דווקא בזמן שהוראות חדשות מאיימות על הישרדותן של מסעדות ובתי אוכל שהצליחו לצלוח את התקופה האחרונה, יש מקומות שבוחרים להתרחב. ממש ביום ראשון (אתמול) סניף חדש למזללת ההמבורגרים הצפונית הכשרה BP נפתח לפעילות במרכז חורב בחיפה, בהשקעה של לא פחות מחמישה מיליון שקלים.
מדובר בסניף השלישי מבית הרשת (השניים הקודמים פועלים בסמוך לנתניה בכביש החוף וסניף הביכורים שפועל מזה 15 שנים במפרץ חיפה). הרשת מתכננת להתפתח עם 2 סניפים נוספים בהמשך השנה, אבל נכון לכרגע תכניות ההתרחבות הנוספות נדחו לאור הקורונה.
"התחלנו את ההקמה של הסניף החדש כבר לפני שמונה חודשים", מסביר בעלי הרשת קובי כהן, "היינו אמורים לפתוח בחודש מרץ ומצאנו את עצמנו עם פרויקט כששמונים אחוז מהדברים כבר קיימים, וחודשיים וחצי המקום עמד סגור. הכל שולם כבר וברגע שהרכבת יצאה לדרך קשה לעצור אותה; הריהוט קיים, הציוד הגיע מחו"ל, תאריך הפתיחה תואם עם שלושים ספקים ובעצם לא יכולנו לעצור את החיים".
השקעתם מיליונים, ועכשיו חיים עם החששות?
"ברור שיש חששות. ברור לגמרי. הוראות חדשות בנושא התכנסות של חמישים איש במסעדות יכולות לרסק אותנו. בחמש מאות מטר של מסעדה עדיף שיהיה סגור מאשר להיות פתוח עם מגבלת חמישים איש. רק העובדים במשמרת הם עשרים וחמישה אנשים על מקום כזה. אז איך אני יכול לשרוד? גם עם מאה מקומות אני חייב תחלופה אדירה כדי לשרוד. ובמסעדה החדשה שלי יש מאה שבעים מקומות, אין לה זכות קיום במצב כזה".
אז מה עושים?
"אני יכול להגיד לך שאני מתפלל שהחלטה כזאת לא תתקבל. זה נשמע לי כמו קטסטרופה. אני שלושים שנה בתחום הזה ופשוט לא מאמין שהחלטה כזאת תעבור. מי שיכול לחיות עם החלטה כזאת זה רק המסעדות פועלים הכי קטנות".
הסניף החדש שנפתח לפעילות השבוע, לפחות בינתיים, מציב בחזיתו את ההמבורגרים וכולל גם מעשנת בשרים. המקום עצמו יחולק לשני חלקים: אגף המסעדה בו ניתן לשבת, שמציע מבחר מנות המבורגר ובשרים על טהרת המטבח האמריקאי. ואגף נוסף שמתמקד באוכל מהיר ובו ישולב גם שיפוד שווארמה שיהיה לב התפריט.
בין האפשרויות ב-BP החדשה תמצאו מבחר המבורגרים בווריאציות שונות ומנות בשרים כמו ברוסקטה עם אסאדו מעושן שעובר צלייה על הפלנצ'ה, איולי בצלים וצ'ימיצ'ורי (49 שקלים); באן שקדי עגל עם פלחי צנונית, קולרבי ופטרוזיליה בשמן זית ולימון (84 שקלים); ויאקיטורי חזה אווז במשרה סילאן, שום, ושמן זית על קרם תפוחי אדמה וריבת בצל (49 שקלים). עוד בתפריט גם נתחים מהמעשנה כמו אסאדו מעושן 12 שעות במרינדה (129 שקלים); חצי עוף מעושן (93 שקלים); ושוק טלה מעושן (27 שקלים ל-100 גרם).
בספטמבר אמור להיפתח לפעילות סניף חדש נוסף מבית הרשת ברופין, שיהיה כמו הסניף בנתניה, דיינר בסגנון ישראלי עם מבחר כריכי בשר, מנות שווארמה וחומוס. גם בסניף הזה תוצב מעשנת בשרים בלב המסעדה.
ומה עם שני הסניפים הנוספים?
"אנחנו עכשיו בשיפוצים בצומת רופין. אני רוצה להאמין שעד שהמסעדה תיפתח כבר יהיה חיסון. או לפחות מתפלל לזה".
סניף הרשת החדש במרכז חורב יפעל, נכון להיום, בימות השבוע מ-11:30 ועד אחרון הלקוחות וביום שישי עד שעתיים לפני כניסת השבת. ביום שבת יפתח המקום כשעה וחצי אחרי צאת השבת.
רשת BP. מרכז חורב חיפה. 8138*. כשר