טוסט הוא אחד המאכלים הביתיים הפופולריים ביותר: לחם, גבינה, ממרח טוב. אי אפשר לטעות. השנה, יחד עם הגל ההולך ומתרחב של אוכל הרחוב, נפתחו כמה מקומות שמנסים להביא את הטוסט לרמות הגבוהות ביותר ולהוציא אותו מהקטגוריה של מאכל בית. כזה הוא טוסט ליאון של השף עומר מילר, שנפתח מוקדם יותר השנה, וכזה הוא גם "אשתי" - המקום החדש של הבעלים של קבוצת סן רמו ביפו.

אשתי הוא המקום הרביעי של הקבוצה (הבעלים של קזינןו סן רמו, איטלקיה בפשפשים וגם דייגו סאן שנסגר). הפעם רוצים לעשות כאן כבוד לטוסט בלב שוק הפשפשים כשהסוד בכריך הטוסט של המקום טמון לפי בעלי הקבוצה בלחם עצמו: הכלאה בין פניני לפרנה מבצק שמנמן יחסית שנעשה במקום. גם מילויים, כיאה למקום שמוקדש כמעט כולו למאכל אחד, ורסטיליים מאוד וכוללים מאופציות כמו טוסט חריימה או טוסט נקניקיות מרגז גם ווריאציות קלאסיות יותר. את הטוסטים מגישים כאן לצד משקאות גזוז אלכוהוליים או לא, עם סירופים שרוקחים במקום.

אשתי טוסט שוק הפשפשים  (צילום: יפית שמחה,  יח
מקום שכולו טוסט. אשתי|צילום: יפית שמחה, יח"צ
אשתי טוסט  (צילום: יפית שמחה,  יח
טוסט חריימה|צילום: יפית שמחה, יח"צ

בין הטוסטים של אשתי יש טוסט מרגריטה עם גבינת מוצרלה, רוטב עגבניות, זיתי קלמטה ופרמזן; טוסט טונה תוניסאי עם סלט טונה ומיונז אריסה, ביצה חומה, תפוחי אדמה, עגבנייה, לימון כבוש, סחוג ועמבה; טוסט חריימה עם נתחי דג מפורק, לימון כבוש, סחוג וכוסברה; טוסט טבעוני עם גבינת קשיו, רוטב שום שמיר, ירקות קלויים, ארטישוק, בצל מקורמל ופטרוזיליה; וטוסט מרגז מפורקת עם נקניקיית מרגז, חציל קלוי, בצל מקורמל, מטבוחה, מרווה וכוסברה. 

מחירי הטוסטים במקום נעים בין 34-44 שקלים לכריך גדול שלצדו ניתן להזמין גם סלט קיסר עם תוספת של מלפפונים, יוגורט וזעתר, בצל וקרוטונים או תפוחי אדמה דרוסים שמוכנים גם הם בטוסטר עם שמנת חמוצה וסחוג ירוק. ועוד יציאה שכדאי לשים אליה לב כאן, קינוח של ברד פודינג שנעשה גם הוא על בסיס הלחם השמנמן שעליו מבוססים הטוסטים במקום (יש גם מלבי טבעוני למי שמחפש לקנח באופן כבד פחות).

כרגע המקום פעיל מהשעה אחת ועד הלקוח האחרון בכל ימות השבוע.

אשתי. עולי ציון 3, תל אביב-יפו. טלפון: 0542572440