אחרי שפעל במשך שנים באופן לא סדיר ביפו, הברברי, בית השיפודים שהפך למיתולוגי בקרב חובבי על האש באזור המרכז, קיבל סוף סוף בית קבוע בראשון לציון. את פתיחת המקום החדש בראשון לציון יזם החתן של דני הברברי, מי שהפעיל את הצריף ביפו, שהחליט שהגיע הזמן להקים מקום קבוע, ומשפחתי.

המסתורין אולי נעדר מהמקום החדש, השעות הפכו לרשמיות ולכאן לא תגיעו ותופתעו עם דלת סגורה ותריסים מוגפים (מה שקרה לא מעט למי שחיפש את הדוכן ביפו), אבל מה שכן תקבלו זה את מורשת הבשר המפוארת של המשפחה. דני והחתן שלו, בן, עומדים כאן על הגריל, ומקרר הבשר הטרי רק ממתין שתבחרו ממנו שיפודים.

הברברי בשרים  (צילום: ריטה גולדשטיין,  יח
ויטרינת הבשרים מחכה |צילום: ריטה גולדשטיין, יח"צ

בין האופציות למילוי הפיתות תמצאו למשל קבב (30 שקלים), שיפוד לבבות (30 שקלים), שיפוד כבד עוף (30 שקלים), שיפוד לב עגל (30 שקלים), נקניקיות מרגז חריפות (30 שקלים) או פיתת מיקס עם קבב ומרגז (35 שקלים). הפיתות מוגשות עם עגבניות, פלפל חריף ובצל מהגריל, ובתוכן דני מורח קצת טחינה, עמבה, חריף ולא הרבה מעבר לכך.

היד הבוטחת על הגריל מורידה את הבשר בדיוק בשנייה הנכונה, כך שמתקבלת פיתה עסיסית וטעימה במיוחד עם ניחוחות נהדרים. אנחנו ניסינו כאן את מיקס המרגז והקבב והתוצאה הייתה מצוינת: הנקניקייה, שהייתה חריפה ודחוסה, והקבב שהיה אוורירי ולח יצרו יחד שילוב מושלם (אם אתם מתעקשים, הקבב היה יותר טעים - קטן, עגול, עסיסי ועם מידת שומן מצוינת, אבל גם הנקניקייה הוסיפה ערך לא קטן לפיתה).

בשורה התחתונה, פיתה שווה להחריד מאחד מאנשי הגריל המנוסים, במחיר משתלם במיוחד ובאווירה נעימה. הדבר היחידי שאתם צריכים לפני שאתם מגיעים לכאן זה שהנוהל הישן נותר מהמקום ביפו - כשהבשר נגמר, המקום נסגר - כך שלעיתים לא ממתינים כאן עד שעת הסגירה הרשמית, 11 בלילה, ונועלים לפני.

הברברי. יוסף לישנסקי 6, ראשון לציון. 03-5185769