תפריט סירים לשבת של שאול בן אדרת, תל אביב

השף שאול בן אדרת מציע בתרנגול הכחול תפריט לשבת כולל סירים, ממרחים, סלטים, עוגות ומטבלים. בין המנות: טחינה צהובה בקארי ולימון כבוש (30 שקלים), סלט כרוב לבן עם דבש, סויה, שומשום קלוי, חמוציות, נענע, בוטנים ושבבי בצל (55 שקלים), סיר טבית עוף שלם עם אורז, בהרט וקינמון (180 שקלים) וקדירת טלה עם ירקות שורש ושזיפים (180 שקלים).

לפרטים

חיים כהן מארח את נוף עתאמנה, תל אביב

בצהרי שישי מארח שף חיים כהן את נוף עתאמנה במסעדת יפו תל אביב. השניים יגישו תפריט מיוחד ובו מנות כמו דג נא עם טבולה ענבים וקישואים חיים וצלויים ולבנה יבשה; סשימי ירוק עם רוטב מלפפונים קר, פקוס, סלרי, במיה ועלים חמצמצים; גירוס - שפונדרה טלה עם חציל אפוי, ספיחה עגבניות, טחינה ועשבים; ובר ים מפורק עם קרם סלרי, נענע, שעועית לבנה ותרד.

יפו תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249

נוף עתאמנה וחיים כהן (צילום: נילי קלימובסקי,  יח
נוף עתאמנה וחיים כהן|צילום: נילי קלימובסקי, יח"צ



מיכל ניסני ונידאל בראנסי מ"MKR המטבח המנצח" בארוחה מיוחדת
ב-3 בספטמבר ב-20:00 תיערך ארוחה מיוחדת של יוצאי "MKR המטבח המנצח" מיכל ניסני ונידאל בראנסי. בתפריט: כתף טלה שבושלה 12 שעות; אנטרקוט על קרם פולנטה; קרוסטוני אינטיאס עם סלסה ים תיכונית; אצבעות אסאבע זיינב עם קינמון ועוד. המחיר לערב: 390 שקלים לסועד כולל יין. 

לפרטים: 050-7275093

ארוחות שף בבית של אוריאל אשרוב, חולון

פעם בשבוע פותח שף אוריאל אשרוב את הבית לארוחות שף, בכל פעם בקונספט אחר. כל ארוחה תכלול מבחר רחב של מנות, כמו מסבחה פול עם שרי צלוי וזעתר; ברולה של חצילים עם גבינת קדוש ואורגנו; קנלוני של דגים ועשבים עם ויניגרט צלפים ורשאד; ופילה של דוראד עם לוביה וירקות צלויים. המחיר לארוחה: 300-350 שקלים. הארוחה הקרובה תתקיים ביום שלישי ה-1.9 ותהיה בסגנון ים יבשה. 

לפרטים: 0524044660

סיורים קולינריים בטבריה

רפי חלפון עורך מדי ערב סיורים קולינריים חינמיים בשיתוף עיריית טבריה. הסיורים יעברו בין השאר בחנות תבליני דלאל, חנות הדגים רפאלי, מעדניית רובס ודוכן הפירות והירקות של חמודי.

לפרטים

המבורגר חדש, מוזס (צילום: גיל אבירם,  יח
המבורגר חדש, מוזס|צילום: גיל אבירם, יח"צ

מנה חדשה במוזס

הרשת מציעה מנה חדשה של קציצת בקר עם שומן כבש, איולי לימון כבוש, סלט ירקות, חסה, בצל סגול וצ'ילי במחיר 75 שקלים.

לפרטים: 9449*

מול ים בפאסטל, תל אביב

תפריט הספיישלים של מול ים בפאסטל ימשיך להיות מוגש מדי ערב. בין המנות: וולוטה אספרגוס, ניוקי עם אספרגוס, פילה לוקוס עם כרוב סגול, כרובית ושרדונה, לובסטר בסו וויד ושרימפס קריסטל בגריל פחמים.

פאסטל. שאול המלך 27, תל אביב. 03-6447441

ספיישלים פרסיים בסוליקה, תל אביב

ב-26-28 בחודש יציע אבי ביטון בסוליקה מנות ספיישל מהמטבח הפרסי. בין המנות: גונדי - קציצות עוף וקמח חומוס במרק עוף צח (16 שקלים ל-100 גרם); חורשט סבזי - תבשיל בשר עם לימון פרסי, עשבים ושעועית אדומה (15 שקלים ל-100 גרם); וכופתה ברנג'י - קציצות עגל עם עשבי תיבול, אורז ועשבים פרסיים מבושלים במרק בשר (16 שקלים ליחידה).

לפרטים

נשנושי חלווה, רי-בר (צילום: רונן מנגן,  יח
נשנושי חלווה, רי-בר|צילום: רונן מנגן, יח"צ

מנות חדשות ברי-בר

רשת המיצים והמשקאות מציעה מנות קיץ ומשקאות חדשים, ביניהם ברד אבטיח עם אבטיח, אננס, מנגו, צ'ילי אדום, נענע וסורבה לימון; ברד נקטרינה עם נקטרינה, תות, חמוציות, פטל, ג'ינג'ר, סורבה לימון וסילאן; פריז אוכמניות עם אוכמניות, חמוציות, תות, מלון, סורבה לימון ותפוח; ומשקה סאוור לימונדה עם לימון סחוט, חמוציות, אגס, נענע, צ'ילי, אגבה ותפוח. כמו כן מציעים במקום נשנושי אנרגיה מחלווה ואגוזים וקערות פודינג עם שיבולת שועל וצ'יה.

לפרטים

תפריט גלידות טבעוניות וסניף חדש לאוטלו, ראשון לציון ותל אביב

רשת הגלידות פותחת סניף חדש במתחם  G-CITYבסמוך לסינמה סיטי בראשון לציון. בנוסף, מציעים בסניפי הרשת גלידות טבעוניות חדשות על בסיס חלבוני אורז וסיבים מהצומח. בין הטעמים: אוראו מלוח, שוקולד מריר 69% מחוף השנהב; קרם לוטוס עם עוגיות לוטוס וגלידת יוגורט אמרנה.

לפרטים

פופ אפ מרוקאי בטרקלין (צילום: בועז לביא,  יח
פופ אפ מרוקאי בטרקלין|צילום: בועז לביא, יח"צ

תפריט מרוקאי בטרקלין, תל אביב

יוסי בן אודיס מארח בחצר של מסעדת הטרקלין פופ אפ בר מרוקאי שבו יוגשו מנות של בשלניות מרוקאיות. בין המנות: סיגרים מרוקאיים מחצור הגלילית במילוי בשר בקר (42 שקלים); מוח מרוקאי ברוטב עגבניות ופלפל שודניה (79 שקלים); טחול ממולא חלקי פנים וליה (52 שקלים); ופסטייה מרוקאית במילוי פרגית, בצלים מקורמלים, שקדים קלויים וקינמון (52 שקלים). התפריט יוגש בימות השבוע מ-19:00 ובשבתות מ-13:00.

הטרקלין. היכל התלמוד 4, תל אביב. 03-5660013

שיתוף פעולה של הסיציליאנית עם יקב רמת הגולן

לקראת החגים יצרה קונדיטוריית הסיציליאנית אקלייר במילוי אגסים שבושלו ביין הר חרמון מוסקטו עם שנטי תבלינים ושקדים קלויים. כמו כן מציעה הרשת לחגים סורבה על בסיס היין עם אננס. בסניפי הרשת ובהזמנות דרך וולט ניתן יהיה לרכוש מארזים מיוחדים של הקינוח, הסורבה ויין חרמון מוסקטו בטייק אוויי או במשלוח הביתה.

הסיציליאנית. דיזנגוף 170, תל אביב; אבן גבירול 63, תל אביב; אבן גבירול 90, תל אביב; שנקר אריה 14, הרצליה פיתוח

הסיציליאנית ויקבי רמת הגולן בשיתוף פעולה (צילום: נגה זיכל,  יח
הסיציליאנית ויקבי רמת הגולן בשיתוף פעולה|צילום: נגה זיכל, יח"צ

בייקר סטריט - סטודיו סדנאות קינוחים חדש בתל אביב

שתי קונדיטוריות בשם ג'ורג'יה וליאת פתחו השבוע סטודיו לסדנאות אפייה ומתוקים. בסטודיו יתקיימו סדנאות בנושא עוגות שמרים, דריפ קייקס, מרנג וקאפקייקס, עוגות חד קרן ועוד. 

בייקר סטריט. בר כוכבא 48, תל אביב 

שוק דיזנגוף סנטר מציע מנות בהשראת דובאי, תל אביב

שוק האוכל של דיזנגוף סנטר מציע בסוף השבוע מנות בהשראת דובאי עם אופציות כמו מחשי טריפוליטאי – קישואים ממולאים של מסעדת גואטה (20 שקלים ליחידה); וחומוס מע ג'עג' - חומוס של שף אורי לוי, שבמרכזו שווארמה טבעונית מחלבון סויה (39 שקלים).

דיזנגוף סנטר. דיזנגוף 50, תל אביב