טרנד שוקי האוכל מסרב לדעוך, ואחרי שוק רוטשילד-אלנבי שנפתח לפני ארבעה חודשים, היום נפתח שוק אוכל חדש בקניון TLV Fashion Mall (החדש גם הוא). בשונה משאר השווקים, השוק החדש, Urban Zone TLV שמו, כולל אך ורק דוכני אוכל - בלי חנויות למוצרים או דוכני ירקות. או תרצו: הדור החדש של מתחמי האוכל שמוכרים מכל קניון בישראל.
השוק החדש הוא גרסת פופ-אפ ארוכת טווח לשוק אוכל עולם, אשר מתקיים פעם בחודש, בכל פעם במקום אחר, ומציג דוכני אוכל אותנטיים מרחבי העולם. שלושת היזמים של השוק - נעמה אליהו, גרי גוזלן ועמיחי לוינשטיין - קיבלו לא מעט הצעות למסד את השוק שלהם, וכשהגיעה ההצעה מקבוצת גינדי, הם החליטו ללכת על זה בכל הכוח. אורבן זון TLV יפעל בימים רביעי עד שבת בין השעות 12:00 לחצות למשך ארבעת החודשים הקרובים. במקום יפעלו שמונה דוכנים קבועים בכל ימי הפעילות, ובשישי ושבת יצטרפו דוכנים נוספים שישתנו מדי שבוע, כמו דוכן אתיופי, גיאורגי וטייוואני. מחירי כל המנות בשוק ינועו בין 20 ל-50 שקלים. אז מה מצפה לכם בשוק החדש? אספנו את המקומות הכי מעניינים ומבטיחים, כדי שתגיעו רעבים ומוכנים.
באני צ'או
באני צ'או הוא דוכן שמקורו בדרום אפריקה, סניף שלישי לדוכן שפועל כבר שנתיים בשוק הכרמל וכמה חודשים בשוק רוטשילד-אלנבי. הבאני צ'או הוא לחמנייה (ובמקרה הזה לחמניית חלה אישית) מלאה בתבשילי קארי שונים שיזכירו לכם את הודו (ואגב הלחמניות האלה באמת הגיעו לדרום אפריקה יחד עם פועלים הודים לפני שנים). תוכלו למצוא כאן גרסאות בקר, עוף או תבשיל טבעוני (18-20 שקלים לחצי כריך, 28-35 שקלים לכריך שלם), ומעליהן יפזרו לכם בנדיבות יוגורט ושקדים פרוסים. בדוכן החדש תצטרף אל הכריכים נקניקיית ה-Beorewors - נקניקייה דרום אפריקאית שמכינים במקום מבשר בקר מתובל בציפורן, אגוז מוסקט וזרעי כוסברה (28 שקלים).
הדוכן ההודי של ראג'
ראג' מגיע ממדינת קרלה שבדרום הודו, אזור שמאופין באוכל חריף ובועט במיוחד. בדוכן שלו הוא יכין את אחת ממנות הדגל של דרום הודו - הדוסה. דוסה היא בעצם קרפ (יש שיגידו פנקייק, אבל הדוסה פריכה יותר) הודי ענק מקמח אורז, שבדרך כלל ממולא בתבשיל של תפוחי אדמה וכרובית בקארי, והוא אחד ממאכלי הרחוב הנפוצים של דרום מדינה העצומה. כאן יכינו אותו במגוון של מילויים שונים בדרגות חריפות שונות (30-35 שקלים), ויש גם גרסה מתוקה עם שוקולד, בננות וקוקוס (35 שקלים). חוץ מדוסה יש פה גם סלט רחוב ראג'סטני (25 שקלים) של המון פיצוחים פריכים, עגבניות ועשבי תיבול ומשקה לאסי טבעוני על בסיס קשיו (15 שקלים).
הדוכן התאילנדי של דנג
דנג היא תאילנדית שגרה בישראל כבר קרוב ל-10 שנים, ובדוכן התאילנדי שלה היא תכין בעיקר אוכל רחוב תאילנדי, כזה שאוכלים עם הידיים ומתלכלכים כהוגן. תוכלו למצוא כאן סלט טום סאם (30 שקלים) ותבשילי קארי וחלב קוקוס (30 שקלים) שיוגשו עם סטיקי רייס שגם אותו אוכלים עם הידיים, תוך כדי טבילה בקארי, ממש כמו לחם. יש גם דים סאם שדנג מכינה לבד (25 שקלים למנה) ולנו הבטיחו שהמנות התאילנדיות יהיו חריפות ובוערות כמו בארץ המקור, בלי התאמות לחך הישראלי העדין יותר.
הדוכן הספרדי של אודי
אודי הוא צאצא למשפחה ספרדית ובדוכן שלו תוכלו לאכול בעיקר פירות ים, אבל לא רק. חוץ מהמון טאפאס ספרדיים קטנים שיזכירו לכם את ברצלונה, מנת הדגל פה היא פאיית פירות ים ענקית שתגיע עם המון שרימפס, קלמרי ותיבול ספרדי קלאסי (28 שקלים) ויש גם קרפצ'יו תמנון (28 שקלים) ותבשיל סופריטו בשרי או עם פטריות פורטבלו (28 שקלים).
הדוכן היווני
החמארה היוונית קפיטן שנמצאת מאחורי שוק הכרמל תפעיל כאן בשוק דוכן יווני שיתפקד כטברנה קטנה עם מנות יווניות כמו עלי גפן ממולאים, ממרח שעועית מתובל בשום, המבורגר יווני (38 שקלים) וכמובן גירוס מחוזק ביוגורט (32 שקלים).
הדוכן היפני
אחד הדוכנים הכי מסקרנים בשוק הוא הדוכן היפני, זה שדווקא לא יתמקד במאכל היפני הכי פופולרי בישראל - הסושי. כמובן שתוגש פה גרסה אישית למרק הראמן הטרנדי, שכבר אין שום שוק אוכל שיכול להסתדר בלעדיו, אבל חוץ ממנו יכינו פה אוקונומיאקי - שילוב בין חביתה ללביבת ענק, מתובלת מאוד ועם תוספות שונות שנעות בין ירקות לפירות ים. אנחנו מהמרים שהלהיט הגדול של הדוכן יהיה הראמן בורגר, להיט שכבר לפני כמה שנים כבש את ארה"ב אבל לא ממש הגיע לפה. מדובר בהמבורגר שבמקום לחמניות רגילות עטוף בשתי "לחמניות" שעשויות מאטריות ראמן צרובות, רכות מבפנים ופריכות מבחוץ (38 שקלים). יהיו פה גם לביביות תפוחי אדמה וגבינה עם אצות נורי (15 שקלים) וסלט אצות וואקמה בתוך עגבנייה צלויה (15 שקלים). אם לשפוט על פי ההיסטריה מעבר לים, מדובר בלהיט האינסטגרם הבא של הפודיז בישראל.
קוקי דו - Cookie Dough
באמריקה מדובר במוצר פופולרי במיוחד, אבל אצלנו הוא עוד לא באמת תפס: כל מי שאי פעם הכין עוגיות, ובמיוחד עוגיות שוקולד צ'יפס, יודע עד כמה הבצק לפני האפייה טעים וכיפי לנשנוש (אם כי לא ממש בריא, בעיקר בגלל נוכחות של ביצים לא מבושלות או אפויות). המאפייה האמריקאית נולה בייקרי פיתחה גרסה של הבצק הממכר הזה שמותר לצרוך ללא אפייה, ובדוכן החדש אפשר יהיה להזמין 5 טעמים שונים של הבצק בכוסות גלידה - שוקולד צ'יפס, חמאת בוטנים, קרמל מלוח, שוקולד ובראוניז או סמורס (שוקולד, עוגיות ומרשמלו) - לנשנוש מתוק בסוף הארוחה (12 שקלים למנת מיני, 24 שקלים למדיום ו-45 שקלים למנת ענק).
Urban Zone Tlv, קרליבך 6, תל אביב. רביעי-שבת: 12:00-24:00 .לא כשר