היממה האחרונה בישראל סבבה בעיקר סביב דבר אחד: טורטית. הזוי לא? כל מהדורות החדשות, כל אמצעי התקשורת וכל רשת האינטרנט מוצפים באינספור אזכורים לחטיף הפרווה הוותיק. אז עד כמה הטורטית חזרה להיות החטיף הכי לוהט בארץ? עד כדי כך שאי אפשר להשיג אותה כמעט באף קיוסק. ממש ככה.
אחרי סערת ברגותי וטירוף גלידת הטורטית החדשה, נשאלת השאלה איך בכלל נולד הוופל הפריך והמוצלח הזה? פנינו לבנו של ממציא הטורטית, דני פרומצ'נקו, כדי שיספר לנו על מאחורי הקלעים של הזהב הירוק. "הטורטית היא גלגול של מוצר בשם טורטינה", מספר דני. "אני לא חושב שאתם זוכרים אותו, אבל זה היה וופל משולש ומצופה בשוקולד חלב. מדובר היה בוופל יקר במיוחד, הרי כשעושים וופל משולש יש הרבה פסולת, וציפוי השוקולד הוא יקר יחסית. בדיוק מהסיבה הזאת אבא שלי הפך אותו לוופלה מצופה בצורה שאנחנו מכירים היום, רק הפעם עם תחליף שוקולד קצת יותר זול. בגלל שהוא פותח על בסיס הטורטינה שכללה גם קרם שקדים, הוחלט לקרוא לו טורטית".
"שאלה טובה. לרוב אבא שלי בכלל לא היה מגיב על דברים כאלה. הם היו מחוץ לעולם שלו. מה שאני חושב זה שחברת עלית צריכה לשלם לברגותי. הוא עשה לה יחסי ציבור מדהימים - הוופלה ששוברת את החרם".
אז מי רואה את הרווחים הגדולים, אתה או המשפחה שלך?
"המשפחה שלי יצאה מעלית כבר ב-1987, ככה שהיום אני לא רואה שום רווחים ממנה, אבל אני מקווה שהם כן יראו רווחים מהסיפור הזה. באמת כדאי שמישהו ירוויח מהסיטואציה ההזויה הזאת".
זהב ירוק: איך היה מגיב ממציא הטורטית על סערת ברגותי?
קצתקשה להאמין שהכוכבת הכי גדולה של השעות האחרונות היא דווקא הטורטית. אותו חטיף פרווה שאתם לא יכולים להישאר אדישים אליו: או שאתם מכורים, או שאתם שונאים. צוות "חדשות האוכל של ישראל" פנה לבנו של ממציא הטורטית כדי לשמוע את תגובת המשפחה לסערה האחרונה
ומה אבא שלך, שפיתח את הטורטית, היה חושב על הסיטואציה המוזרה שבגללה הוופל המוצלח הזה עלה שוב לכותרות?