אזור המושבה האמריקאית בגבול יפו תל אביב הוא אחד מאזורי החמד הנסתרים מעיניהם של רוב האנשים. אם לא יודעים שהוא שם, קל מאוד לפספס אותו. לאחרונה נפתח בלב המושבה אחד המלונות המדוברים והמרשימים ביותר בתל אביב ובכלל בארץ, מלון דה דריסקו, ובו נפתחת ממש בימים אלה לפעילות מסעדת זאדה (ZADA), שבגללה התכנסנו כאן.
אם העובדה שבמלון הושקעו לא פחות מ-120 מיליון שקלים לא מרשימה אתכם, אולי הזיכרונות והנוסטלגיה יעשו זאת: בחלל הסמוך לזה שבו פועלת זאדה פעלה בעבר מסעדת קרן המיתולוגית של השף חיים כהן, שגם מקבלת אזכורים בחלל ובתפריט של המסעדה החדשה (כולל המנה הזכורה במיוחד של קרן, בורקס סרטנים, שתוגש גם בזאדה).
בדומה למסעדות אחרות הממוקמות במלונות בוטיק יוקרתיים - כמו אלנה במלון נורמן וקפה נורדוי במלון נורדוי - זאדה היא מסעדת שף לכל דבר ועניין, אך כזו שמגישה גם ארוחות בוקר מושקעות במיוחד לאורחי המלון ולאורחים מן החוץ. תפריט הערב של המסעדה שם דגש על המטבח העותמאני, בהתאם לבחירתו של השף, שחר ביטון. ביטון, למי שאינו מכיר, עבד בעבר אצל השף דניאל בולו בניו יורק, ובארץ ניהל את רשת ניו יורק וכן הפעיל את מטבחי מלונות יערות הכרמל, אגמים ורויאל ביץ' אילת.
אושיות מהארץ ומהעולם
מלון דריסקו שוכן בחלל שבו פעל בעבר מלון ירושלים, שאירח אושיות מוכרות מהארץ ומהעולם. לאור חשיבותו של המבנה הוא שופץ בתנאי שימור מחמירים, וגם עכשיו ניתן להבחין בו במאפיינים יפהפיים כמו קשתות גבוהות וציורי קיר מתקופות שונות. המסעדה עצמה כוללת 80 מקומות ישיבה וכן בר שפועל בנפרד, במפלס הכניסה למלון. בבר 40 מקומות ישיבה נוספים, חלקם לאורך הבר עצמו וחלקם בלאונג' שמתוכו יציאה לגינה, שבה מגדלים עשבי תיבול לשימוש המסעדה. תפריט הבר - שיהיה פתוח משעות הצהריים - יכלול מגוון קוקטיילים ומנות קטנות לנשנוש.
כמה מהמנות בתפריט מוגשות בכלי חרס ייעודיים. ישנן, למשל, קדרת חרס במילוי של קבב טלה, בשמל חצילים, עגבניות שרופות, קציפת ראטה, כוסברה וחלומי נמסה; קדרת נתחי טלה בבישול ארוך עם מנגולד, חמציץ ולימון, ניוקי תפוחי אדמה ויוגורט בהרט; וקדרה טבעונית של קבב זוקיני ועדשים, קרם חצילים, עגבניות, עשבים ושקדים.
גם הקינוחים בזאדה קורצים למטבח העותמאני. תמצאו שם למשל קרם יוגורט וורדים עם קולי רימונים, קרם שקדים ופיסטוק, עלי ורדים מקורמלים ומרמלדת מנטה; קדאיף מקורמל עם קרפצ'ו דלעת בתה טורקי, לואיזה מיובשת ושברי גלידת פיסטוק ושזיף שחור; וקינוח קרם שוקולד עם דקוואז קפה בהל וזרעי כוסברה עם גלידת מלבי. ארוחות הערב מוגשות מהשעה 18:00 בכל יום, בטווח מחירים של 150-250 שקלים לאדם (לאור העובדה שהמקום עדיין בהרצה המחירים הסופיים של המנות טרם נקבעו).
והדובדבן: ארוחת הבוקר
ארוחות הבוקר בזאדה יכללו מנה עיקרית לבחירה ובופה שמציג מבחר אינסופי של מאכלים. יש פה גבינות רכות וקשות, דגים שמעושנים במקום, לחמים ולחמניות מיוחדים, מאפים מתוקים תוצרת רביבה וסיליה כמו קרואסון חמאה, קרואסון שוקולד, דיינישים ולחם סוכר, ירקות וסלטים טריים, עמדת יוגורט ודגני בוקר, עמדת קינוחים עם עוגות שונות כמו גבינה פירורים וקראמבל פירות וכן קינוחים מסורתיים יותר כמו כנאפה ובקלאווה, עמדה עם קישים במילויים כמו כרובית, תרד, ופטריות, עמדת ירקות מתובלים ביניהם ארטישוקים, שעועית ירוקה, אספרגוס וסלקים וכמובן גם שפע פירות טריים.
בין המנות העיקריות לבחירה: אומלט קלאסי; ראגו של עגבניות עם פלפלים חריפים, שום, כוסברה וביצה עלומה; בריוש ועליו סלמון בכבישה ביתית, עשבי בר, ביצה עלומה ורמולד צלפים; פנקייקים שחורים עם פירות יער ודבש; ובריוש מטוגן בחמאה עם ריבת ורדים ושמנת חמוצה.
ארוחות הבוקר העשירות האלה מוגשות בימים ראשון-חמישי בשעות 7:30-11:00, בימי שישי עד 12:00 ובשבת עד 14:00. מעכשיו ועד סוף חודש יולי תוצע הארוחה במחיר היכרות של 129 שקלים, ובהמשך ייתכן שהמחיר ישתנה.
השם זאדה (במיתולוגיה הטורקית: אל הרוח המופיע בגוף של זאב), כמו גם האווירה העותמאנית של התפריט, הם בהשראת תרבות האוכל ההדוניסטית שהייתה חלק בלתי נפרד מהתרבות העותמאנית, וכללה ארוחות פאר מושחתות שנמשכו לעיתים ימים ארוכים. אנחנו אומנם לא לקחנו חלק במשתאות המתוארים, אבל נלהבים מאוד מהרוח הרעננה שמנשבת מכיוון מסעדת זאדה, שיוצאת מהקופסה ומנסה להציע מנות מקוריות ומעניינות בתקופה שבה רבים מתפריטי המסעדות נוטים להיות שבלוניים. ומה בנוגע לארוחת הבוקר? על אף שטרם ניסינו אותה, אין לנו שום ספק שהיא מושחתת ומגרה להחריד, ואנחנו מוכנים להתחייב כבר עכשיו שנפקוד אותה שוב ושוב.
דה דריסקו. אורבך 4-6, תל אביב. 03-7410000. לא כשר