קרוב לשנתיים אחרי השריפה שכילתה את המטבח של רמה בהרי ירושלים, בחודש הקרוב צפויה המסעדה להיפתח סוף סוף מחדש. למעלה מעשרים שנה פעלה המסעדה של רמה בן צבי בנטף, ובמהלכן הצליחה לבסס את עצמה כאחת המובילות בארץ, וכעת מנסה המסעדנית להקים את מפעל חייה מחדש באותו המקום בדיוק.
"אני זוכרת את כל השלב שהשריפה התחילה, 5 קילומטר מאיתנו", מספרת בן צבי בראיון ל"חדשות הבוקר" עם ניב רסקין, "ראינו אותה ובמסעדה הייתה חתונה, ואני הסתכלתי על העניין הזה בשוויון נפש. החתונה המשיכה ואני המשכתי בפגישות עבודה ולא הרגשתי מאוימת, עד הרגע שבאו ואמרו לי שצריך לעוף מפה. יצאתי מהאוטו, הסתובבתי לאחור וראיתי עמוד עשן שחור עולה - ורק ברגע הזה הבנתי שזאת אני וקרסתי".
המקום החדש יהיה דומה ברוחו למסעדה הקודמת - אבל גם שונה ממנה. הדמיון יהיה כמובן בגישה הקולינרית שמבוססת על קרבה לאדמה, לאזור ולחומרי הגלם שצומחים בו - מוטיב שבו דגלה שנים ארוכות המטבח של רמה, עוד הרבה לפני טרנד הפארם טו טייבל.
בגרסה המחודשת של המסעדה חוברת בן צבי לשף שחר יוגב (שעבד בעבר בין השאר במסעדות של אסף גרניט ויוסי שטרית), והפעם בכוונתה לקחת חלק בהובלה ובחשיבה הקולינרית של המקום. בניגוד למטבח של המסעדה בשנותיה האחרונות, אז הוביל את הקו השף תומר ניב ולקח את התפריט לכיוון של אוכל עילי ומתוחכם, הפעם מכוונת בן צבי למטבח מעט פשוט יותר. "השף של המקום שחר ואני לוקחים את העשייה הקולינרית עוד יותר קרוב לאדמה ולחומרי הגלם", היא מסבירה. "אנחנו רוצים שהעגבנייה, הקמח והבטטה ירקדו על הצלחת". בגזרת המאפים, שיככבו בחלק ניכר מהתפריט, חברו בן צבי ויוגב לאופה אנומראל עוגן.