אירועי אוכל שווים
מתמודדי משחקי השף מתארחים בבאר שבע
המסעדות קמפאי, קפאסה, הספרייה וכפרה בר אנד טאפס, מארחים בין ה-5 ל-9 ליוני את סבינה ולדמן, ערן כהן ודן יושע ממשחקי השף. בקפאסה יגישו תפריט ספיישלים של סבינה ולדמן, בקמפאי יגישו ספיישלים אסייתים של דן יושע, ובספרייה תוכלו לטעום מנות של ערן כהן. בין המנות שיוגשו: פוקצ'ה שווארמה עם ירקות צלויים, טחינה וחריף; שיפוד קטלוני של פילה דג קוד ונקניקיות צ'וריסו; ופיתה חרוכה עם שקדי עגל בגריל, טחינת שקדים, שקדים קלויים, וסלסה של שקדים ירוקים ורוזטה.
קפאסה. חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. 08-6655122 | קמפאי. חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. 08-6655999 | הספריה. נפחא 25, באר שבע. 08-6655120 | כפרה בר אנד טאפס. סמילנסקי 25, באר שבע. 08-6654854.
עידו רוזנבלום מתארח ביפו תל אביב
השף חיים כהן מארח את השחקן עידו רוזנבלום ביום שלישי הבא, ה-7.6. השניים יגישו יחד ארוחת ערב שהיא כל כולה מחווה לארה"ב, ותמצאו בה מנות כמו הומפרייז עם קלמארי; פנקייק סרטנים ופירות ים עם ביצה עלומה; סלט קיסר; ונקניקייה עם חרדל, קטשופ וכרוב כבוש.
יפו תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249.
פתיחת תערוכת colorfood wine, תל אביב
תערוכת הצילומים קולורפוד ויין תיפתח ביום שני הבא במסעדת פאסטל בתל אביב. באירוע יוצגו עבודות של שפים כמו דייויד פרנקל, יוסי שטרית, ארז קומרובסקי והלל תווקולי מפסטל, ולצדם תוגש ארוחה מיוחדת של תווקולי. הארוחה, במחיר 240 שקלים לאדם, תכלול מגוון מנות שרינג ומבחר יינות של הרי גליל. התערוכה עצמה תוצג במסעדה עד ה-11 ליוני.
יקב יפו מתארח באיטלקיה בפשפשים, יפו
ביום שלישי הבא, החל מהשעה 20:30, תתקיים ארוחת טעימות מיוחדת בליווי יינות יקב יפו במסעדת האיטלקיה בפשפשים. מחיר הכניסה לאירוע הוא 150 שקלים לסועד, ויכלול מנות כמו קרפצ'יו קוקי סן ז'ק עם שקדים, בלסמי ומלפפון; רביולי תרד ריקוטה; וקרודו טונה בסירופ גזר עם פופקורן אפונה, וויניגרט פלפלים.
איטלקיה בפשפשים. עולי ציון 16, יפו. 03-6829678.
שוק העמק ברכבת, כפר יהושוע
ביום שישי יתקיים שוק העמק ברכבת. באירוע יוצבו מגוון דוכנים של אוכל מוכן, קפה ותוצרת חקלאית מהאזור. מחיר הכניסה למתחם רכבת העמק בכפר יהושוע הוא 5 שקלים, והאירוע יתקיים בין השעות 9:30 ל-15:00.
לפרטים חייגו: 04-6540495
חם? בואו להתקרר בעמוד הפייסבוק של אוכל טוב
אירוע קבלת שבת בבזאר התורכי, עכו
ביום שישי, בין השעות 14:00ל-17:00, תיערך קבלת שבת מיוחדת בבזאר התורכי בעכו, עם תפריט מיוחד על בסיס ארוחת טעימות של כל המסעדות במתחם. מחיר כרטיסיית טעימות של 4 מנות תעלה לכם 120 שקלים, וכוס יין של אחד מהיקבים בצפון תעלה 15 שקלים. בין המנות שיוגשו באירוע: סביצ'ה דג ים טרי וטוסטונים בסבידה; פיצה במרקטו; המבורגרים בקוקושקה; וקבב עם טחינה ועמבה במעדל'ה.
פונדק דה לוקס וטראק דה לוקס משיקים ערבי בשר, תל אביב
מסעדות טראק דה לוקס ביפו ובתל אביב, מציעות ערבי בשר חדשים מדי יום שני, החל מהשעה 19:00. הארוחה היא בסגנון סטייקהאוס אמריקאי עם נתחים בחיתוכי קצב מסורתיים, ובתפריט תמצאו נתחים כמו אסאדו בקר, ספריבס, ואוסובוקו לבן. בנוסף, בטראק דה לוקס יוגשו מדי יום רביעי מבחר המבורגרים ונקניקיות, גם הם במחווה לארה"ב. כך למשל: צ'ילי דוג צ'וריסו עם תבשיל שעועית, שמנת חמוצה, צ'דר וחלפיניו; נקניקייה לבנה יפנית עם מיונז דאשי, נענע, בזיליקום, בצל ירוק ושבבי בוניטו; והמבורגר פריז עם תבשיל מח עצם, עגבניות קונפי, אורוגולה וציר בקר.
פונדק דה לוקס. עולי ציון 7, שוק הפשפשים, יפו . 03-5233186 | טראק דה לוקס. כיכר דיזנגוף, בן עמי 13, תל אביב . 03-6296363.
כנס אוכלים בריא, סינמה סיטי ירושלים
כנס התזונה אוכלים בריא ייערך בירושלים ב-1.6 עד השעה 22:00. באירוע יתקיימו הרצאות של פאולה רוזנברג, פיליס גלזר ועוד. בנוסף, לרגל האירוע, יציעו מסעדות הסינמה סיטי הנחות על מנות בריאות כמו סלט קינואה ומיץ תפוחים סחוט במחיר 50 שקלים בארומה, או סלט ספייסי צ'יקן בג'פאניקה.
לפרטים נוספים
הרצאה וארוחת פליאו בשרית במרינדו, תל אביב
ביום חמישי הקרוב, החל מהשעה 20:00, יתקיים אירוע בשרי ומיוחד במסעדת מרינדו בתל אביב. באירוע תינתן הרצאת פליאו של איילת ניר, לצד תפריט ובו מנות כמו טרטר שייטל עם צלפים; נקניקיית טלה ביתית; ספריבס טלה; ואסאדו עגל. מחיר הארוחה: 189 שקלים לסועד (כולל יין).
לפרטים: 050-3993810.
חגיגות פסטיבל הבישול הכפרי במטה יהודה
השבוע ייערכו מספר אירועים ייחודיים בפסטיבל מטה יהודה. בין האירועים: סדנה להכנת כיסוני בצק עם זעתר וגבינות בטאבון אצל סלווה בעין נקובא (שישי, החל מהשעה 12:00), הפנינג ושוק יוצרים במושב שריגים לצד שלל נשנושים, וארוחה מיוחדת בכרם ברק במושב בקוע הערב.
עוד באוכל טוב:
מקומות חדשים
ביסטרו חדש בשם אוליבו, כפר ירכא
השף שאדי בשארה פתח בשבוע שעבר את מסעדת אוליבו: ביסטרו איטלקי-ערבי חדש. המקום מציע מנות כמו סוכריות פסטה במילוי לבנה ביתית ורוטב חמאת זעתר (48 שקלים); אנלוטי במילוי גבינה ערבית ורוטב חמאת נענע וארטישוק רומאי (48 שקלים); דניס אפוי בטאבון עם עשבי תיבול ושום (70 שקלים); מסחן פירות ים עם בצל מאודה מתובל בסומק בלאדי, פלפל אדום וקרם פרש (64 שקלים); וספיחה כבש - בשר כבש מפורר, בתיבול עגבניות, שום, בצל ותבלינים עם רוטב טרטור סורי (45 שקלים).
אוליבו. מתחם דהאר סנטר מול קניון כנעאן, כפר ירכא, ראשון עד שבת, 10:00 עד אחרון הלקוחות. 049804213. לא כשר.
דומיניק קיטשן בר, מסעדה חדשה ברמת גן
השבוע נפתחה לפעילות הדומיניק קיטשן בר - מסעדה חדשה ברמת גן. בתפריט כאן ניתן למצוא כרובית קריספי עם צנוברים, חמוציות, פטרוזיליה, ויניגרט חרדל; דלעת צרובה עם טחינה אסייתית, גרעיני חמניות ונבטי אפונה; סלט ירוקים עם שעועית אנדיב, בייבי תרד, קייל מלפפון, ביצה רכה, פירורי לחם בזיליקום, ויניגרט חרדל; וניוקי עם שמפניון, פטריות יער, אפונת גינה ושקדים פיקנטיים.
דומיניק קיטשן בר. החילזון 5, רמת גן. 053-9383631, 03-6774494.
תפריטים חדשים
המבורגרים חדשים ב-NG, תל אביב
מסעדהת NG הוותיקה מציעה מגוון המבורגרים חדשים כמו המבורגר עם אננס, בייקון וגיבנת גורייר (95 שקלים); המבורגר עם שרימפס, שום וגבינת צ'דר מיושנת (95 שקלים); והמבורגר עם כבד אווז ושבבי קקאו של ולרונה (125 שקלים).
NG .אחד העם 6, נווה צדק תל אביב. 03-5167888.
עסקיות חדשות בבינדלה, תל אביב
השף יורם ניצן יצר תפריט עסקיות חדש במסעדת בינדלה. התפריט מוגש במחיר קבוע של 85 שקלים לארוחה בה יוצעו גם סודה או תה קר, לחם, מנה ראשונה ועיקרית. בין המנות ניתן למצוא מרק שורשים לבנים עם דוקסל פטריות ושמן עשבים; טרטר סלמון עם קרם מסקרפונה עשבי תיבול, מלפפונים, שעועית ירוקה ואספרגוס; אניולוטי ירקות ירוקים במילוי תרד וריקוטה עם זוקיני, ברוקולי, באקצ'וי, שעועית ירוקה וחמאת אגוזים; וספגטי פירות ים עם שרימפס, קלאמרי, רוטב עגבניות וציר סרטנים.
בינדלה. מונטיפיורי 27 תל-אביב. 03-650-0071
משקאות של גלידת אלדו בחנויות הנוחות של סונול
רשת הגלידריות אלדו משתפת פעולה עם סונול ומציעה משקאות פרי ואייס קפה בחנויות הנוחות של הרשת. בין הטעמים: מנגו, פסיפלורה ותות בננה. המחיר: 14.90 שקלים.
משקאות קיץ חדשים בקפה ג'ו
רשת בתי הקפה מציעה משקאות קיץ חדשים כמו משקה קפוא לימונענע עם מורינגה וספירולינה (26 שקלים), קפוא לימונענע פירות יער (22 שקלים), קפוא לימונענע עם אבטיח ואסאי (22 שקלים), וסמודי תות בננה ללא סוכר (22 שקלים).
לפרטים
יום הולדת 4 לבית הקפה תפוז בטבע
בית הקפה החביב בפארק הרצליה חוגג יום הולדת עם השקת תפריט קיץ חדש, ובו מנות כמו ירקות בלדי בגריל עם פרמזן ופיקורינו (38 שקלים); שקשוקת טופו וקטניות מונבטות עם אגוזי מלך ופטריות (55 שקלים); וסלט סלקים עם עלי בייבי, קולורבי ופטה בתיבול בלסמי סילאן ושקדים קלויים (52 שקלים). כמו כן' מציעים כאן בופה בוקר חדש בימי חמישי בין השעות 09:00 ל-14:00, ובו מבחר סלטים, מנות חמות, מוזלי, ושתייה חמה וקרה (65 שקלים).
קפה תפוז בטבע. פארק הרצליה שלב ב'. 09-9744050.
תפריט קיץ חדש בפושון, תל אביב
רשת פושון מציעה תפריט קיץ חדש בבית הקפה בשרונה מרקט. בין המנות החדשות: סנדוויץ' מאדאם סלמון עם סלמון מעושן על לחם קאסטן קלוי עם קרם מסקרפונה שמיר (54 שקלים); אקלר גבינות עזים עם תאנה ואגוזים (39 שקלים); ופורטבלו בורגר - לחמנייה עם פורטובלו במרינדה בלסמי, גבינת עזים מותכת, פסטו, זוקיני קלוי, ופלפל קלוי בתחמיץ (58 שקלים).
Fauchon TLV, קלמן מגן 3, תל אביב. 03-7501555.
תפריט אביב חדש במיס קפלן, תל אביב
השפית שיראל ברגר מציעה תפריט חדש במיס קפלן הטבעונית. בין המנות אפשר למצוא קוביות סלק מעושנות על תפוחי אדמה ראטה עם איולי קפה וקטשופ סלק; ברוקומיני חרוך על קרם שעועית בובעס וקינמון עם שקדים, נענע ובייבי מלפפון; ומנת דלעת יפאנית ברוטב צ'ילי, ג'ינג'ר ולמון גראס עם תרד מים, קרם דלעת וג'ינג'ר פריך.
מיס קפלן. אליעזר קפלן 18, מתחם שרונה, תל אביב. 03-6979015.
תפריט חברתי בקפה קפה
רשת בתי הקפה משלבת בתפריטה ארבע מנות חדשות שנבחרו במסגרת תחרות כוכבים במטבח שערכה הרשת בפייסבוק. בין המנות החדשות: קנלוני פונגי של מיכל בן שושן, במילוי גבינות, פטריות פרוסות ועלי ריחן טריים; שקשוקה ירוקה של בת-שבע גרנות, עם ביצי משק על קדירת תרד ושמנת, בצל סגול ופלפל חריף; וסלט פטריות ממולאות בגבינות של איריס חמוסי.
לפרטים נוספים
תפריט קיץ בקופיקס
רשת קופיקס מציעה תפריט קיץ חדש שכולל מנות כמו שייקים על בסיס חלב בטעמי תות, בננה, ווניל עוגיות, משקאות אייס בטעמי קפה ,פסיפלורה, ווניל, לימונענע, וקינדר בואנו. לצד אלה יציעו כאן גם סלטים חדשים כמו סלט בורגול או סלט פסטה.
לפרטים נוספים
אלכוהול ישמח לבב אנוש
השקת יינות של יקב אמפורה
ביום שישי הקרוב תיערך ביקב אמפורה השקת היינות שרדונה 2015 ובלאן דה נואר 2015. במהלך האירוע יוצעו לטעימה מגוון היינות הלבנים של היקב במחירים מוזלים. מחיר הכניסה לאירוע: 50 שקלים (שיתקזזו בעת רכישת יין במקום). האירוע ייערך בין השעות 11:00-15:00.
לפרטים
חגיגת רוזה בקלארו, תל אביב
מסעדת קלארו של השף רן שמואלי עורכת בכל חודש יוני חגיגה עם יינות רוזה. ההכנסות ממכירת היינות ייתרמו לאגודה לשמירת זכויות הפרט למען לסביות, הומואים, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים בישראל. בין היינות שיוצעו: ברברה רוזה של יקב תבור (35/134 שקלים), רקאנטי רוזה (38/146 שקלים), סוסון ים, גרסיה רוזה (46/176 שקלים), ורוזה של יקב כישור (42/165 שקלים).
קלארו. הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב. 03-6017777.
פסטיבל בשביל היין
פסטיבל בשביל היין ייערך זאת הפעם השביעית, החל מסוף השבוע הקרוב ועד ה-19 ליוני. בפסטיבל יתקיימו אירועי יין רבים ומגוונים, כמו יריד יין בגן הברון בראש פינה ובו ייערכו גם טעימות (50 שקלים תעלה הכניסה לאירוע שיתקיים בימים חמישי ושישי), וסיור בגליל עם זאב פרל שינוע בין יקבים, ויתקיים ביום שישי הקרוב ובזה שאחריו.
לפרטים נוספים
פסטיבל היין Salute, תל אביב
היום ומחר יתקיים פסטיבל יין במתחם התחנה בתל אביב. האירועים יתקיימו בין השעות 18:30 ל-23:00. במתחם יוצעו טעימות יין (מחיר הכניסה לאירוע הוא 80 שקלים), לצד דוכנים של שוקולד, מאפים, שמן זית ועוד.
סדנת בירה בז'אז'ו בר יין, תל אביב
בבר היין ז'אז'ו תתקיים ביום שישי הקרוב (בין השעות 12:00 ל-14:00) סדנת בירה של מבשלת קרלסברג. באירוע יינתנו מבחר טעימות של בירות ויינות שיוגשו לצד מנות מותאמות כמו דג ים כבוש, עשבי תיבול ים תיכוניים, ושקדים טחונים; וטרטר פילה בקר, ציר בקר מעושן, צלפים, שאלוט, ביצת שליו, איולי חזרת. מחיר האירוע: 270 שקלים למשתתף.
לפרטים: 03-5225822.
מזקקת מילק אנד האני פותחת מרכז מבקרים, תל אביב
מזקקת הוויסקי הישראלית מילק אנד האני מציעה סיורים חדשים במזקקה. במהלך הסיורים יספרו ויסבירו על תהליך הזיקוק, והסיפורים שמאחורי תעשיית הוויסקי. אורך כל סיור הוא שעה ומחצה ובסיומו נערכת טעימה מודרכת. עלות סיור 50 שקלים.
מילק אנד האני. התחיה 16, תל אביב. 03-6320491
מה עוד?
הנחה בלה ביסטרו בר, חולון
המסעדה מציעה 25% הנחה על כל התפריט בימים ראשון עד רביעי החל מהשעה 17:00.
LE BISTRO BAR. הרוקמים 26, חולון.
קייטנות ילדים חדשות בדן גורמה, תל אביב
בית הספר לבישול דן גורמה מציע לקראת הקיץ סדנאות שף צעירשל בישול או קונדיטוריה לילדים בין הגילאים 12-16. בין הנושאים שילמדו: בישול חלבי איטלקי, חלבי צרפתי, בשרי מקסיקני, בשרי ים תיכוני ובישול אסייתי.
דן גורמה – המרכז הקולינרי הגבוה. נס לגויים 53 תל אביב. 03-6338238.