משפחת עבאס, ובראשה השף חוסאם עבאס, מזוהה בעיקר עם האימפריה אל באבור - חלוצת המסעדות שהפכו את המטבח הערבי לנגיש ופופולרי עבור כולנו. כעת, יוצא אחד מחברי המשפחה, שף נשאת עבאס, לדרך עצמאית ומנותקת ממסעדות האם ופותח מקום חדש תחת השם ארמון סהרה.  

נשאת עבאס היה ממובילי מסעדת אל באבור וואדי ערה, ואל באבור והים בעכו וכעת הוא רוצה להביא את המטבח שלו, עם דגש על חומרי הגלם הגליליים והטכניקות אותן למד, אל אזור עמק יזרעאל. המסעדה החדשה ממוקמת במבנה שבו שכנה בעבר מסעדה בשם סהרה. המבנה שוקם ופתיחת המקום התעכבה לאור הקורונה, עד עכשיו.

מסעדת ארמון סהרה מעשוקה (צילום: שני בריל,  יח
מנות מוכרות יותר ופחות מהמטבח הערבי הגלילי|צילום: שני בריל, יח"צ

מסעדת ארמון סהרה שאקרייה (צילום: אלון קירשנר,  יח
מנת שאקרייה בארמון סהרה|צילום: אלון קירשנר, יח"צ

מלבד חומרי גלם כמו שומר בר, כבש מקומי, עולש ודגים מעכו, מתכנן נשאת להביא במקום לידי ביטוי גם טכניקת בישול בבורות וכמו כן יש במקום מתקן צלייה מיוחד שפועל באמצעות טחנת מים.

המנות כאן כבר הפכו למזוהות מאוד עם המטבח הגלילי כמו צוואר טלה בטאבון במילוי אורז, בשר ותבלינים; שישברק ביוגורט; מנסף - אוסובוקו על אורז עם צנוברים ויוגרט חם; או מקדוס - חצילים קטנים כבושים במילוי של אגוזים ועשבי בר.

כמו כן יש פה גם מנות מוכרות פחות כמו ריזוטו עם פריקה - פריקה מעושנת בשמנת, פטריות ופיצוחים; מעשוקה - שיפוד קבב על חומוס ועגבניות שרופות; מפרוקה - בצק פיסטוק מסורתי במילוי קאימק של מחלבת כפר תבור; וכנאפה שמגיעה בווריאציה מסקרנת מאוד על שיפוד ונעשית על גריל פחמים במילוי של גבינת עכאווי.

מסעדת ארמון סהרה כנאפה  (צילום: אלון קירשנר,  יח
וזאת כבר הכנאפה|צילום: אלון קירשנר, יח"צ

המקום פתוח מדי יום בימים ראשון-שבת בשעות 11:00-23:00.  

מסעדת ארמון סהרה. בכניסה לכפר נין, עמק יזראל.04-6935101