נדיר שאנחנו מקדישים כתבה שלמה לירק. זה קורה כשאנחנו פוגשים בחטיפים מלהיבים, ממתקים חדשניים או משקאות מפילי לסתות - אבל פלפל? אנחנו לא זוכרים מתי בפעם האחרונה הקדשנו כתבה שלמה לפלפל, כי עם כל הכבוד - מה הסיכוי שפלפל חדש יצליח לשנות סדרי עולם?
אז כן, יש פלפל חדש ששווה כתבה, וכן, לפחות בשבילנו - הוא משנה סדרי עולם. מדובר בפלפל בשם פפריטו, שלא רק שהוא טעים בטירוף, הוא גם חדשני ומלהיב במיוחד משום שאין בו גרעינים. פפריטו פותח על ידי חברת ברידאקס (בארץ מגדלת אותו חברת שובל ערבה שבעין יהב), ואם החידוש של פלפל ללא גרעינים נשמע לכם מוכר זה כי לפני כשש שנים כבר פותח פלפל כזה בארץ, אך הפיתוח לא צלח היות שהפלפל שנוצר היה רגיש במיוחד לפגעי מזג האוויר ולפציעות, ולכן ירד חיש מהר מהמדפים.
כעת, מבטיחים לנו, לא רק שהפפריטו (שהפעם מגודל מזרעים ולא משתילים, שזה מה שהפך את הפלפל לפגיע כל כך) הגיע כדי להישאר, אלא שלראשונה הוא גם הולך להיות מופץ ברחבי הארץ ברשתות שיווק נגישות לכל כמו חצי חינם, ובהמשך גם ברשת שופרסל.
אז ממה אנחנו כל כך מתלהבים? קודם כל, הפפריטו טעים בטירוף. הוא מגיע בגרסה אדומה בלבד והוא מתוק פי כמה מכל פלפל אחר שטעמנו, עד כדי כך שיהיו שיאמרו שהוא יכול להוות תחליף לממתק, או לכל הפחות לפרי. המרקם של הפלפל החדש פריך מאוד (הוא דקיק יותר מגמבה, למשל, כך שהפריכות שלו מורגשת אפילו יותר), וגם הגודל שלו, כמחצית מזה של גמבה, הוא אידיאלי ומאפשר לאכול אותו בהנאה מרובה ובלי הסרבול הכרוך באכילת פלפל בדרך כלל.
אבל החלק המהנה ביותר בפלפלים החדשים הוא, כמובן, העובדה שהם לא מצריכים התעסקות - פשוט לשטוף ולאכול. היעלמות החלק המרגיז - של הוצאת הגרעינים - היא מבורכת ביותר, והופכת את הפלפלונים גם אטרקטיביים לילדים, שנוטים להתלונן על הגרעינים המציקים (ובצדק!). בנוסף לגרעינים נעלמו גם החלקים הלבנים הגמישים וסרי הטעם, שגם אותם יש לנקות תמיד מהפלפל, ולא בהנאה.
המחיר של חבילת פלפלים של פפריטו, שמונה כ-6 פלפלים ושוקלת כ-250 גרם, מתחיל ב-9.90 שקלים - מחיר סביר לגמרי, ואנחנו ללא צל של ספק הולכים לצייד בהם את המקרר שלנו באופן תדיר.