המטבח היפני מהלך עלינו קסם - בטיקטוק אבל גם הרבה מאוד מחוצה לו - ולמרות הריחוק הניכר שלו מהפילוסופיה הקולינרית של הים התיכון, הוא מצליח לשבות את ליבנו וסקרנותנו עם חידושים מעניינים שאנחנו כמהים אליהם, ופעמים רבות גם מממשים את הכמיהה.
חוץ מהמסעדות שמגישות סושי מעולה יש לנו את OSU בשוק הכרמל, שמגיש סמאשבורגר יפני; ביפו אפשר לאכול ארוחות יפניות עונתיות אצל השפית אלכס אברמוב במיזם האירוח הביתי המיוחד שלה UMAI; אפשר גם לאכול ראמן מעולה באיזקאיה הוותיקה מנטנטן, או להתבשם בגלאם של המסעדה היפנית החדשה והמדוברת של תל אביב ג'איג'ין; ואפילו בית קפה יפני יש בתל אביב, וקוראים לו דה סנדו בוקס.
ואז יש את אומאי (OOMAI) - מקום שתשמחו מאוד להכיר אם יש לכם ילדים בני 6-18, וגם אם אין לכם, בטוח הייתם שמחים לאחד כזה מתחת למשרד ואולי עוד אחד מתחת לבית. מדובר במעדניית גראב אנד גו יפנית, שהיא גם מסעדה בשירות עצמי וגם מכולת יפנית עם דוכן קערות פוקי. הסניף הראשון של אומאי נפתח בארץ כבר לפני ארבע שנים, ובכל זאת לרובנו היא הצליחה לעבור מתחת לרדאר. לאחרונה חגגה הרשת פתיחה של סניף שלישי בתל אביב, צעדים ספורים מכיכר דיזנגוף, שמצטרף לסניף הראשון בשדרות רוטשילד (פינת יבנה) ולסניף הכשר בתוך קניון עזריאלי, ואין זמן טוב מזה להכיר את המיזם.
מי שהקים את אומאיי הוא שמעון באבו - האיש שהביא לנו את קיוטו הרצליה לפני 28 שנים ואת קיוטו הכשרה בראשון לציון לפני שנתיים. באומאי הוא רוצה לשנות את הרגלי הצריכה שלנו, ולטעמי הוא עושה את זה במידה רבה של הצלחה. בסניף הדגל ברוטשילד אפשר לקנות מוצרי מדף כמו אינסטנט ראמן במגוון עצום של טעמים, חטיפי קיט-קט בטעמים יפניים משוגעים ואפילו רוטב טריאקי קוג'י שכל מי שאוהב ניגירי חייב להכיר. יש גם מבחר עצום של מוצ'י (עם גלידה או בלי) ומלא סוגים של חטיפים מתוקים ומלוחים. בכל שלושת הסניפים יש מקרר גראב אנד גו עם מבחר של קומבינציות אישיות של סושי מעולה (38-59 שקלים), שמתחדש לכל אורך היום, וזה לא סתם סושי אלא סושי מהסוג שאוכלים במסעדות של באבו. זה מתאפשר בזכות המטבח הגדול שיש במקום, ובו מגלגלים שלושה סושימנים כל היום רולים מאורז שמכינים במקום ודגים טריים.
ליד קומבינציות הסושי יש גם קופסאות עם סלטי וואקמה מעולים עם אפונה ווסאבי פיקנטית מעל (24 שקלים), גיוזות עם מבחר מילויים (46 שקלים) ומנות שאנחנו חולמים לאכול בכל הפסקת צהריים כמו סלט סשימי עם דגים נאים, אטריות ואצות (64 שקלים) ומנות מוכנות של פוקי בול תאילנדי (64-68 שקלים). לצד כל זה יש גם את משולשי האורז אוניגירי בכמה וריאציות, קוקוסים שלמים מוכנים לפתיחה ולשתייה, מבחר ענק של משקאות אלכוהוליים מיפן כמו צ'ויה וסאקה בבקבוקים אישיים ומבחר גדול עוד יותר של משקאות קלים פופולריים מיפן, כולל באבל טי עם חלב בפחית. גם ערכה להכנת בובה בבית יש פה, וגם כוסות עם קינוחי טפיוקה וקינוחים אישיים ארוזים באריזות טייק אוויי.
בבר הענקי להרכבת הפוקי בולס הדגש הוא על מרכיבים יפניים, ויש בו אטריות סובה, אטריות שעועית, פטריות שיטאקי בטריאקי, קמפיו (דלעת יפנית כבושה) ואושינקו. ברטבים תמצאו פונזו, רוטב מנגו, ויניגרט יפני וסאטה בוטנים, ולסיום בוחרים את הקראנץ' מלמעלה, שיכול להיות אפונת ווסאבי, שאלוט קריספי או שומשום קלוי בתבלינים. מחירה של קערת צהריים כזו נע בין 52 ל-68 שקלים, תלוי בסוג החלבון שתבחרו (טופו, עוף, סלמון או ספייסי טונה).
לסיום, ליד הקופה ניצבות עמדות שירות עצמי שבהן אפשר להזמין תפריט אסייתי מלא עם עסקיות צהריים בטווח מחירים של 55-85 שקלים, המורכבות מקומבינציות סושי, מנות נודלס או עיקריות אסייתיות כמו קוקוס קארי עוף, פאד תאי ואודן. מה הפלא שמצאתי את עצמי מסתערת על ארוחה יפנית מעולה ומהירה באחד השולחנות שפרוסים על רוטשילד.
בצוות עם שמעון באבו עובדת שפית מעיין מנצור, שאחראית על כל האוכל, ועל האופרציה הניהולית מפקד ניצן דר שמכנה את עצמו "קופאי ראשי". אז אם אתם עדיין לא מכירים את אומאיי - לכו, אם יש לכם ילדים קחו אותם איתכם, ואם עדיין לא נדבקתם בחיידק היפני זה כנראה יקרה עכשיו.
אומאיי. רוטשילד 37 תל אביב, ראשון-רביעי 11:00-21:00, חמישי-שבת 11:00-01:00, לא כשר | דיזנגוף 94 תל אביב, ראשון-חמישי ושבת 9:00-00:00, שישי 9:00-22:00, לא כשר | מגדלי עזריאלי, מנחם בגין 132 תל אביב, בניין משולש, קומת קרקע, ראשון-חמישי 10:00-20:00, כשר