אמרנו את זה פעם ונגיד את זה שוב: כשהשף ניר צוק מחליט לעשות משהו הוא עושה זאת באומץ, ועד הסוף. כך היה עם פתיחת גארדן במיקום הלא צפוי בעליל בדיזנגוף סנטר בתל אביב. וכך גם כעת, עם מסעדתו השלישית והחדשה מקלובר, שתיפתח הערב רשמית ברחוב לינקולן בתל אביב, למרות כל קשיי ההגעה אליה בעקבות עבודות הרכבת הקלה באזור.
יש לנו פייסבוק, כבר אמרתם לנו היי?
אחרי שהצליח להניב את הצ'יפס הנהדר ביותר בעיר, פונה צוק הפעם לכיוון המטבח הערבי. מקלובר החדשה נותנת כבוד למקלובה, המאכל שנתן לה את שמה: מקלובה של טלה, מקלובה עוף או מקלובה צמחונית, כולן מוגשות פה לצד מגוון רחב של אוכל ערבי כמו קבבים, שפע מנות ממולאים מכרוב, קישוא או חצילים וסלטים ערביים. עוד בתפריט: פתיחים כמו סיגרים במילוי עוף בהל וגזר או קובה בורגול במילוי עגל. בסמוך למנות, יוגשו במקלובר קוקטיילים בסגנון ערבי כמו למשל קוקטייל עראק, יוגורט ורימונים.
"התמכרתי לאוכל הערבי", מספר לנו צוק. "זה אוכל שכולם אוהבים: הוא הכי כיפי, שמח ומתאים ליד אלכוהול. הרבה זמן שאני בודק את האופציה של ליצור מקום סביב המטבח הזה". מקלובר החדשה מזכירה את הגארדן בעיצובה הצבעוני, לצד ציורי גרפיטי גדולים שזועקים מהקירות, אותם יצר פה להב דותן.
עוד באוכל טוב:
- יונתן רושפלד אומר ביי ללונץ
- יומנגס עושים את כפר סבא עם המבורגר מהחלומות
- חם מהתנור: עוגת הדבש היחידה שאתם צריכים בחג הזה
בהמשך לקו שהחל בגראדן, המנות במסעדה החדשה יתומחרו באופן מתון שנע בין 10 שקלים ל-55 שקלים למנה היקרה ביותר בתפריט. הבחירה בתמחור הזול יחסית נובעת, לפי צוק, כתוצאה מרוחות התקופה.
בינתיים, ייפתח המקלובר רק בשעות הערב, החל מהשעה שש בערב ועד השעה ארבע לפנות בוקר. בשלב הבא, ייפתח המקום גם לארוחות צהריים, שיספקו אפשרות מרעננת למשרדים הרבים באזור. "אנחנו רוצים שאנשים יבואו לשמוח, לשתות הרבה, לשמוע מוסיקה ולנשנש גם בלילה", אומר צוק על הפתיחה עד השעות הקטנות, "באופן כללי המקום הולך להיות מאוד שמח".
מקלובר. לינקולן 11, תל אביב. ראשון-שבת 18:00-04:00. לא כשר.