פסטיבל הפיצות, תל אביב
ב-10-14 בחודש יתקיים פסטיבל פיצות בשיתוף פעולה בין מותג פררלה לאפליקציית וולט. השף אבי ביטון (קפה פופולר) יכין פיצה פריקסה עם טונה, גבינת מוצרלה, אריסה ופלפלים חריפים; חיים כהן (יפו תל אביב) יכין אורפא פיצה עם בשר קבב וחצילים, עגבניות ובצל צלויים, נענע יבשה ושמן זית; טום אביב (קוקו במבינו) יכין פיצה לבנה עם תאנים, כרישה מקורמלת, מוצרלה, עלי ארוגולה טריים, צנוברים ובלסמי מצומצם; וגם יובל בן נריה (טאיזו, מיאזאקי ויא-פאן) ותומר אגאי (סנטה קטרינה) יכינו פיצות מיוחדות. את כל הפיצות ניתן להזמין במשלוח מוולט מהשעה 18:00 במחיר 59 שקלים למגש, כולל בקבוק פררלה.

פסטיבל מסעדות פתוחות, ירושלים
ב-19-23 בחודש יתקיים בירושלים ובסביבתה פסטיבל מסעדות פתוחות. בין האירועים: האופה של מסעדת נומה יתארח במסיבת תה ירושלמית אצל קרן ואיציק קדוש; האופה אנומראל עוגן יתארח במאפיית שוואר שפועלת מזה 400 שנים בבירה; זכאי חוג'ה יארח את השף הטורקי Aret Silahli לארוחה טורקית; והממתקאית רונית צין תערוך סדנת ממתקי ילדות ירושלמיים.

לכל האירועים ולהזמנת כרטיסים

8 שנים ליפו תל אביב של חיים כהן
השף חוגג 8 שנות פעילות למסעדתו יפו תל אביב בסדרת ארוחות מיוחדות שיתקיימו מה-10 ועד ה-13 לנובמבר. בין המנות שיוגשו באירוע: סלט תמנון ואצות וואקמה עם שמן זית הדרים וסויה (80 שקלים), בורקס סרטנים של "קרן" (95 שקלים), בויאבז קרודו (125 שקלים), וטורטליני קונפי ברווז עם ציר בצלים סגולים וטבעות בצל בטמפורה (145 שקלים).

יפו-תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249

מסעדות פתוחות עזורה  (צילום: תומר פלוטין,  יח
עזורה. מסעדות פתוחות בירושלים|צילום: תומר פלוטין, יח"צ

מסעודה, בר קולינרי חדש במתחם שוק הפשפשים, יפו
בבר הקולינרי החדש, מקבוצת איינשטיין, יוגשו בין השאר פילה מוסר ים על פירה אפונה וירקות צלויים; סלט ירקות שוק עם מלפפון, שרי, צנונית, גזר צבעוני ואנדיב על קרם חציל בלאדי ואפונת ווסאבי; מסאחן; וצ'יפס בטטה. המקום יהיה פתוח מדי יום מ-22:00 ועד אחת בלילה, ובימות השבוע יציע שעה שמחה עם אלכוהול במבצע של 1+1 מ-18:00 ועד 21:00. 

מסעודה. רבי נחמן 4, תל אביב

סניף חדש לדודו אוטמזגין, תל אביב
דודו אוטמזגין פתח סניף חדש לקונדיטוריה שלו, במרכז אופנהיימר ברמת אביב. לרגל הפתיחה מוצעת במקום קולקציית עוגות חורף על בסיס מרנג במחירים שבין 49 ל-69 שקלים.

דודו אוטמזגין. מרכז אופנהיימר, רמת אביב, תל אביב

מקרון דודו אוטמזגין (צילום: עמוס בר זיו,  יחסי ציבור )
סניף חדש. דודו אוטמזגין|צילום: עמוס בר זיו, יחסי ציבור

סיורי חקלאות וקטיף עצמי
בסופי השבוע של חודש נובמבר יציעו במשק קנטור ברמת השרון סיורי הדרכה חקלאית וקטיף עצמי של התוצרת הטרייה. הסיורים ייערכו בשעות 10:00-13:00 במחיר 35 שקלים לאדם.

לפרטים: 050-8134444

בר יין חדש מבית רוטנברג, עמק המעיינות
בין 11 ל-25 בחודש תפעיל מסעדת השף רוטנברג פופ אפ של בר יין בשם ברחשוון. המקום יהיה פתוח מהשעה 16:00 ויגיש מבחר יינות מיוחדים וגם תפריט מצומצם של דגים כבושים, בשרים מעושנים, ממרחים ומותססים כמו ברוסקטה אנשובי, גבינה צ'רקסית עיזים, עגבניות ושמן צתרה; וייסברטן של חי בריא מותסס עם צלפים מהליקוט, גבינת מנצ'גו צ'ילי מיושנת ממחלבת ברקנית; וגראטן שורש סלרי עם שומן ברווז, עירית וחרדל.

ברחשוון. חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר). 053-9443272

יום הסושי פריים  (צילום: טל פישר,  יח
יום הרווקים בפריים. מבצע סושי|צילום: טל פישר, יח"צ

יום הרווקים בפריים, תל אביב
ב-11 בחודש יציע סניף רמת החייל של הרשת לאורך כל היום רול במתנה על כל הזמנת משלוח ובו לפחות שני רולים.

פריים רמת החייל. ראול ולנברג 2, תל אביב. 03-6498080

בלאק פריידיי בשגב
לכבוד בלאק פריידיי יציע שף שגב משה בכל מסעדותיו במהלך חודש נובמבר קינוחים שחורים במחיר 20 שקלים. בין האופציות: קינוח שוקולד בשגב ארט ובו מוס שוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן, עוגיות ויטראז' וטוויל שומשום לבן ושחור; וקינוח שוקולד וקפה בסניפי שגב אקספרס ובו עוגת שוקולד ושקדים חמה עם קרם ברולה, אספרסו, מוס שוקולד לבן, קרמל וטראפל שוקולד מריר.

לפרטים

סיקרט דינר 2020 (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח
סיקרט דינר חוזר|צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

סיקרט דינר
ב-11 בחודש פרויקט הארוחות הסודיות של מחלבות גד חוזר זו הפעם הרביעית. בפרויקט יבשלו שפים מוכרים ארוחות ערב סודיות שהמידע עליהן, לבד מהתאריך, ייוותר חסוי עד ליום האירוע, וזהות השף המבשל תתגלה בתחילת הארוחה בלבד. במסגרת הפרויקט יתקיימו 18 ארוחות, ובין השפים שישתתפו השנה: חיים כהן, רועי סופר, אביבית פריאל, אבי ביטון וטום אביב. מחיר ארוחה לסועד: 350 שקלים כולל יינות.

לפרטים נוספים

תפריט משקאות חמים חדש במקס ברנר
הרשת מציעה תפריט חדש של משקאות חמים על בסיס שוקו. בין המשקאות: שוקולטה אוריאו על בסיס שוקולד חלב או לבן עם עוגיות אוריאו, גנאש שוקולד לבן וקרם וניל (26 שקלים); שוקולטה איטלקית ובה שוקולד מריר, חלב או לבן עם קרם וניל (26 שקלים); צ'אי שוקולד חלב או לבן עם חליטה של צ'אי תבלינים הודי (26 שקלים); ושוקולה מקסיקני ובו שוקולד מריר עם צ'ילי, מוסקט, פלפל וקינמון (24 שקלים).

לפרטים

מקס ברנר חיבוקי  (צילום: יורם אשהיים, יחסי ציבור)
משקאות מבוססי שוקו במקס ברנר|צילום: יורם אשהיים, יחסי ציבור

עינב אזגורי מארח את מתן אברהמס, תל אביב
השף עינב אזגורי יארח את מתן אברהמס לארוחה מיוחדת בקפה נורדוי ב-11 בחודש. השניים יציעו תפריט ים תיכוני עם מנות כמו צ'ורבויאבז - מרק דגים חמוץ בין בוקרשט למרסיי; ריזוטו פקיילה עם קלמרי קטנים וריקוטה; פתיתים עם ראגו תמנונים חריף; סלט דייגים עם ירקות טריים או כבושים, חומוס, רשאד, דגים נאים, לימון ושמן זית; וספגטיני עם פיש סוס, חמאה, שרימפס גמדי מיובש, צ'ילי יבש וגרמולטה. מחירי המנות ינועו בין 52 ל-110 שקלים.

קפה נורדוי. נחלת בנימין 27, תל אביב. 077-2311923

בראנץ' גיאורגי חדש במיקה פודארט, תל אביב
מיקה פודארט מארחת את מיה הופמן לבראנץ' גיאורגי שיתקיים ב-30 בחודש מ-11:00. בין המנות: חצ'פורי אמירולי במילוי גבינות וירקות; בדריג'אני - גלילות חציל ממולאות באגוזים ועשבי תיבול; וקאדה - קינוח גיאורגי של בצק עלים עם שטרויזל אגוזים, ומצוני (יוגורט גיאורגי) ודבש ערמונים. מחיר הארוחה: 200 שקלים לסועד.

לפרטים

כנפיים דיקסי תלאביב איט (צילום:  יחסי ציבור )
פסטיבל בירה ואוכל. דיקסי|צילום: יחסי ציבור

פסטיבל בירה בדיקסי, תל אביב
המסעדה של חיים כהן עורכת אירוע בירה, שיתקיים עד 23 בחודש ויכלול מבחר בירות לצד מנות כמו מיסטו פריטו - דגי סמאלט וברבוניות מטוגנות בפירורי לחם על חסה, רוטב איולי ושום; מולים מוקרמים בשום עם יין לבן, פרמזן ופטרוזיליה; וכריך קורנביף בלחם שיפון עם רוטב מיונז חזרת, בצל סגול, כרוב כבוש וקורנישונים.

לפרטים

כנס בריאות של ויגן פרנדלי
עמותת ויגן פרנדלי מקיימת ב-7-8 לנובמבר כנס בריאות שבו יתארחו רופאים, אנשי כושר ותזונה.

לפרטים והרשמה

צ'אנג בה תפריט חדש  (צילום: משה לוי,  יח
תפריט חדש. צ'אנג בה |צילום: משה לוי, יח"צ

 

תפריט חדש בצ'אנג בה, חיפה ויקנעם
המסעדה מציעה תפריט חדש עם מנות כמו קוטיאו פאד פלה - קוביות דג מוקפצות עם אטריות חיטה בקארי צהוב, חלב קוקוס, ברוקולי, בצל לבן וירוק, שמפיניון, כפיר ליים וגלנגל; קאו פאד - טופו, עוף או פירות ים עם אורז ברוטב שיטאקי, סויה, ביצה, גזר, בצל לבן וירוק עם כוסברה; וטום קא גאי - מרק על בסיס ציר עוף וקרם קוקוס עם עגבניות, בצל לבן וירוק, שמפיניון, ברוקולי, כפיר ליים וגלנגל.

צ'אנג בה חיפה. הנמל 23, חיפה. 04-6722891; צ'אנג בה יקנעם. התמר 1, יקנעם. 04-7709099