אין הרבה מסעדות בישראל שברגע שרק רואים אותן, מרגישים באירופה. בדרך כלל זה מצריך שילוב של מיקום שהוא בלב מלון איכותי, שפע תיירים, עיצוב מוקפד ותפריט קלאסי שמתרחק מהלבנט (כי לא תמיד מתחשק טחינה בכל דבר). לקפה נורדוי החדש, שייפתח רשמית בסוף השבוע הבא סמוך למדרחוב נחלת בנימין בתל אביב, יש את כל המאפיינים האלה. לא פלא אם כך שבאמצע הסחוניה שפוקדת אותנו בחודש האחרון, המקום החדש הזה נראה לנו כמו ניצוץ של בריזה פריזאית.
קפה נורדוי ממוקם במלון נורדוי - מבנה יפהפה ששופץ חודשים ארוכים וכעת ניצב כמין בית בובות ורוד ומרשים שלא ניתן להתיק ממנו את המבט. המילה קפה אומנם זורקת אותנו הישראלים למחשבות על תפריט שכולל סלט טונה, הפוך על מים וטוסט, אבל קפה נורדוי רחוקה מאוד מההקשרים האלו. על האוכל פה אמון השף עינב אזגורי, שמתכנן תפריט שחולש על כל אירופה הקלאסית, עם מגוון רחב ומסקרן של מנות.
קפה נורדוי החדשה תיפתח רשמית לפעילות בסוף השבוע הבא, תחילה בשעות הערב בלבד. לאחר מכן, המקום (שמציע כעת ארוחות בוקר לקהל אורחי המלון בלבד) ייפתח גם לבוקר וצהריים. המסעדה תכלול כמה עשרות מקומות ישיבה חיצוניים, שמשקיפים על נחלת בנימין ועל המטבח, לצד חלל פנימי שבו כ-50 מקומות ישיבה ובר רחב שממנו ניתן לתצפת על המתרחש במטבח. עם אזגורי שותפים במקום גם הבעלים של הדא דא ודא, בר א וין וקפה הבימה הפופולריים, ללא ספק קבוצה מקצועית ומנוסה.
לצידה של קפה נורדוי יפתחו השותפים בהמשך גם בייקרי בשירות עצמי (עם מספר מצומצם של מקומות ישיבה בפנים ובחוץ), שיפעל בין שבע בבוקר לשבע בערב ויציע אפשרויות לרכישה הביתה ואופציות לאכילה במקום לצד כוס קפה או כוס יין טובה. תמצאו פה למשל מבחר כריכים, טרינים ייחודיים מעוף, ברווז, טלה או חזיר, משקאות קרים, קינוחי ויטרינה, מאפים מושחתים, לחמים לרכישה הביתה מבית מאפיית שרויטמן ומאפיית וויילד בייקרי (מראשון לציון) ועוגות. בין העוגות יוצאות הדופן במקום תוצע לרכישה עוגת גבינה עשירה במיוחד, שתימכר במגש שבו היא נאפתה כשהיא קרמלית מאוד מבחוץ ורכה להפליא בפנים.
בתפריט הערב של קפה נורדוי ניתן יהיה למצוא מנות כמו פסטה קאצ'יו א פפה קלאסית; תרד שחור עם שעועית ופרמזן; שוק ברווז בדובדבנים עם פולנטה מקמח תירס; מרק שקדים קר ודובדבנים; סופגנייה במילוי מוס כבד ברווז; שניצל מצלע חזיר ופירה; וסטייק סינטה עם גבינת מונטלינו, אנדיב ורוטב ציר בקר ויין אדום. בין המנות הראשונות יוצעו גם קלאסיקות כמו אויסטרים, טרטר בקר לפי הספר, סלט עגבניות ופורל מעושן עם חזרת מגוררת; ושעועית בובס ובוטרגו.
בבקרים יוצבו על הבר מבחר מאפים צרפתיים קלאסיים כמו קרואסון שוקולד או חמאה, לצד מאפים פחות מוכרים בישראל כמו שוסון או פום (מאפה בצק עלים במילוי תפוחים), מדלן עם קרם פרש וריבת תפוזים או מאפה קנלה. מי שלא רוצה להסתפק בקפה ומאפה בלבד יוכל להזמין ארוחת בוקר מלאה, שכוללת אפשרויות כמו פרנץ' טוסט מהמושחתים והטובים שטעמנו בארץ, שנעשה על בסיס קוגלהוף ומוגש שמנמן עם קרם פרש, קרמל, רוטב אנגלז ופירות; מקושקשת על בריוש עם תוספות כמו סלמון, אספרגוס או בייקון; ואינגליש מאפין עם ביצי בנדיקט ותוספת לבחירה מסלמון, בייקון, אספרגוס או שינקן.
מבחינת תמחור, המנות בקפה נורדוי אינן מתיימרות לרגע להיות זולות או פשוטות. כל מנת בוקר, למשל, מוגשת לצד שפע לחם, ירקות פריכים וטריים וגבינת עיזים ומחירה נע בין 58 ל-80 שקלים. אם עוד נותר לכם מקום, תוכלו להתפרע עם קינוחים מושחתים כמו באבא או רום, בודינו שוקולד וסופגניות, טארט פלאן או עוגת גבינה (בין 36-42 שקלים לקינוח), ואפילו ליהנות משוקו חם בדיוק כמו בפריז. תחושה של חו"ל, כבר אמרנו.
קפה נורדוי. גרוזנברג פינת נחלת בנימין, תל אביב. 050-338-8833. לא כשר