אורי שביט היא אחת הדמויות הבולטות ביותר בזירת הקולינריה הטבעונית בישראל, אם לא הבולטת מכולן. בתקופה האחרונה היא לוקחת חלק בשלל התפתחויות טעימות, ביניהן ספר הבישול הטבעוני החדש והצבעוני "חגיגה טבעונית", וכעת גם מיזם אוכל מוכן חדש בשיתוף הסופרמרקט הטבעוני מחסני הטבעונות.

מדובר בפופ אפ בשם "ג'ינג'ית", שמאפשר להזמין מאתר הסופרמרקט אוכל מעשה ידיה של שביט, לצד מבחר מוצרים טבעוניים. שיתוף הפעולה נולד מהרצון של הרשת להתרחב גם לתחום האוכל המוכן, וגם מהשאלות הרבות שקיבלה שביט בתקופת הקורונה, שהניעו אותה לא רק לתת מתכונים אלא גם להציע את מרכולתה הפיזית.

חריימה טבעוני אורי שביט  (צילום: טל סיון ציפורין,  יח
חריימה טבעוני של ג'ינג'ית|צילום: טל סיון ציפורין, יח"צ
ג'ינג'ית אוכל טבעוני של אורי שביט  (צילום: טל סיון ציפורין,  יח
משלוחים בימים רביעי-שישי|צילום: טל סיון ציפורין, יח"צ

האוכל של "ג'ינג'ית" מגיע ארוז בצורה אסתטית במיוחד, עם הוראות מפורטות לכל מנה לפינישים הנדרשים במטבח הביתי. התפריט כולל סלטים, תוספות ועיקריות (חלק מהמנות מופיעות גם בספר הבישול החדש), וכרגע המשלוחים פועלים בימי רביעי, חמישי ושישי בלבד. אזורי המשלוחים כוללים את תל אביב, בת ים וחולון, פתח תקווה והשרון - הרצליה, כפר סבא, רעננה, הוד השרון ורמת השרון.  

בין האופציות בתפריט של "ג'ינג'ית" תמצאו את לביבות הכרובית והטופו היפהפיות מהתמונה למעלה, ששביט מסבירה שהפכו במהירות לפופולריות ביותר; פלפלים ממולאים באורז עם עדשים שחורות, גזר, קישוא, שקדים ועגבניות; לזניה לבנה עם טופו, עגבניות מיובשות, רוטב בשמל עם יין לבן, תרד ורוטב עגבניות; פאי חקלאים - וריאציה על פאי רועים עם שעועית שחורה וירקות בכיסוי פירה תפוחי אדמה ודלעת; סלט תפוחי אדמה ופלפלים קלויים בשום ועשבי תבלין עם מיונז טבעוני; מרק כתום עם דלורית וגזר; וחריימה טופו ברוטב עגבניות, חומוס, גזר ופלפלים עם קציצות טופו.

לקראת פסח היא מציעה גם מנות חגיגיות יותר, ביניהן תחתיות ארטישוק במילוי קציצות עדשים ברוטב אפונה לימוני; ומחווה למנה האיקונית של מסעדת מיס קפלן של שביט, של גזרים צלויים מעושנים על קרם לימוני של כרובית ושעועית לימה.

לפרטים