סלי פיקניק של המטבח של רמה, נטף
במטבח של רמה מציעים סלסילות פיקניק שיימכרו במסעדה בחודשי החורף ועד סוף האביב מדי סוף שבוע (כשאין גשם). בתוך הסלסילה: לחם מחמצת עבודת יד, ממרח חצילים שרופים, קונפי עגבניות תמר בשמן זית ותימין, ממרח תומא, חריף של ראג'י, קרם לאבנה עם זיתים שחורים מיובשים, זיתים כבושים, חמאה, סלט עלים ירוקים עם אפרסמון וצ'יפס ארטישוק ירושלמי, סלט שורשים ותה קר. מחיר סל זוגי: 188 שקלים.
להזמנות: 050-3700954
תפריט חורף חדש בקפה שלווה, ירושלים
בית הקפה המיוחד מציע תפריט חדש עם מנות כמו בורק עם גבינות, תרד ועלים לצד סלסת עגבניות, גבינת פטה, טחינה, חמוצים וביצה קשה (42 שקלים); סביצ'ה מוסר ים פאני פורי (52 שקלים); וקוביות סלמון צרוב בתוך פסטה קרוסלה ברוטב קארי אדום וחלב קוקוס (68 שקלים).
קפה שלווה. שלווה 1, ירושלים. 073-2822200
ארוחה מיוחדת באואזיס, תל אביב
ב-19 בחודש יתארח במסעדה המיקסולוג עמנואל ברוקטלי. במהלך הערב יוצעו קוקטיילים מיוחדים לצד מנות איטלקיות כמו אומבריה - קלמרי וזוקיני פריטו מיסטו ברוטב שקדים; ונטו - קוד מושרה במלח מבושל עם עשבי תיבול ושמנת, עם פולנטה רכה וירקות; אלבה - פטוצ'יני קלאסי בעבודת יד עם פטריות כמהין לבנות טריות; סרדיניה - ניוקטי די-סארדי תוצרת בית עם קונפי מוסר ים, עשבי תיבול מזרח תיכוניים ועגבניות שרי בלהבות; סריגנולה - ברוסקטה עם עלי פרא איטלקיים מושרים בשמן זית וצ'ילי, זרעי עגבניות, אנשובי וזיתי סריגנולה; וקרפצ'יו אוקטופוס - עם סלסה רוסטיקה טוסקנית של ביצה קשה מגורדת, בצלצלי שאלוט, צלפים, פטרוזיליה ושמן זית.
אואזיס. מונטיפיורי 17, תל אביב. 03-6206022
מנת חג ההודיה במוזס
הרשת מציעה לחג ההודיה מנת המבורגר המורכבת ממגדל של 3 קציצות המבורגר קלאסי (כ-450 גרם בשר) עם רוסטביף, אמנטל, ביצת עין, עגבנייה, חסה אייסברג, בצל סגול ומלפפון חמוץ. מחיר המנה 75 שקלים, והיא תוגש בחג, ב-28 בחודש.
לפרטים: 9449*
מנות מיוחדות בפאסטל, תל אביב
בעקבות פסטיבל הפסנתר יציעו במסעדה עד 16 בחודש מנות מיוחדות בשחור-לבן, כמו ניגירי דג ים לבן על אורז שחור, לצד קינוחים בשחור-לבן.
פאסטל. שדרות שאול המלך 27, תל אביב. 03-6447441
סניף חדש לרשת פטריקס, פתח תקווה
רשת הפאבים האיריים פתחה סניף חדש ובו כ-250 מקומות ישיבה. בין המנות: מוסר על הפלנצ'ה ופירה כמהין, כבד אווז על בריוש ומייפל, נקניקייה בתפוח אדמה ועראייס עם צ'יפס דק.
פטריקס. תוצרת הארץ, פתח תקווה. 03-5277070
תפריט חדש בקוצ'ינה הס 4, תל אביב
תמר כהן צדק מציעה תפריט חדש בהשראת פארמה שבאיטליה. בין המנות בו ניתן למצוא: ריזוטו של דלעת עם אגוזים וטרגון (52 שקלים); בומבה דה ריזו- עוגת ריזוטו במילוי בשר (68 שקלים); טורטליני עשבי תיבול (68 שקלים); רוזה דה פארמה -פילה בקר מגולגל עם פרמזן (165 שקלים); ותבשיל ארוך של ראגו פטריות פורצ'יני (78 שקלים).
קוצ'ינה הס 4. הס 4, תל אביב. 03-5551038
בראנץ' שישי בגרציא, קיבוץ העוגן
המסעדה מציעה בראנץ' שישי ב-12:00-15:00 ובו מנות כמו חלת שניצל עם מטבוחה, חצילים ובצל, חלת בריוש עם אבוקדו, בייקון, ביצת עין ובצל סגול, פיצה עם בייקון, גאודה, ארטישוק וביצת עין ומקלות פרנץ' טוסט עם בייקון ומייפל.
גרציא, קיבוץ העוגן. 09-8943942
סושי להריוניות בקיושי, גבעת ברנר
המסעדה מציעה תפריט סושי חדש שמתאים לנשים בהריון ומבוסס על ירקות בלבד, או קומבינציה של דגים מבושלים וירקות.
קיושי. מתחם קניות גבעת ברנר (מאחורי תחנת דלק סד"ש). 08-9330009
מאפים וינאיים בשטפן, תל אביב
הגלידרייה שטפן מציעה לקראת החורף מאפים וינאיים כמו קייזרמשרן - קרעי פנקייק מטוגנים בחמאה ומעוטרים באבקת סוכר; פלצ'ינקה - בלינצ'ס במילוי ריבה או שוקולד ואגוזים; לינצר - פאי ריבה אוסטרי; גיפפל - מאפה בריוש אוסטרי; ושטרודל תפוחים. כל קינוח מוגש עם גלידה מתאימה.
שטפן. טשרניחובסקי 21, תל אביב. 03-6799788
חודש בלגי בפורטר אנד סאנס, תל אביב
המסעדה מציעה במהלך חודש נובמבר מבחר מנות בסגנון בלגי לצד בירות בלגיות. בין המנות: קרפצ'יו פילה בקר עם פרמזן, ארוגולה ורוטב לינדמנס פרמבואז מצומצם (52 שקלים); סלט אנדיב עם גבינה כחולה, אגוזי מלך ופלחי אגס, בוויניגרט לינדמנס תפוח (48 שקלים); פילה בקר ברוטב פלפלת ושמנת עם פירה (108 שקלים); ומולים בבירה סן ברנרדוס עם חיטה, טרגון, עגבניות ועשבי תיבול (52 שקלים).
Porter & Sons. הארבעה 14, תל אביב. 03-6244355
תפריט חורף בלחם יין, יהוד
המסעדה מציעה תפריט חורף חדש ובו מנות כמו כרובית בציפוי פנקו עם שקדים, פיסטוקים, קלויים ואיולי חריף, חציל שרוף על ברוסקטה עם פטה ואיולי, אניולטי בטטה, טורטיליני תרד וגבינת עיזים עם קרם עגבניות קלויות ובזיליקום ולזניה.
לחם יין. דרך החורש 4, יהוד. 03-6321793
כרטיס הטעימות של יאללה בסטה מציע גרסה לילית, שכוללת סיור בין הברים ודוכני האוכל הליליים בשוק מחנה יהודה, עם 4 טעימות אוכל ואלכוהול.
משלוחים בסופרפוד בוטיק, תל אביב
המסעדה מציעה משלוחים חדשים של כל המנות שלה לתל אביב והאזור.
סוף שבוע קולינרי במלון ממילא, ירושלים
ב-21-23 בחודש מציעים במלון ממילא סוף שבוע קולינרי שכולל בין היתר סיור טעימות בשכונות החרדיות בעיר, סדנאות יין וסיור בשוק מחנה יהודה. המחיר לסוף השבוע כולל הפעילויות: מ-4,000 שקלים.
מלון ממילא. שלמה המלך 11, ירושלים. 02-5482200
תפריט חדש באדוארד בר, תל אביב
המסעדה בשוק הכרמל מציעה תפריט חדש בשעות הצהריים עם מנות עיקריות כמו טבחה בלקרעה - עוף, דלעת ותפוח אדמה; קפטס - קציצות בקר ברוטב אדום; ומחשי בנדורה - עגבניות ממולאות באורז.
אדוארד בר. הכרמל 12, תל אביב. 03-5101695
תפריט טבעוני ברשת מלונות קראון פלאזה
רשת המלונות מציעה תפריט טבעוני חדש שיושק לראשונה בקראון פלאזה ים המלח ולאחר מכן בכל מלונות הרשת. בין המנות בתפריט: ביונד המבורגר, פיצה משפחתית עם תחליף גבינה בעשבי תיבול, חביתת חומוס ושקשוקה טבעונית. התפריט יוצע במחיר של 40-60 שקלים למנה.
הגלידרייה מציעה לקראת החורף מקפא יוגורט אסאי חדש ועליו תוספות לבחירה. מחיר המקפא: 24-35 שקלים למנה.
Aglida. אזור התעשייה רמת ישי. 04-8717179
תפריט חדש במסעדת HFA, חיפה
המסעדה מציעה תפריט חדש עם מנות כמו ברולה חציל - חציל במילוי ממרח עגבניות מיובשות, פלפלים קלויים, פלפלים חריפים, עגבניות שרי, שמן זית, טוויל חציל, טחינה וקצף עשבי תיבול (50 שקלים); כבדים ופטריות - כבדי עוף מוקפצים ברוטב ציר בקר וסילאן (85 שקלים); ומדליון פילה בקר מיושן, עם שומן אווז ובטטה (180 שקלים).
HFA. מתחם מלון דיאנה, הבנקים 5, חיפה. 079-9394900
G27 - בית קפה חדש ברמת חן, רמת גן
מאפייה ומסעדה חדשה בשם G27 נפתחה ברמת גן. במקום מציעים ארוחות בוקר, צהריים וערב עם מנות כמו טוסט גאודה וכמהין, ברוסקטות עם תוספות שונות, פיצה בוראטה וכמהין, סלט סלקים אפויים עם עלי רוקט, אנדיב, שמנת חמוצה, גבינת צאן ואגוזים קלויים ופרנץ' טוסט סלמון מעושן עם קרם פרש וביצה רכה.
G27. גולני 27, רמת גן. 03-7391658
שני יווני במסעדת השף בלה, בית שערים
בימי שני במסעדת בלה ייערך ערב יווני עם מנות מיוחדות כמו תמנון על הגריל, פיצה יוונית, דגים מטוגנים, עראייס דגים, סובלקי ופירות ים באוזו. האירועים יחלו בשעה שש בערב.
בלה. בכניסה לישוב בית שערים, עמק יזרעאל. 04-9830730
סדנת גבינות וממרחים בבאשר פרומז'רי, באר שבע
ביום רביעי 20 בחודש בשעה 20:15 תתקיים במקום סדנת גבינות, ממרחים ולחמים. מחיר ההשתתפות: 230 שקלים לאדם.