אורטוריו, זיכרון יעקב
השף אוהד לוי עושה באורטוריו קסמים, וזו הפעם הראשונה שהוא מוביל מטבח כשר. אמנם המסעדה נפתחה רק לא מזמן, אבל אנחנו כבר מתלהבים ממנה לגמרי ומצהירים בפה מלא שמדובר באחת המסעדות הכשרות הטובות בארץ. הנוף כאן משגע, האווירה במלון אלמא המיוחד, שבו היא שוכנת, יוקרתית והאוכל מצוין, ובעיקר - יש כאן נחישות לייצר במקום פריטים רבים כמו גבינות, בוטרגו ואפילו נקניקיות, ואנחנו מתים על זה. תוכלו להתענג פה על ארוחת בוקר של ביצים עלומות על בריוש קלוי, פטריות יער צלויות ויוגורט עזים (56 שקלים) או צלחת של דגים כבושים ומעושנים עם שמנת חמוצה, בצל מוחמץ, לחם חיטה מלאה וחמאה (58 שקלים); סשימי אינטיאס עם עלים צעירים וויניגרט הדרים (56 שקלים); ולינגוויני בייצור עצמי עם סרדינים ואלי אוליו חריף (78 שקלים).
מסעדת אורטוריו, מלון אלמא, יאיר 1, זיכרון יעקב, 04-6300110
בלו סקיי, תל אביב
המסעדה הכשרה חלבית של השף מאיר אדוני במלון קרלטון משקיפה על תל אביב מצד אחד ועל הים מצד שני, וזה יפה ונפלא. האוכל כאן משחזר את המנות היפות של אדוני בכתית, אבל בווריאציות כשרות שלא נופלות מהמקור. בין המנות: סלמון גרבלקס עם סלקים וגזרים אורגניים אפויים, אבקת שוש, ג'ינג'ר, קרם סלק, קרם גזר ותפוז, מנדרינה מיובשת, משמש אוזבקי, קרם פרש, ג'לי סלק ופאף קינואה (93 שקלים); ופילה בר ים אפוי עם ריזוטו ארבעה דגנים, מסקרפונה, ג'לי שיטאקי, ציר פטריות שיטאקי ופורטבלו ואבקת פורטבלו (97 שקלים). יש כאן גם בראנץ' נהדר שמוגש בסופי השבוע, הכולל סלסילת לחמים, 10 מאזטים ומנה עיקרית לבחירה כמו ופל בלגי עם שתי ביצים עלומות, אבוקדו וגבינת שמנת (120 שקלים לאדם).
בלו סקיי, מלון קרלטון, תל אביב, 03-5201830
הרברט סמואל, הרצליה
הרברט סמואל הכשרה של יונתן רושפלד התמקמה במלון ריץ קרלטון היוקרתי בהרצליה, ואנחנו חייבים להודות שמדובר בחיבור מוצלח. המסעדה מושכת חובבי אוכל רבים, גם כאלה שאינם שומרי כשרות, וזאת בזכות ההקפדה על איכות חומרי הגלם והמגע הווירטואוזי של השף. בין המנות בהרברט הכשרה: ניוקי פטריות וערמונים, צלעות טלה בגלייז אנצ'ו וטונה אדומה על פירה כתום. ארוחות הצהריים כאן הן משתלמות יחסית למסעדות יוקרה, ועלותן 88 שקלים. בקרוב יתפתח המותג גם לירושלים, עם הרברט סמואל כשרה נוספת.
הרברט סמואל, מלון ריץ קרלטון, מרינה הרצליה, 03-5166516
המוציא, ירושלים
אנחנו אוהבים את השף אבי לוי ואת הדבקות שלו במה שהוא עושה הכי טוב - אוכל אלג'יראי, מסורתי וכמובן כשר, עם מגע ידו המיוחד. במוציא, המסעדה הראשונה של לוי, הוא מפגין את המיטב שיש למטבח שלו להציע: מנות נהדרות ומנחמות כמו קציצות בולט אלג'יראיות או דגים בשרמולה וקינוחים שמוכיחים שיש דבר כזה קינוח כשר שווה. גם מסעדת בית הכוון הכשרה של לוי טובה מאוד, ובקרוב יפתח בתל אביב את צ'יריפום, שתהיה כשרה גם היא.
המוציא, משיח בורוכוב 4, ירושלים, 02-6310050
ווסט סייד, תל אביב
איכשהו, המסעדה הזאת עוברת לרובנו מתחת לרדאר, אולי משום שהיא לא נושאת את השם של אף שף מפורסם. אבל האמת היא שמדובר באחת המסעדות הכשרות הטובות ביותר בארץ. ווסט סייד הכשרה במלון רויאל ביץ' בתל אביב היא אופציה בטוחה לארוחה טובה עם המשפחה או עם חברים, על רקע הנוף של חוף הים התל אביבי. בין המנות פה תמצאו אופציות יפות ומדויקות כמו דגים מטוגנים בקמח תירס עם טחינה ולימון כבוש (52 שקלים), אנטרקוט עם פטריות ירדן (125 שקלים), פסטה פפרדלה עם שרי צהובות, בזיליקים ופירורי לחם בכמהין (68 שקלים) וקרם ברולה ערמונים (42 שקלים).
West Side, מלון רויאל ביץ', הירקון 19, תל אביב, 03-7405054
* הסיבה היחידה שמסעדת לה רג'נס, הכשרה הירושלמית המעולה, אינה ברשימה היא שהיא כבר תפסה מקום טוב ברשימת המסעדות עם המנות היפות ביותר. אבל כן, מדובר בכשרה משובחת במיוחד.
>> הנה המסעדות הטבעוניות המומלצות שלנו
>> והנה מסעדות חובה למעצבים
מאסטר שף VIP, אירוע הגמר הגדול, ראשון ב-21:00
וגם:
6 סלטים שבלעדיהם אין פסח
קינוחים כשרים לפסח של תום פרנץ
ארוחת פסח של חיים כהן
המתכונים של אביב משה לפסח
עוגות ועוגיות לפסח של אורן בקר
כל המנות הראשונות והתוספות לפסח
כל המנות העיקריות לפסח
כל הקינוחים לפסח
מתכוננים לפסח: מה להכין בכל יום?
מתכונים של חיים כהן לפסח
הקינוחים הכי שווים לפסח
מתכונים של אבי לוי לפסח
מתכוני עוגות לפסח
4 מתכונים לצלי בקר
מתכונים לפסח: אחד מכל עדה
קינוחי שוקולד לפסח
מתכונים טריפוליטאיים לפסח
אבקת אפייה, אבקת מרק ועוד: האם זה כשר לפסח?