Happiness: פופ-אפ הקינוחים של אלון שבו ונטלי לוין, תל אביב
הקונדיטור אלון שבו והקונדיטורית/בלוגרית נטלי לוין, מי שמחזיקים בחשבונות האינסטגרם הכי מפתים בישראל כנראה, פותחים פופ-אפ קינוחים מתוק במיוחד, למשך יומיים בלבד, ובו תמצאו הפתעות כמו כיפות מוס שוקולד עם קרם אגוזים, קינוח שכבות פטל ופסיפלורה, טארטלט עגבניות ירוקות וליים, מילפיי לימון ווניל וטארטלט מנגו ווניל. מחירי הקינוחים ינועו בין 25 ל-35 שקלים לקינוח אישי, והאירוע יתקיים בימים חמישי ושישי, 29 (17:00-20:00) ו-30 (10:00-13:00) בספטמבר.

Happiness. חנות Edition, רחוב שלוש 27, נווה צדק, תל אביב

מסעדות ישראליות מככבות ברשימת 100 המסעדות הטובות בעולם של מגזין טרוולר
אנחנו תמיד אוהבים כשמפרגנים לשפים הישראלים, ולכן שמחים לספר כי ברשימה ארוכה ומעוטרת של 100 המסעדות הטובות בעולם שהתפרסמה אמש במגזין הטיולים והלייף סטייל הנחשב CONDE NAST TRAVELER מככבות לא מעט מסעדות ישראליות. בין הזוכות: מסעדת מחניודה הירושלמית, מוסקט שבמלון מצפה הימים בצפון, אל באבור באום אל פאחם וסטודיו ארקדיה של השף עזרא קדם בהרי ירושלים. השף אייל שני, זכה מהמגזין לתשואות כפולות כאשר גם מסעדת צפון אברקסס שלו נכנסה לרשימה ומייצגת את ישראל לצד סניף מזנון שבפריז שזכה לתואר ארוחת הצהריים הטובה ביותר בעיר.


חיוקה בפיתה: תבשילים בפיתה בירושלים
בוגר "משחקי השף" אבירם חיוקה פותח מקום חדש בירושלים בו יגיש שלושה סוגי תבשילים שונים בתוך פיתה: תבשיל בשר, תבשיל דגים ותבשיל עוף. בהמשך מתכנן חיוקה להוסיף לתפריט גם שניצל עגל (בפיתה כמובן) ושווארמת אסאדו, ולפי חיוקה מחיר המנה הכי יקרה יהיה 41 שקלים. המקום יפעל בימים ראשון עד חמישי מהשעה 12:00 ועד 23:00, ובשישי מהשעה 12:00 עד קבלת השבת.

חיוקה בפיתה. שכונת תלפיות, צומת אורנים, רחוב פייר קניג 2, ירושלים

סניף חדש לרשת מרקטו, תל אביב
רשת מעדניות מרקטו שנפתחה לפני כשמונה שנים ומציעה מבחר נקניקים, גבינות, לחמים, יינות, סלטים ועוד, פותחת סניף חדש ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב. הסניף יפעל בימים ראשון עד חמישי בשעות 9:00-20:00, ובימי שישי בין 8:00 ל-16:00.

מרקטו. קינג ג'ורג' 77, תל אביב. 03-5447844

כינור בכיכר: מסעדת גריל חדשה בירושלים
כינור בכיכר החדשה, בקומפלקס כיכר המוזיקה בירושלים, מציעה נתחי בשר צלויים בתנור ג'וספר, דגים טריים, לחמים הנאפים במקום, סלטים, קוקטיילים ועוד. את מטבח המסעדה מוביל השף קובי קטני אשר כיהן במשך עשור כשף הראשי במסעדות Chez Olivier ו-Middle Brighton Bath במלבורן אוסטרליה ושנתיים כשף הראשי של מסעדת מוזה בהר. בין המנות במקום: סלמון קומפלט, ביצת עין מטבוחה וצ'יפס (98 שקלים), צלעות טלה על הג'וספר, מנגולד, תרד מוקפץ, חומוס ולימון פרסי (146 שקלים), אנטרקוט עגל 300 גרם, שום צלוי וצ'יפס (152 שקלים) , פפרדלה טרייה ארטישוק ירוק קונפי, עגבניות לחות, שמן זית ולימון (68 שקלים), שלל שיפודים וקינוחים.

כינור בכיכר. מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה, ירושלים. 02-9944902. כשר

ה-Buxa נכנסת לשיפוצים והרחבות, תל אביב
לאחר שלוש שנים של פעילות ולקראת חגיגות היומולדת, הבוקסא-בר יוצא לחופשת שיפוצים של כמה ימים לצורך רענון והגדלת החלל. בין השאר יעבור המקום רענון קולינרי בניצוחו של השף אלי שטיין, מי שאחראי גם על המטבח של רעמסס. בין השינויים: בסטת סטריט-פוד בה יוגשו מהשעה 18:00 ועד שעות הלילה המאוחרות מנות ווק בקופסאות טייק אוויי, פתיחת חלל נוסף ושיפוץ החצר, ותוספת של חנות בובות בה יוכלו המבלים במקום לרכוש את הבובות המוצגות בבר באופן קבוע. המקום יחזור לפעילות במהלך השבוע האחרון של ספטמבר.

בוקסא. שדרות רוטשילד 31, תל אביב. 058-5111558

עסקיות חדשות במסעדת הדגים בנמל עין גב
מסעדת הדגים שעל שפת הכנרת מציעה לראשונה מנות עסקיות עליהן אחראים השף הילאל סבאח והיועץ הקולינרי יענקל'ה שיין. תפריט העסקיות מוגש בימים א'-ד' מהשעה 12:30 עד אחרון הסועדים וביום חמישי בין השעות 12:30-17:00 (לא כולל ימי שישי, ערבי חג וחגים). בין המנות: מושט מטוגן וצ'יפס, פילה מושט עם תפו"א, רוטב פטריות ושמנת, פילה מושט על פריקי ותבשיל אפונה, נתחי פילה מושט ברוטב עגבניות פיקנטי, שווארמה מושט על טחינה וגרגירי חומוס, פילה דניס עם ירוק בגריל, נתחי סלמון צלויים על הגריל, פיש & צ'יפס ועוד. העסקיות כוללות כוסלימונדה או תפוזים לבחירה.

מסעדת הדגים בנמל עין גב, 04-6658136

ארוחת טעימות ביאקימונו, תל אביב
יאקימונו, הסושי-בר במלון הילטון תל אביב, מציע לקהל הרחב את הקאיסקי (Kaiseki), ארוחת טעימות יפנית, ובדומה לאירועים חגיגיים ביפן, גם כאן מוגש למרכז השולחן מבחר של מנות. בארוחת הטעימות של יאקימונו מוגשים סלט קושיאקי, גלילי נייר אורז מאודה במילוי תרד, פרוסות דקות של טונה צרובה ומפולפלת, נתחי גריימאלט ברוטב וואסבי קרים ומבחר רב של סושי. התפריט הוא לזוג סועדים ומעלה, וכולל כוס יין לבן או אדום. מחיר הארוחה לסועד הוא 250 שקלים, והתפריט מוגש בימים ראשון עד חמישי בין השעות 23:00 - 17:00, ובימי שבת מצאת השבת.

יאקימונו. מלון הילטון, גן העצמאות, תל אביב. 03-5202128

יאקימונו (צילום: יח
חגיגה כמו ביפן. יאקימונו|צילום: יח"צ יאקימונו, יח"צ

פליקס רוזנטל מגיע לביסטרו דובנוב, תל אביב
השף פליקס רוזנטל ממסעדת חאן מנולי מגיע לביסטרו דובנוב 8 ויביא איתו את מנת החומוס הייחודית לו. החומוס יוגש במקום החל מחודש נובמבר.

ביסטרו דובנוב. דובנוב 8, תל אביב. 073-7585693

תפריט קל לשעות הערב בקלארו, תל אביב
מסעדת קלארו של השף רן שמואלי משיקה בימים אלו את תפריט קלארו בקטנה - מנות קלילות שיוגשו מידי ערב על הבר. התפריט החדש מבוסס על מנות דגל במסעדה שעברו התאמה והנגשה. לצד המנות יוגשו גם יינות הבית קוקטיילים שהותאמו במיוחד לתפריט. בין המנות: סלקים צלויים על גבינת עיזים רכה רוקט וצנוברים (33 שקלים), דג ים נא על טאבולה של פריקי, ריג'לה, יוגורט ועגבניות (38 שקלים), טרטר בקר, תרד תורכי, לבנה-חרדל, צנוניות צעירות, גבינת קדוש וברוסקטה (38 שקלים) ועוד. התפריט החדש יוגש במסעדה בין השעות 17:00-20:00 במשך כל ימות השבוע על הבר במסעדה עד סוף תקופת החגים.

קלארו. הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב. 03-6017777

קלארו (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח
תפריט ערב בקלארו|צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

מנות חדשות בפרנג'ליקו
רשת המסעדות האסייתיות פרנג'ליקו משיקה בימים אלו מנות חדשות המתווספות לתפריט הרשת. בין המנות החדשות: לחמנית באו במילוי בקר או עוף, האדומה שמבוססת על בשר בקר קארי אדום ירקות ואורז, רול סושי עם עוף צלוי ומושרה בטריאקי, רול סושי אינסיידאווט במעטפת סלק, רול סושי אינסיידאווט שרימפס במעטפת בקר, סלט עוף ומלפפונים ברוטב חמאת בוטנים ורול מתוק של סושי המושרה בחלב מרוכז במעטפת אצות סויה טבעוניות עם שוקולד ופירות. כל המנות ישולבו בתפריט הקיים.

המבורגר הוואגיו באגאדיר
המבורגר הוואגיו של רשת אגאדיר נעשה מזן הוואגיו המגודל בהתאם למסורת ומתאפיין בבשר בעל מרקם משויש ורך. בשר ההמבורגר נטחן טרי בכל מסעדה,  ומגיע בקציצה במשקל 250 גרם המתובלת במלח ופלפל בלבד. מחיר ההמבורגר ללא תוספות הוא 74 שקלים.

המבורגר (צילום: תמוז רחמן,  יח
קציצת הוואגיו של אגאדיר|צילום: תמוז רחמן, יח"צ

בית הקפה דייבוצ'קה סוגר את שעריו
לאחר נסיונות ומאמצים של בעלת הדייבוצ'קה, קרן אדם, נסיונות שלא צלחו למכור ולהמשיך בהפעלת המקום, החליטה אדם לסגור את בית הקפה. בפוסט הפרידה שהעלתה לפייסבוק נפרדה אגם מהמקום והזמינה את הלקוחות לשבועיים אחרונים (עד סוף ספטמבר) של רכישת קפה, דברי מאפה ועוד.

מייק'ס פלייס עוברת וסוגרת את הסניף המיתולוגי בטיילת תל אביב
רשת הברים מייק'ס פלייס סגרה את סניף הטיילת בתל אביב וכבר עברה למיקום החדש של הסניף ברחוב הרברט סמואל 90 בתל אביב, שם תמשיך במסורת ההופעות חיות, הבלוז, הרוק והספורט.

מותג השוקולד השוויצרי לינדט משיק את חנות הפופ-אפ Lindor Pick & Mix
מותג השוקולד השוויצרי לינד משיק לרגל ראש השנה והחגים את חנות הפופ-אפ Lindor Pick & Mix, שתוקם בקניון רמת אביב.
 את הפעילות בחנות הפופ אפ ילווה מאסטר שוקולטייר של לינדט, והוא יהיה פתוח לקהל הרחב, ללא תשלום, לאורך כל שעות פעילות קניון רמת אביב, החל מה- 20.9.16 ועד ה- 7.10.16, בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:30-21:30, ביום שישי בין השעות 9:00-15:00 ובמוצ"ש מצאת השבת ועד 23:00. המאסטר שוקולטייר ילווה את הפעילות בין ה- 27.9 ועד ה-2.10.

תפריט אפוגטו חדש מושק בסניף גלידריית בוזה החדשה בצומת הפיל
גלידריית הבוטיק בוזה משיקה תפריט אפוגטו חדש פרי שיתוף פעולה עם הקונדיטורית הנהדרת אנה שפירו. התפריט מבוסס על תערובות הקפה של החטיבה העסקית של נספרסו. אפוגטו הוא קינוח איטלקי שמכיל כדור גלידה וניל שמעליה נשפך אספרסו חם, את הגלידה אוכלים יחד עם הקפה, ולבסוף שותים את תערובת האספרסו. את ההשקה ילוו ארבעה קינוחים מבוססי אפוגטו: טפיוקה ריסטרטו - אפוגטו מצולחת על בסיס תערובת ריסטרטו, סינגל הודו שייק - שייק טרופי עם תערובת מקור טהור הודו, דואט ליקר& אינטנסו - גלידת קשיו עם קרמל מלח וקוקוס קלוי, ליקר שוקולד ומנת אספרסו מתערובת אינטנסו ואפוגטו קלאסי עם תערובת קפה גוואטמלה. המקום החדש פועל בימים ראשון עד שבת מהשעה 11:00 עד 22:00.

אפוגטו בבוזה. בני אפרים 280, צומת הפיל.

שייק נספרסו (צילום: חיים יוסף,  יח
סינגל הודו שייק בבוזה|צילום: חיים יוסף, יח"צ

עוד באוכל טוב:

לוח אירועים

חגיגות האוקטוברפסט במתחם ycenter, פולג
ycenter פולג בשיתוף בירה פאולנר  יקיימו בנתניה את חגיגות האוקטוברפסט בתאריכים 28-29.9. חגיגת הבירות המסורתית פתוחה לקהל הרחב החל מ-19:00 ועד חצות. במסגרת האירועים יתקיימו שתי הופעות חיות במתחם מדי יום, ובנוסף המלצרים במקום יתלבשו כמיטב המסורת ויגישו את הבירה בכוסות ענקיות. הפסטיבל יפעל בימים 28-29.9, בין 19:00-00:00.

מתחם Y Center (לשעבר יכין סנטר) גיבורי ישראל 17, נתניה

פרויקט קולינרי של ארגון לתת
לקראת החגים, יזם ארגון לתת יחד עם מגוון מסעדות מובילות וברים נבחרים ברחבי הארץ, את ספיישל לתת - פרויקט קולינרי-חברתי שמטרתו תרומה למשפחות מעוטות יכולת בתקופת החגים. הפרויקט יתקיים בין 15.9-30.9, וכל מסעדה תצרף לתפריט הקיים שלה את תפריט ספיישל לתת. תפריט הספיישל יכלול מנות ייחודיות, המבוססות על מצרכי המזון הבסיסיים שמקבלות המשפחות נתמכות סיוע באופן קבוע מארגון לתת ומעמותות המזון. הרווחים ממכירת המנות בתפריט זה, יתורגמו למוצרי מזון ויועברו כתרומה למשפחות הנזקקות בתקופת החגים, באמצעות ארגון לתת. בין המסעדות שמשתתפות בפרויקט: אידי, מסה, בית תאילנדי, מזללה, מחניודה, כרמים, צל תמר, קלמטה, וונג, האקליפטוס, לוקנטה, המוציא, מגדלנה, ג'מה, סימטא ועוד.

מסעדת NG בנווה צדק חוגגת בר מצווה, תל אביב
מסעדת NG חוגגת 13 שנים ומזמינה את חובבי היין והבשר לשילוב בין יינות ישראל לבשר. ארבעה ייננים יביאו עימם בקבוקים בודדים של יינות ראשוניים משנת 2003, שנת פתיחת המסעדה. בכל ערב תהיה הרצאה של יינן/בעלים מהיקב, שתלווה בטעימות מיינות היקב כליווי לארוחה. בנוסף תהיה הנחה של 25% על כל היינות מרתף בני ה 13 בתפריט המסעדה.

NG. אחד העם 6, נווה צדק תל אביב. 03-5167888

לפרטים נוספים

אן ג'י (צילום: רונן מלחן,  יח
חוגגים 13 ל-NG|צילום: רונן מלחן, יח"צ

מכירה קולינרית מיוחדת לרותי רוזנבלום בנמל תל אביב
בימים חמישי ושישי הקרובים, ה-22-23.9.16 יוקם דוכן של מיטב אנשי האוכל הישראלים בשוק נמל תל אביב, וכל ההכנסות מהמכירות יוקדשו למימון הטיפולים של המפיקה הקולינרית רותי רוזנבלום. בין המוצרים שימכרו בדוכן: מרציפן ביתי של שי לי ליפא אנג'ל, עוגיות ועוגות מבית הקונדיטוריה של מיקי שמו, פסטות טריות מפסטה דלה קאזה, דגים כבושים של מאיר בולקה, בירה דינה של השף שאול בן אדרת ועוד.

לפרטים

ירון קסטנבוים וספאדי דוחול יחד במטבח של M25, תל אביב
מסעדת M25 תחגוג הערב (21.09) עם השף דוחול ספדי ומיכל וקסמן את צאתו של ספרם החדש "בלדי - ארבע עונות בנצרת". לצד מנות M25 המוכרות, דוחול וקסטנבוים ישחזרו יחד את תבשילה המיתולוגי של סבתו: חלקי פנים של טלה בבהרט בתוך פיתה עם בצל מזוגג בשמן זית, ובליווי סלט עגבניות חריף (58 שקלים). בנוסף, תוגש מנת צוואר טלה, ממולא בבשר, אורז וצנוברים (85 שקלים) ומגוון סלטים אשר נלקחו מתוך הספר.

M25. סמטת הכרמל 30, תל אביב. 03-5580425

חגיגות יין ואוכל צרפתי בקניון איילון
בימים רביעי וחמישי (היום ומחר) יתקיימו בקניון איילון חגיגות יין ואוכל צרפתי. מבגט וקוראסון דרך היין ועד למטבח הגורמה הצרפתי. במסגרת האירוע יתארח השף שאול בן אדרת וימכור מנות מהמטבח הצרפתי לצד מוסיקת שנסונים ודוכנים של גבינות, יינות, מקרון קאפקייקס, טארטלטים ועוד. במהלך האירוע יוצעו מנות ב-35 שקלים כמו בגט רוסטביף, ביף בורגיניון, פטה כבדי עוף ועוד.

חגיגות האוקטוברפסט בדיקסי, תל אביב
מסעדת דיקסי תציין בפעם ה-12 ברציפות את פסטיבל הבירה השנתי שלה במקביל לחגיגות אוקטוברפסט העולמיות, ויציעו מבחר של כ-20 סוגי בירה מהחבית מהארץ ומהעולם. השנה, יוכלו החוגגים לטעום ממגוון הבירות באמצעות שני מסלולי בירה ללא תחתית המאפשרים להתנסות במגוון הבירות תמורת מחיר קבוע.

דיקסי גריל בר. רחוב יגאל אלון 120 פינת תוצרת הארץ 3, תל אביב. 03-6966123

London By Citiz: לונדון בשדרות רוטשילד, תל אביב
למשך חמישה ימים יהפכו שדרות רוטשילד (בין שדרות יבנה לשד"ל) לרחוב טיפוסי בלונדון, שילווה באייקונים ואלמנטים לונדוניים כמו גשר לונדון, ארמון המלכה עם שומר המלכה, בניין הפרלמנט וכמובן הביג בן. במתחם יוכלו ליהנות העוברים והשבים מטעימות קפה באווירה לונדונית, נגני וזמרי רחוב, דמויות הלקוחות מתרבות לונדון והופעות של להקות.  שעות פעילות המתחם: שלישי – חמישי, 20,21,22.9 - 23:00-10:00, שישי, 23.9 בין 16:00-10:00. הכניסה חופשית.

>> לכל חדשות האוכל

>> מתכונים לראש השנה