כבר שנים שגוז' ודניאל בבני ציון מצליחה להיות אחת המסעדות המבוקשות והמצליחות בישראל. להצליח להזמין כאן מקום בסופי השבוע לארוחת בוקר או בראנץ' זאת משימה בלתי אפשרית והמסעדה מלאה מפה לפה כמעט בכל עת. עכשיו החליטו בעלי המסעדה לפתוח לה אחות קטנה בגרסה מצומצמת ובמיקום לא רחוק מהמסעדה המקורית.

המקום החדש נקרא לירי לאונג', והוא נפתח במיקום מיתולוגי ברשפון, היכן שפעלה עד לפני מספר שנים מסעדת גופרמן המוכרת. המקום בו פועלת המסעדה הוא מבנה היסטורי ששימש בעבר כספרייה. הוא שופץ ושומר, כך שהספרייה נשמרה גם היא ומשמשת כחלק ניכר מהאווירה הייחודית כאן. כמו בגוז' ודניאל, גם בלירי לאונג' שמים דגש גדול על החיבור לטבע ולנופים הירוקים וחלונות גדולים נפערו בחלל בכל עבר כך שניתן להשקיף מהם על הסביבה.

לירי לאונג' פועלת כבר כמה שבועות במתכונת חלקית, והחל מאמצע השבוע המקום יגיש גם ארוחות ערב. השפית של המסעדה החדשה, זיוון אברהם, עבדה חמש שנים בגוז' ודניאל תחת השף של המסעדה שניר אנג-סלע וכעת יצאה לדרך עצמאית באחות הקטנה. במסעדה יש כ-50 מקומות ישיבה וכשיתחמם היא תתרחב גם לחלק החיצוני.

לירי לאונג' ביצים  (צילום: ניר פאר, יחסי ציבור)
ארוחות בוקר, צהריים וערב|צילום: ניר פאר, יחסי ציבור
לירי לאונג'  (צילום: ניר פאר, יחסי ציבור)
הספרייה שומרה|צילום: ניר פאר, יחסי ציבור



בלירי לאונג' מציעים ארוחות בוקר, צהריים וערב וכמו כן אפשרויות טייק אווי של כריכים ומיצים לקהל הממהרים. בימי שישי גם נמכרות כאן מגוון עוגות, מוצרי מאפה ומתוקים לשבת. בין המנות שמגישים כאן בבוקר: ביצי עין בתבשיל חומוס, תרד ושום עם קונפי טחינה גולמית, זיתים וסלט עגבניות (64 שקלים); כנאפה גבינות עם פסטו, סלק, אבוקדו, שמנת חמוצה וסלט עלים (62 שקלים) ועוד.

בין המנות בתפריט בשעות הצהריים: סלט עגבניות עם קראמבל לבנה, עשבי תיבול, בלסמי, בזיליקום, בצל סגול וקרם עגבניות שרופות (52 שקלים); פסטת חונקי כמרים עם אספרגוס, ארטישוקים, שום, שמנת ויין לבן (72 שקלים), לינגוויני פרסקה עם שום, סלסת עגבניות טריות, בזיליקום, אורגנו, וזיתי קלמטה (68 שקלים); ריזוטו פטריות קלאסי (77 שקלים) וקארי ירקות וטופו תאילנדי עם כוסברה, בזיליקום תאילנדי, ג'ינג'ר ואורז קוקוס (74 שקלים).

לירי לאונג' רשפון  (צילום: ניר פאר , יחסי ציבור)
וגם ערב|צילום: ניר פאר , יחסי ציבור



תפריט הערב מצומצם יחסית, ומדגיש את מנות הדגים ואת ההשפעה האיטלקית. בין המנות בו ניתן למצוא קלמרי במחבת עם בצל צרוב, פריקי, שרי צלוי, ארוגולה וטחינת גארם מסאלה (48 שקלים); טרטר אינטיאס עם צ'ילי, ליים וקוקוס, אבוקדו, כוסברה ואצה קלוייה (58 שקלים); סלמון כבוש בתחמיץ סלק, עם בייבי תפוחי אדמה, טוביקו, קרם פרש ופומפרניקל (54 שקלים), לברק שלם בתנור עם בייבי בטטה, בצלצלי שאלוט, וסלסה רוחה (124 שקלים) וניוקי תפוחי אדמה חמאה חומה, מרווה, ערמונים, דלורית וצנוברים (74 שקלים).

בימי שישי מגישים כאן ארוחת בראנץ' ובה אופציות כמו פריטו מיסטו עם ארטישוק ואיולי ליים וחלפיניו (58 שקלים), נקניקיות עם פירה, בצל מטוגן, כרוב כבוש וחרדל דיז'ון (72 שקלים); כריך כתף בקר וחזה הודו חם עם בצל מטוגן, ירקות, צ'יפס וחלפיניו מוחמץ (62 שקלים) וכריך סלמון מעושן עם גבינת שמנת, בצל סגול וגרגר נחלים (48 שקלים).

לירי לאונג'. הפרחים 12, רשפון. ראשון-חמישי 09:00-23:00; שישי 09:00-16:00. טלפון: 09-9797170