רובנו פוגשים את בני משפחת המלוכה הבריטית דרך התקשורת, אבל זה ממש לא המקרה אצל השף איתי בן דב, שחזר לאחרונה ארצה אחרי מספר שנים באנגליה בתור השף הפרטי של הנסיך צ'רלס והדוכסית קמילה.

במהלך תקופתו כחלק מהגווארדיה של צ'רלס, יצא לבן דוב לבשל לא רק לנסיך ולקמילה, אלא גם בארוחות ערב או צהריים בהם מבקרים הזוגות הארי ומייגן, וקייט ווויליאם. בן דב גם התלווה למסעות המשפחתיים באנגליה ובעולם, והוא אף סיפר באולפן חדשות הבוקר על כך שיצא לו להאכיל את הנסיך גם במספר מאכלים ישראלים.

על האוכל שבישל לצ'רלס מספר בן דב בלקוניות היות שהוא עדיין חתום על מסמכים שמאלצים אותו לשמור על סודיות. הוא מסכים לספר שמדובר באוכל עונתי, אורגני ומקומי בריטי. עם זאת, למרות התדמית הנוצצת של בני משפחת המלוכה, מספר בן דב שבסך הכל מדובר בבני אדם כמו כולנו, שלא תמיד אוחזים בגינונים המלכותיים, ולפעמים פשוט בא להם לשבת לבד או עם המשפחה לארוחת ערב פשוטה ונינוחה.

 

מקלובה סקוטית של איתי בן דב השף של צ'רלס וקמילה (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מקלובה בגרסה הסקוטית|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
קרפ כוסמת של איתי בן דב השף של צ'רלס וקמילה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
קרפ שיבלות שועל וצ'דר|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

השף הישראלי חזר לישראל לפני כחודשיים, אחרי שעזב את עבודתו אצל צ'רלס בעקבות תדירות ההיעדרות מהבית שהיא דרשה ממנו. לו ולזוגתו נולד ילד והשניים החליטו לשוב לארץ ולגדל אותו כאן. לאולפן תכנית הבוקר הוא הגיע עם מטעמים בסגנון בריטי כמו קרפ שיבולת שועל מצוין במילוי גבינת צ'דר, קראמפטס בריטיים - לחמניות שמרים אווריריות שהגיש עם חמאת עגבניות או עם ריבת תפוזים טרייה שעשה בעצמו, וכן מקלובה בסגנון סקוטי.

ומי יזכה לאכול מהאוכל שלו כאן בארץ? בינתיים בן דב, ששב לישראל עם גינונים בריטיים מוקפדים, עדיין לומד את הסצנה הקולינרית המקומית אחרי היעדרות ארוכת שנים ועבודה בכמה מהמסעדות המובילות באנגליה, כולל אצל השף המפורסם הסטון בלומנטל. הוא לא מתכנן לפתוח כאן מסעדה (לפחות לא כרגע), אלא להשתלב כשף פרטי או כחלק מקייטרינג עילי ולהמשיך בקו האישי של האוכל שלו.