לפני 3 שנים נפתח בית הקפה הראשון של בני הזוג שירז ואמיר רייפר, HOC שם מלא House Of Coffee, ברחוב התבור בתל אביב, לא רחוק משוק הכרמל. מאז כריכי החביתה המקושקשת של המקום הפכו פחות או יותר לסמל המסחרי של המקום, לצד שירות בסטנדרטים לא אופייניים לישראל (בטח שלא לבתי קפה בישראל), מבחר משקאות קפה (ומאצ'ה) מסחרר ולוק נורדי מינימליסטי מוקפד. המקום הפך כל כך פופולרי, שבימי שישי אנשים משתלטים על הספסלים מחוץ לבית הקפה ועל רחבת הדשר הסמוכה.
רק לאחרונה נפתח סניף נוסף ברחוב טרומפלדור, באותו בניין לשימור בו שוכן אחד מברי היין הכי פופולריים בת"א, בר 51, עם תוספות ושדרוגים לתפריט כמו סמורבוד ביצים, טוסט ועוגות קסטלה יפניות; והנה נפתח הסניף השאפתני ביותר של הקבוצה עד כה: HOC פלורנטין (על תכנונו אמונים סטודיו גד הלפרין ואביב סאסי אדריכלות ועיצוב), לכבודו נרכשו מכונות חדישות, יובאו סוגי קפה נדירים ונוצר תפריט אספרסו, ממש ברוח תפריט יינות, עם תיאור טעמים וארומות, ומחירים אפילו גבוהים מאלה של כוס יין ממוצעת (50-70 שקלים). גם כאן יוגשו עוגות יפניות (19 שקלים לפרוסה), כשבתפריט האוכל מככבות "ביצים סופט סרבד" שמוגשות בלחם יפני רך וחמאתי חצוי לשניים עם "כיס" (44 שקלים) ו"סימפל ברקפסט" בסגנון דני (34 שקלים).
עוד שינוי הוא שסניף פלורנטין לראשונה ייפתח גם בערבים, ומלבד קפה יוגש תפריט יין שבנתה שירה צידון, בירת קראפט דנית ותפריט אוכל מצומצם. ממש בקרוב מתוכננת להיפתח בצמוד למקום מאפייה, שמלבד לספק את המאפים לבית הקפה, תציע לעוברים גם עוגות ולחמים לרכישה הביתה ובהמשך גם גלידת סופט-סרב מאצ׳ה.
HOC. הרבי מבכרך 3, תל אביב. ראשון-חמישי 08:00-22:00, שישי ושבת 8:00-14:00