אחד ממתחמי האוכל והאלכוהול המסקרנים והמגניבים ביותר שנתקלנו בהם בזמן האחרון מתפתח לו בחודשים האחרונים ברחוב בן סירא בירושלים. כבר 12 שנים עומד ופועל שם בהצלחה פאב הסירה, כשמולו פעלה שנים ארוכות מסעדת היוקרה קבלייר. שני העסקים הלכאורה סותרים זה את זה (מצד אחד מסעדה מהנחשבות בישראל, ומצד שני בר היפסטרי שפועל בלילות) חיו בסינרגיה זמן רב, אך לאחר שקבלייר נסגרה (ואחריה גם השלוחה התל אביבית של המסעדה של יונתן רושפלד - ארוחת ערב), עמד הנכס שמול הסירה ריק.

ליאור גוטריימן, מבעלי הסירה, החליט שבמקום לתת למישהו אחר להיכנס לחלל בו פעלה קבלייר, לשכור בעצמו את הנכס והחלל הסמוך לו, וכעת הוא מפעיל בו שני מקומות נוספים. בחלל של קבלייר הוא חבר אל איציק שפירא מבעלי בירה שפירא, ויחד פתחו השניים את הפופ-אפ הקיצי שפירא בסירה, שיהפוך לאחר החגים לבית קפה קבוע ומסקרן, ואת הפיצה פאלאס (Pizza Palace) - פיצריית סקייטרים חביבה במיוחד.

נתחיל, ברשותכם, מהפיצרייה שמציעה יופי של פיצת מאנצ' שתבוא נהדר אחרי כמה דרינקים בסירה (קחו בחשבון שבליל שישי המקום סגור). הפיצרייה (שסקייטבורדים צבעוניים תלויים על תקרתה) מציעה פיצה בסגנון אמריקאי והיא כוללת גם אפשרויות טבעוניות. בין התוספות הסטנדרטיות אפשר למצוא פה זיתי קלמטה, פלפל חריף, בטטה, גבינת עזים, גבינה גיאורגית, טונה מעושנת ותירס טרי. לצדן, תמצאו גם אפשרויות מעניינות יותר כמו פיצת ביג ספין עם כרובית וכרישה; פיצת קבלריאל עם עגבניות מיובשות ונענע; פיצת ליפ סלייד עם זוקיני ושום, ופיצה ביג פלים עם שלוש גבינות שונות.

טווח המחירים של הפיצות נוח מאוד ונע בין 25 שקלים לפיצה אישית (עם תוספות בעלויות שנעות בין 2 ל-7 שקלים) ל-16 שקלים לפיצה אישית טבעונית. הפיצות המיוחדות יותר מתומחרות בין 18 ל-33 שקלים, תלוי כמובן באיזו פיצה תבחרו. בצק הפיצה של הפאלאס הוא מהז'אנר הדק והיא הולכת טוב מאוד לצד בירה, וכיאה למקום שהאוכל בו מתלווה בצורה נהדרת לאלכוהול, הפאלאס פתוח עד השעות הקטנות של הלילה.

פיצה פאלאס ירושלים (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
סקייטרים? המקום הזה בול בשבילכם|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

צמוד לפאלאס פועל בחודשים האחרונים גם פופ-אפ טעים וצבעוני של מבשלת הבירה שפירא שהגיש עד כה אוכל מקסיקני אותנטי מידיו של לואיס אנגל (טאקו לואיס). כעת, הפופ-אפ המקסיקני הסתיים (לואיס מחפש לפתוח מקום קבוע של אוכל מקסיקני בשוק מחנה יהודה התוסס), ובשפירא בסירה מתמקדים בינתיים בהגשת נקניקיות עגל לצד הבירה, ובקרוב אמור התפריט להתרחב ויכלול גם המבורגרים.

#Howto #brew #jerusalem #beer.

A post shared by Monsieur Krawall (@sbx) on


שפירא בסירה עתיד להמשיך ולפעול בשבועות הקרובים ולהגיש גם אלכוהול במחירים שפויים במיוחד. המקום פועל החל מהשעה 16:00 בימי חול ומציע "האפי אוור" של 1+1 על בירות מבשלת שפירא המעולות (ככה ששתי בירות יכולות לעלות לכם רק 17 שקלים), ויין מעולה מיקב בת שלמה. לצדם יוגש גם אלכוהול כבד יותר מבית מזקקת יוליוס ומילק אנד האני הישראליות. המטרה: לתת כבוד לתוצרת האלכוהול המקומית ולהציע אותה במחירים ידידותיים במיוחד.

המתחם החדש שנוצר ברחוב בן סירה בהחלט שוקק חיים ומציע יופי של אווירה, כך שמומלץ מאוד לקפוץ לכאן בשבועות הקרובים כשהפופ-אפ עוד בשיאו. בהמשך מתכננים במבשלת שפירא להמשיך ולקיים מיזמי פופ-אפ של אוכל ובירה במקומות נוספים ברחבי הארץ.  בנוסף, אחרי החגים ייפתח במקום הפופ-אפ קפה (מיזם חדש ולא כשר - בהחלט חידוש בכל הנוגע לסצנת האוכל בירושלים) שיהיה גם כן בבעלות ליאור גוטריימן (שהוא גם הבעלים של בית הקפה הכשר מודוס שפועל ברחוב המלך ג'ורג' בעיר).

פיצה פאלאס. בן סירא 3, ירושלים. 02-6235884 | שפירא בסירה. בן סירא 1, ירושלים. 02-5612622