בעידן טרום הקורונה, ישראל הייתה בשנים של פריחה קולינרית משמעותית, שהביאה לכאן רכבת מעופפת של שפים מכל העולם. עם זאת, בשנה החולפת, ביקורים מן הניכר וארוחות משותפות של שפים לא ישראלים עם שותפיהם המקומיים מתקיימים הרבה פחות. זאת אחת הסיבות לכך שהארוחה שאנחנו עומדים לספר לכם עליה מלהיבה ומסקרנת. הסיבה השנייה משמעותית בהרבה והיא שסוף סוף מגיע לבשל בישראל אחד מהשפים המקומיים המצליחים בעולם.

סמי תמימי, הבעלים ושותפו של יותם אוטולנגי, מגיע לישראל אחרי שעזב לפני 23 שנים לאנגליה. תמימי, מחבר ספרי בישול מצליחים כמו JERUSALEM ו-FALASTIN הוא שותפו של אוטולנגי לשורת מסעדות מוכרות במיוחד שהשניים מפעילים בלונדון תחת רשת אוטולנגי והפכו מפורסמות בכל העולם בזכות אוכל ים תיכוני, ישראלי וערבי, מלא חיים וטריות עם שפע ירקות שממש לא אפיינו קודם לכן את סצנת האוכל האנגלי השמרנית.

 

ארז קומרובסקי (צילום: חנן אסור)
גם הוא יהיה שם. קומרובסקי |צילום: חנן אסור

תמימי מגיע לבשל בישראל בסוף השבוע של ה-4-5 בנובמבר. הוא יעשה זאת עם השף ארז קומרובסקי במלון אמריקן קולוני בירושלים. הארוחה תתקיים ברוח תקופת המסיק, כשהמלון עצמו שמוקף בדונמים רבים של עצים וגינות מטפח מטעי עצי זית סורי וכחלק מסיום עונת המסיק תתקיים החגיגה. באופן בלתי נמנע שתי הארוחות של קומרובסקי ותמימי יעשו הרבה כבוד לשמן הזית.

תמימי הוא יליד מזרח ירושלים שהחל את הקריירה הקולינרית שלו בישראל בהצלחה, אך עזב ללונדון בשנת 97. כיום לו ולאוטלנגי יחדיו לא פחות מ-5 מעדניות ו-3 מסעדות ברחבי לונדון שכולן מצליחות מאוד. הספר האחרון של תמימי, פלסטין, שכולל מתכונים שגיבש מזיכרונות ילדותו ומסעות בעכו, נצרת, הגדה המערבית, שכם, חיפה, בית לחם ומזרח ירושלים, יהיה גם הוא בסיס לארוחות שיקיים תמימי בארץ.  

 _OBJ 

הארוחה של תמימי וקומרובסקי' שמכירים מזה שנים' תכלול 12 מנות וכן טעימות יין של יקב קלו דה גת. מי שיצליח לשריין לעצמו מקום לאירוע (המקומות מוגבלים) יוכל לטעום בין היתר מנות כמו מקדוס חצילים כבושים ברוטב אגוזים; חציל ועדשים מבושלות במיץ רימונים; קלמרי מטוגן עם זעתר וסלסת עגבניות וכוסברה; פלמידה לבנה כבושה עם עגבניות ירוקות כתושות, שמן שום, צ'ילי, וליים; צלעות טלה עם נענע, דבש וסלט עלי בר; עוגת חילבה וצנוברים עם קרם פריחת תפוזים ; וגלידת ורדים, מסטיק ותות.

לכל הפרטים: 02-6279707