את שילוב המילים חמארה תימנית מודרנית לא שמענו מעולם, עד היום. באופן כללי האוכל התימני בארץ נתקע מאחור משום מה ורוב המסעדות התימניות נראות כאילו נתקעו בשנות השמונים. בגלל זה שמחנו כל כך לראות שמישהו הרים את הכפפה והחליט שגם למטבח התימני הנהדר מגיעה גרסה צעירה, עם אלכוהול, אוכל טוב, עיצוב מושקע ואווירה עדכנית.

סאלוף שוק לוינסקי  (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
אנחנו חולים על בצק תימני|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

בואו לקרוא מה עוד טעים בפייסבוק שלנו

על מסעדת סאלוף ובניו החדשה אחראי גל צוברי, בנו של יעקב צוברי הבעלים של מאפיית הסאלוף התימנית הוותיקה משוק התקווה. במקום החדש חבר צוברי הבן לאורי לוין, מבעלי הדלידה - בר מסעדה שנמצא גם הוא בשוק לוינסקי והטפאלה - חמארה אורבנית הממוקמת ברחוב המלך ג'ורג' בתל אביב. את סאלוף ובניו הקימו יחד הבעלים על חורבות מעדניית סלמוניקו שנסגרה זה מכבר והותירה את המקום נטוש תקופה ארוכה.  

 

סאלוף  (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
הסירים על האש|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל
סאלוף ובניו שוק לוינסקי גל צוברי (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
צוברי, משוק התקווה לשוק לוינסקי|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

עוד באוכל טוב:

המקום נמצא כרגע בהרצה ובתפריט שלו עוד יחולו שינויים, אבל כבר כיום ניתן למצוא כאן מגוון מנות תימניות מסורתיות שאת רובן עושים במקום כמו לחוח משגע (21 שקלים ללחוח חביתה), ג'חנון (21 שקלים), מלאווח מגולגל תימני עם רסק, טחינה, ביצה וחריף (21 שקלים), מרק תימני עם סאלוף (35 שקלים), מרק חרירה עם לחם שחור, חילבה וחריף (25 שקלים) וחומוס קומפלט עם גרגירים וביצה (23 שקלים).

סאלוף ובניו (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
ועוד קצת בצק אוורירי|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

את החילבה המיוחדת של המסעדה עושים כאן עם מגוון תבלינים שמשדרגים את צבעה לאדום והופכים את טעמה לפיקנטי יותר. חלק מהמאפים אגב, מגיעים לכאן ממאפיית הסאלוף בשוק התקווה ובהמשך יתווספו לתפריט גם מנות כמו קובנה בעבודת יד ומנות צהריים כמו קוסקוס וירקות, ומרקים נוספים.

"מטבח תימני זה מה שאני יודע לעשות הכי טוב. על זה גדלתי ולכן המשכתי עם מה שלמדתי מאבא שלי", אומר לנו צוברי. "אני גם חושב שזה מה שכולם אוהבים. בצק תימני, ועוד קצת בצק תימני", הוא צוחק.

סאלוף ובניו. נחלת בנימין 80, תל אביב. ראשון-חמישי 11:00-אחרון הלקוחות, שישי 10:00-18:00. כשר ללא תעודה.    

>> לכל חדשות האוכל