יש שיתופי פעולה שנולדו להיות מוצלחים כבר מעצם המחשבה עליהם; קחו לדוגמה את אנשי פונדק (וטראק) דה לוקס - גל מויאל, רז ברכה ואורי מרמורשטיין, אנשים שלגמרי אפשר להגדיר אותם כמומחים הכי גדולים בארץ לבשר אמריקאי מעושן. עכשיו חברו אותם אל אנשי בר האימפריאל (ולה אוטרה) - בר שירה, דרור אלתרוביץ' ודוד וגלעד לבנת, מי שנחשבים לאנשי הבר והמיקסולוגים הטובים בארץ (ורק לפני כשבוע זכו להיכנס לרשימת 50 הברים הטובים בעולם), והנה, יש לכם שיתוף פעולה מבטיח ומוצלח.
החיבור המוצלח בין שתי הקבוצות הוליד את מוטל - בר חדש שנפתח ממש השבוע בצמוד לפונדק דה לוקס בשוק הפשפשים, ומחליף את הסטאלר - הבר הקודם של חברי הקבוצה. על גזרת האלכוהול, כאמור, הופקדו אנשי האימפריאל, ותפריט הקוקטיילים במקום, בהתאם לווייב ולמוזיקה האמריקאית, נוטה גם הוא לכיוון האמריקאי עם נגיעות טראשיות. עוד נחזור לתפריט השתייה, אבל בואו נדבר רגע על גזרת האוכל; התפריט של מוטל מצומצם למדי, אבל הוא מכיל כמה וכמה קלאסיקות אמריקאיות ומושחתות שיילכו מעולה עם כל השתייה של אנשי האימפריאל.
כמובן שאי אפשר לאכול המבורגר בלי צ'יפס, ומנת הצ'יפס של המקום, טקסן טריילר צ'יפס (29 שקלים), משתייכת למשפחת קרעי תפוחי האדמה הפריכים, ומגיעה גם היא עם בצל מטוגן וחלפיניו, וגם עם תוספת מבורכת של שמנת חמוצה ומרעננת ושבבים של בייקון פריך.
הכריך השני שטעמנו היה (על הנייר לפחות) בעל המון פוטנציאל, אבל משהו שם התפספס בדרך; המק'ריב (48 שקלים), כריך שנוצר בהשראת הספיישלים של רשת מקדונלד'ס, מכיל בשר ספייריבס שעבר בישול ארוך, נקצץ, והפך לסוג של קציצה שטוגנה בציפוי פריך (ממש כמו שניצל) והוגשה בתוך לחמנייה עם רוטב ברביקיו. נשמע אדיר נכון? בפועל הבשר היה עמוס בטעם מעושן, הרבה יותר מדי ממנו, מה שהפך אותו לקצת פחות נעים לאכילה. אגב, אם אתם יותר בקטע של נשנוש ופחות בקטע של אוכל כבד, אל תוותרו על מנת לחם התירס (18 שקלים). אחרי שלחם התירס שמוגש בפונדק דה לוקס עבר כמה וכמה שינויים עד שהגיע לגרסה הנוכחית והמוצלחת שלו, פה הוא מגיע כשהוא מוגש בפרוסות עבות עם חמאת-דבש, שמנת חמוצה, וכן, גם פלפלי חלפיניו. חמאת הדבש הסמיכה והמתוקה מרגישה קצת כמו חמאה עמוסת בריבת חלב, והשילוב שלה עם הלחם המעט מלוח, השמנת החמוצה והפלפלים החריפים יוצר ביס לא שגרתי וטעים בטירוף. אל תפספסו.
מה עוד? גם מנה שנקראית Mamas boy - ברוקולי על הגריל עם שופ קונפי, ויניגרט לימון ושמן זית (24 שקלים), הייתה נשנוש מוצלח, אם כי סבלה גם היא מתסמונת ה"לא מתאימה לדייט ראשון" עם חתיכות ברוקולי ענקיות שאין דרך לאכול בצורה סקסית במיוחד. טוב, הגיע הזמן שנחזור לדרינקים לא? 12 קוקטיילים מיוחדים מחכים לכם במוטל, ומכל אלה שטעמתי, נאשוויל למונייד (46 שקלים) היה המוצלח מכולם. הקוקטייל מכיל ג'ין בומביי ספייר שהושרו בו שבבי עץ, קוואנטרו, ליקר פלרנום, שראב תפוחים, לימון וסודה, והוא סוג של שילוב טעמים מרירים ומתוקים יחד עם המון תבלינים מהפלרנום שמעניקים למשקה עומק מסקרן.
קוקטייל האמריקן דרים (54 שקלים) שמעוטר כראוי בשטר של דולר עם דמותו של דונלאד טראמפ מכיל ברבן וודפורד רזרב, אמארו מונטנגרו, פרנה בראנקה וצ'ינאר, היה אלכוהולי וחזק כראוי עם טעם חזק של הפרנה. אם באתם כדי להשתכר ומהר, זה בדיוק הקוקטייל בשבילכם. אם אתם בקטע קליל יותר, לכו על הבננה-רמה (52 שקלים) - קוקטייל "אייטיזי" במיוחד עם טקילה, קוואנטרו, בננה וליים, שמגיע קפוא עם קצת ריבת צ'ילי שנותנת קיק חריף לכל המתיקות הזו.
רגע לפני שאתם יוצאים בריצה לכיוון המוטל, כדאי שתדעו שבין השעות 18:00-20:00 חוגגים במקום עם הפ-אוור שכולל 50% הנחה על כל המשקאות, ובימים הקרובים תקבלו בכל שאר השעות 20% הנחה על החשבון לכבוד תקופת ההרצה.
מוטל. עולי ציון 7, תל אביב יפו. 077-6707053. ראשון עד שבת: 18:00-5:00. לא כשר