רשת היוגורטריות יוגו משיקה בימים אלה בסניפיה את ה-Egg Waffle – מעין ופל בלגי בצורת גבעות עגולות (קצת דומות לביצים, ומכאן השם), עם תוספות מתוקות מלוא החופן. האג-וופל נהנה מפופולריות מטורפת בהונג קונג וחדר למקומות נוספים בסין, והוא אחד ממאכלי הרחוב האהובים והשכיחים שם. במקור אוכלים אותו "נקי", חם חם מהמחבת העגולה והדו צדדית המיוחדת שבה מכינים אותו, אבל בשנים האחרונות התחילו להגיש את האג-וופל עם תוספות כמו פירות או שוקולד – וזו גם הגרסה שהגיעה לרשת יוגו: ופל מגולגל עם מבחר תוספות שכבר קיימות בסניפים כמו ממרחי שוקולד, פירות, שברי עוגיות ועוד ממתקים.
מכיוון שלא אנשים כמונו ישמעו על מתוק חדש ולא יאוצו לטעום אותו, סרנו אל הסניף בסינמה סיטי בראשון לציון בכוונה לנסות הכל מהכל. מכיוון שגרסת השוקולד הייתה חסרה באותו יום, נאלצנו להסתפק בוופל הרגיל, ואותו פינקנו בנוטלה (האפשרויות הנוספות היו שוקולד השחר וממרח וניל) ושתי תוספות: תותים טריים וגליליות קטנות ממולאות שוקולד. שמחנו לגלות שבניגוד לוופל הבלגי, שממתין על הדלפק לחימום, את האג-וופל מכינים על המקום ומגישים הכי טרי שיש.
הוופל, מגולגל לסוג של קונוס שבתוכו התוספות, הגיע חם ופריך מאוד, והתגלה כרך להפליא מבפנים. הוא היה טעים מאוד, אבל באופן שמזכיר באופן חשוד ופל בלגי רגיל – רוצה לומר, מסתמן שהשניים מוכנים מאותה הבלילה. יחד עם הנוטלה והתותים בהחלט היה מדובר במתוק ראוי, מאלה שמאוד קשה לעמוד בפניהם. מה שכן, אפילו אנחנו התקשינו לסיים את המנה ונאלצנו להתמודד עם האמת הקשה שכנראה שכן, יש דבר כזה מתוק מדי. עוד הצטערנו לגלות שהגליליות שהוספו למנה לא היו טריות במיוחד (טוב, הן בכל זאת יושבות דרך קבע באוויר הפתוח), מה שהצליח אמנם להיטמע בעושר הכללי של המנה אבל עדיין הסב לנו צער.
הבעיה העיקרית בוופל החדש היא שצריך לאכול אותו יחסית מהר, כי ברגע שהוא מתקרר הוא מתקשה, מאבד מהפריכות הכיפית שלו והופך לדי משעמם. אז מה השורה התחתונה? מדובר בפתרון נהדר לכמה חברים שרוצים לחלוק משהו מתוק, אבל יש להתאים את הציפיות: ההבדל העיקרי בין האג-וופל לוופל בלגי רגיל הוא שהראשון מגולגל לקונוס ואינו מחייב שימוש בסכו"ם. מכאן תעשו את השיקולים שלכם.
Egg Waffle, 27 שקלים. להשיג בכל סניפי יוגו למעט סניף רמלה.
>> לכל חדשות האוכל