ענף המסעדות, במיוחד זה התל אביבי, מצוי כמעט תמיד בסוג של סערה. המוני מסעדות נפתחות ונסגרות ללא הרף, וכמעט בכל שנה עובר על התחום משבר כזה או אחר שמאיים להפיל מסעדות או לפחות לשנות את פניהן. בתוך המציאות הזאת, משום מה תחום המאפיות נשאר יציב יחסית. אולי זה בגלל שלא נפתחים יותר מדי מקומות חדשים - אבל כמעט כל המאפיות הטובות שאנחנו מכירים הן כאלה שאיתנו כבר שנים, ומציגות כושר הישרדות לא רע בכלל.
שרויטמן תיפתח להרצה ממש בעוד שבוע, ביום רביעי 24.10, וסוף סוף יהיה לכולנו מקום קבוע לקנות בו את הפרעצלים האגדיים של שרויטמן, אותם מכר עד כה בעיקר למסעדות ברחבי העיר ובשווקים של סופי השבוע. חוץ מהפרעצלים הממכרים ימכור שרויטמן גם לחמי מחמצת שהוא מכין בלישה ידנית וללא מכונה, ובכל בוקר יתארח גם מאפה בוקר מתוק משתנה או טארט פירות כלשהו - אם כי שרויטמן מדגיש שלא מדובר במקום של מתוקים, אלא בעיקר של מאפים מלוחים. סמוך לחנות ייפתח גם בית קפה קטן, שימכור כריכים המבוססים על מאפים מהמאפייה, מבחר קטן של סלטים וכמובן גם פיצות ופוקצ'ות שייאפו במקום.
שרויטמן גם מבטיח שבקרוב יתחיל למכור בירה שהוא מבשל בעצמו כבר תקופה לא קצרה. שעות הפתיחה של תקופת ההרצה יתרחבו מאוחר יותר לשעות הערב, אבל בשבת המקום יישאר סגור.
שרויטמן. נחלת יצחק 30 (בפנים). תל אביב. ראשון-שישי 07:00-15:30 (בתקופת ההרצה)
הבאה בתור היא קפה דלאל - השלוחה בצפון העיר של קונדיטוריית דלאל הוותיקה. אחרי שבמשך שנים נחשבה הקונדיטוריה של מסעדת דלאל למקום עם הפחמימות הכי שוות בנווה צדק, החליטו בעליה לטובת כולנו להתרחב גם לצפון העיר. הקפה החדש נפתח להרצה מצומצמת וכרגע הוא מגיש רק מאפים, עוגות ולחמים של קונדיטוריית האם, לצד קפה של דיאמה. אין עדיין מקומות ישיבה והכל נמכר בטייק אוויי.
בהמשך, ממש בעוד שבועיים-שלושה, יהפוך המקום גם לבית קפה של ממש, שגולת הכותרת בו תהיה הבראנץ' של מסעדת דלאל בכל מיני גרסאות. הבראנץ' יוגש במשך כל שעות היום והערב, כולל בימי שבת, שבהם קונדיטוריית האם סגורה.
דלאל קפה. רמז 20 פינת ז'בוטיסקי 108. 03-6960011. ראשון-שישי: 08:00-16:00 (בתקופת ההרצה)
אחרון וחביב במיוחד הוא בולנז'רי 96 של הקונדיטור ערן שוורצברד. שוורצברד חבר אל הקונדיטורית אוריאן אבידן, ויחד הם פותחים באמצע חודש נובמבר בולנז'רי מושקע במיוחד ברחוב יגאל אלון, ממש מתחת לבית החולים אסותא. למרות ששוורצברד התפרסם בעיקר בזכות עוגות הפטיסרי המושקעות שלו, כיאה לבולנז'רי אמיתי עיקר העניין פה יהיה המאפים והלחמים שיוכנו במקום. זה לגמרי לא אומר שלא יהיו פה גם מאפים מתוקים, רק שרובם יהיו עוגות ומאפים, בעיקר שמרים וגם כמה סוגי עוגיות. "יהיו פה מאפים מכל הסוגים", אומר שוורצברד, "אבל בעיקר המון המון משחקים של בצקים".
צד הפטיסרי לא יוזנח בכל זאת, ובבולנז'רי תופקד ויטרינה קטנה לטובת העוגיות האישיות והמושקעות, שיהוו על פי שוורצברד כ-20 אחוז מנפח המוצרים במקום. שוורצברד רוצה להתמקד במאפים עונתיים, כמו עוגות עם דלעת בתקופת הסתיו או מאפים עם פירות יער ותותים בחורף. מי שירצה לשבת יוכל להזמין את אחד המאפים, או לבחור מנה מתוך תפריט קטן של כריכים מהלחמים של המקום וכמה סלטים.
בולנז'רי 96. יגאל אלון 96, תל אביב