אין תמונה
מרק טום יאם בזוזהמאמא. תאילנדית איכותית על אמת

לפעמים קורה לנו שאנחנו פשוט לא מצליחים לעצור את ההתלהבות. זה בדיוק מה שקרה כשהתבשרנו על פתיחתה של מסעדת זוזהמאמא (Zozamama) - התאילנדית החדשה והמושקעת של זוכה הישרדות שי אראל ושותפו אלירן אלקיים בחוצות המפרץ שבחיפה.

יש לנו פייסבוק, בואו לבקר

ההתלהבות הראשונית נבעה מכך שהאוכל התאילנדי המסורתי, שעד כה לא זכה לשום ייצוג בצפון, הגיע סוף סוף לחיפה - והיא הלכה וגברה כששמענו מיהם המקצוענים שלוקחים חלק במיזם החדש.

זוזהמאמא סלט תאילנדי (צילום: ישראל אלפסה,  יחסי ציבור )
סלט תאילנדי. מסעדה שמאחוריה נבחרת מרשימה|צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור



אז יש לנו את אראל עצמו, שאחרי הזכייה ב"הישרדות" שב לעיסוקו המקורי - מסעדנות - והיום הוא כבר חולש על לא פחות משלושה סניפים של מוסד הבשרים הצפוני בשרל'ה (כולל קצביית בוטיק נפרדת). אל אראל חברו בזוזהמאמא השף לאון אלקלעי, שאחראי לתפריט הראשון של רשת ג'ירף, לרשת הפיצות טוני וספה וכן לתפריט של מסעדת איסט התאילנדית בראשון לציון, והשפית התאילנדית סוואלי אלדר, שמוסיפה למקום ממגעה האותנטי. על תפריט הקוקטיילים הרחב של המסעדה אחראי הבעלים של הסושיאל קלאב בתל אביב, מוש בודניק.

זוזהמאמא רול  (צילום: ישראל אלפסה,  יחסי ציבור )
תפריט תאילנדי מסורתי ורחב|צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור


"היה לי חשוב להביא הנה את הצוות הכי מקצועי והכי טוב שיכול להיות", מסביר אראל. "זה פרויקט שעבדנו עליו שנים ארוכות והכל כאן נעשה בהקפדה. אפילו התלבושות של המלצריות והמלצרים עוצבו במיוחד, על ידי מליסה אראל, בהשראת הלבוש התאילנדי המסורתי". העיצוב של המסעדה, שעליו אחראי האדריכל מיקי הייבלום, הוא מושקע ומקורי במיוחד. הייבלום יצר במסעדה יער שעשוי מלמעלה מ-3,000 מוטות במבוק, ש-1,000 מהם משמשים כגופי תאורה. בנוסף בחרו אראל והייבלום בקונספט ישיבה תאילנדי מסורתי, סביב שולחנות נמוכים, שאינו נהוג במיוחד בארץ.

"כבר לא צריך לנסוע לתל אביב בשביל אוכל תאילנדי טוב"

אם לשפוט לפי דבריו של אראל, אנחנו לא המתלהבים היחידים מפתיחתה של המסעדה החדשה. "האזור מקבל את המסעדה באהבה וחיבוק גדול מאוד", הוא מספר. "זה ז'אנר שאין אותו בכלל בצפון. אנחנו היחידים כאן, ואני יכול להגיד לך שהמסה העיקרית היא אמנם של אנשים מאזור חיפה והכרמל - אבל יש גם סועדים מאזור ראש פינה וצפונה. כולם שמחים שסוף סוף לא צריך לנסוע לתל אביב בשביל אוכל תאילנדי טוב. באופן כללי אני פטריוט צפוני. הרבה פעמים חשבתי על להתפתח עם בשרל'ה לאזור המרכז, אבל ירדתי מזה מהר מאוד. אני רוצה לפעול כאן, בצפון".

זוזהמאמא מסעדה תאילנדית (צילום: ישראל אלפסה,  יחסי ציבור )
סגנון ישיבה נמוך, בין אלפי במבוקים|צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור



בתפריט של זוזהמאמא, שמשמעותה "צעירה לנצח" בסלנג התאילנדי, תמצאו מנות כמו סום טאם - הוא סלט פפאיה ירוקה (34 שקלים); כדורי בודהה - בצק טפיוקה במילוי עוף, בצל מטוגן ובוטנים ברוטב קארי אדום וחלב קוקוס (35 שקלים); פאד פאק - פאק צ'וי עם ברוקולי, אספרגוס, תרד, פטריות שיטאקי ומלפפון ברוטב תאילנדי (33 שקלים); מרק טום יאם חריף עם שרימפס וקלמרי בציר עוף (58 שקלים); פאד קא פאו - בשר קצוץ עם תבלינים, צ'ילי, בזיליקום ונענע עם אורז יסמין וביצת עין (58 שקלים); שרימפס בקארי אדום עם אספרגוס וברוקולי, שעועית ירוקה וכוסברה בקארי אדום (58 שקלים); ועוף חמוץ-מתוק עם פלפלים צבעוניים ואננס (54 שקלים). המסעדה פתוחה מהצהריים, ובשעות הערב המאוחרות משנה פניה לסגנון לילי יותר ומותאם לבילוי. 

זוזהמאמא. החרושת 10, חוצות המפרץ (מול אוטו דיפו), חיפה. טלפון: *2707. שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-00:00. לא כשר.

>> כל חדשות האוכל