בראיון שיתפרסם מחר בידיעות אחרונות, מתוודה השף ירון שלו על השנה החולפת ואפופת השמועות שפקדה אותו. שלו מודה בראיון בשימוש בסמים קשים כמו קוקאין, שהובילו אותו לפרשת העזיבה הזכורה ממסעדת טוטו אותה הוביל, וכן לחובות עמוקים אליהם נקלע.

ירון שלו (צילום: איל יצהר, גלובס)
שלו. השתקם וחזר לטוטו|צילום: איל יצהר, גלובס

עוד אוכל אצלנו בפייסבוק

את הרגליו בשימוש בתרופות נגד חרדה כמו ציפרלקס וקלונקס חשף שלו גם כן בידיעות אחרונות כבר לפני כשלוש שנים. בזכות הקוקאין, הוא מסביר בראיון העדכני, הוא קיבל ביטחון עצמי וזה מה שהוביל אותו להתמכרות הרצינית.

"מישהו הביא לי באיזה בר, אמר לי לנסות" מספר שלו בראיון, "לקחתי, הרחתי. התחלתי לאהוב מאוד את הקוק, כי זה בעצם סיפק לי את מה שהיה חסר לי. ביטחון, לדעת פתאום איך לשבת מלא אנרגיה ולדבר בחדות בשיחה, לגשת לאנשים עם חיוך. קצת פחות להרגיש את הפחד שתמיד מלווה אותי. אבל זה בלוף. הפחד היה מגיע בלילות, כשהייתי לבד, ואז הייתי בוכה בלי הפסקה על מה שאני עושה לעצמי. וזה עוד לפני שהבנתי באמת עד כמה השימוש בסם פוגע בי. זה עלה לי הרבה מאוד כסף, עשרות אלפי שקלים לחודש. זה סם שגומר את כל מה שיש לך, ואז אתה לוקח הלוואה מהמסעדה, מקדים כל פעם את המשכורות שלך, נכנס לסחרור".

עוד באוכל טוב:


על הפרידה המתוקשרת של שלו ממסעדת טוטו בחודש מאי שנה שעבר נכתב בכל אמצעי התקשורת בארץ. הסיבה לפרידה בינו לבין הבעלים של המסעדה דאז, יובל שניר ודגן שחם, נותר מעומעם ולווה אף הוא בשמועות רבות אודות מצבו של שלו. כזכור, השניים הכניסו לתמונה לאחר העיזבה את השף מושיק רוט, שעזב בסופו של דבר, זמן לא רב לאחר כניסתו לתפקיד, לטובת חזרתו המפתיעה של שלו לתמונה.

מסעדת טוטו (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
החזרה שלו לטוטו בהחלט הפתיעה רבים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

ההצלחה של שלו לשוב לעמדת כוח בטוטו הייתה בהחלט מפתיעה וגם על כך מספר שלו בראיון לידיעות אחרונות. לדבריו, החזרה למטבח המסעדה הייתה הדבר שעמד בראש מעייניו לכל אורך אותה תקופה שחורה. "זה הדבר היחיד שהחזיק אותי: איך אני חוזר למטבח שלי בטוטו, איך אני מראה לכל העולם, שכבר קבר אותי, שאני עדיין פה. אף אחד לא האמין שאני יכול, אבל בחלומות שלי ראיתי את יום הפתיחה מחדש. רק ידעתי שאני צריך להיגמל, שאני לא יכול לחזור כשהסמים בתוכי" מספר שלו לידיעות.

למרות סיפור ההצלחה האישי של שלו שהצליח להיגמל מהקוקאין, השימוש בסמים בקרב שפים ואנשים בסצינה הקולינרית בישראל עדיין רווח במיוחד ומהווה סכנה של ממש לתחום. השעות הארוכות, הלחץ הגדול והתחרות הכבדה, נותנים את אותותיהם בקרב העוסקים בדבר. 

* הראיון המלא עם ירון שלו יתפרסם ביום שישי במוסף שבעה ימים בידיעות אחרונות.

>> לכל חדשות האוכל