות רכה בפנים, החביתות ענקיות ועשירות בתוספות (לפי הזמנה) והמטבלים מצוינים. אבל הגבינות... הגבינות היו באמת מעולם אחר. כשמוסיפים לכל אלה שירות מקסים ואווירה משפחתית - באמת שכל מקום אחר בישראל, שמגיש ארוחת בוקר סטנדרטית, יכול פשוט לוותר מראש.
אלטו. קיבוץ שמרת, כביש 4 בין עכו לנהריה. 04-9854802. ראשון-חמישי 08:00-19:00, שישי 08:00-16:00. כשר