בשנה האחרונה מתרכז השף יונתן רושפלד בעיקר בפרויקטי יעוץ קולינריים מסביב לעולם. השף המפורסם נע בחודשים האחרונים בין פוארטו ריקו לקייב, ובין לבין כמובן שגם העביר זמן בתל אביב. רק שדווקא בישראל, הוא צמצם את עסקיו עם סגירת כמה מהמסעדות שפתח כמו קפטן קארי ברחוב דיזנגוף בתל אביב וג'ונתן פוד קלאב שפתח במיקום בו פעלה הרברט סמואל המיתולוגית שלו.
רושפלד, אם כך, נעדר מהסצנה המקומית, לפחות עד עכשיו. מי שהתגעגע לשף, יוכל כעת למצוא אותו רשמית כחלק ממסעדת הקפיטריה בקניון גינדי TLV התל אביבי, לכאן חבר כשף וכשותף - רק שבמקום אוכל יוקרתי ומפונפן שאנחנו רגילים לקבל הרבה פעמים ממסעדותיו של רושפלד - הפעם הגישה היא ביסטרואית ולא רשמית, וגם המחירים בהתאם.
הקפיטריה נפתחה כפרויקט מרשים במיוחד בנובמבר 2017, אלא שמאז התחלפו השפים במקום ולאחרונה החל שיתוף פעולה עם רושפלד (שגר בקרבת המסעדה), שהתגבש לכדי שותפות רצינית ושילובו של רושפלד באופן בולט בתפריט.
אנחנו קפצנו לכאן לארוחת צהריים קלילה באמצע השבוע, ולמרות שחששנו מאוד ממחירים גבוהים וממנות שישנו את הקו הקליל והקלאסי שהמקום גיבש לעצמו מתחילת הדרך, בהחלט התבדינו. רושפלד בא לידי ביטוי בתפריט, ועם זאת, הנוכחות שלו לא שינתה את העובדה שמדובר במסעדה לא פורמלית, כזאת שבה כל אחד יכול למצוא לעצמו משהו לאכול, גם אם הוא לא מחפש מטבח שף עילי.
בין המנות ששילב רושפלד בקפיטריה אפשר למצוא למשל את סלט העגבניות האגדי שלו, שמוגש גם כאן ומחירו 54 שקלים. כמובן שמיהרנו להזמין את המנה, והיא בהחלט סיפקה תמורה למחיר וכללה מלבד כמה סוגי עגבניות (שרי ורגילות) גם עגבניות צלויות, גבינת עיזים טובה, וחלמון.
לעיקרית הזמנו מנה שלא הפסיקו להמליץ עליה מתפריט הספיישלים לצהרי אותו יום - ניוקי עם פטריות וברוקולי, שהוגש עם פילה לברק צלוי. הניוקי עצמו היה נהדר ורוטב הפטריות והברוקולי היה עשיר מאוד בירקות וטעים במיוחד. גם כאן, למרות החשש ממחיר גבוה (מה שקורה הרבה במנות ספיישל), המחיר גם הפעם היה צנוע יחסית, 74 שקלים, למנה גדולה שכוללת כחלק מהארוחה העסקית במקום גם צלחת של מנות נשנוש כמו סלט קינואה ומלפפונים, פלפלים קלויים, טחינה וזיתים (שהייתה למען האמת הנקודה החלשה ביותר בארוחה כולה וללא ספק טרם קיבלה טיפול ראוי במהפך שמעביר רושפלד את המקום).
בקרוב יכנסו לתפריט מנות נוספות שמזוהות עם רושפלד כמו קנלוני עגל חלב וניוקי ערמונים, ובינתיים מככבות בתפריט מנות חדשות נוספות כמו המבורגר בקר עם צ'יפס, רוטב פלפלים מעושנים ועירית (68 שקלים); סלמון עם פסטו אגוזי קשיו ועגבניות עם אורז (88 שקלים); או טלייריני מאטריות ביצים, ברוקולי, צ'ילי, שמן זית וקליפת לימון (64 שקלים).
האגף המפתיע ביותר בו רושפלד נוכח במיוחד הוא הקינוחים: מדי יום אופה השף מבחר עוגות מפתות מתחלפות כמו טארט תפוחים נורמנדי, עוגת אפרסקים, בסבוסה עם קשיו או ברד פודינג. אנחנו ניסינו את עוגת הגבינה הגבוהה, שהוגשה בחתיכה מאסיבית במיוחד והייתה עשירה מאוד. מי שחובב עוגות גבינה אפויות ללא ספק ימצא את מבוקשו בעוגה היפהפייה של רושפלד: פריכה וקרמלית בקצוותיה, אוורירית במידה וכבדה במידה בחלקה הפנימי.
בנוסף לשדרוגים בתפריטי הצהריים, הבראנץ' והמאפים, מכניס כאן רושפלד גם מנות משלו לתפריט הערב כמו קונקיליה ארבע גבינות ותרד (68 שקלים) או לברק מאודה בג'ינגר ואורנים (112 שקלים).
לפחות על פי ביקורנו במקום, שיתוף הפעולה החדש מצליח בינתיים להוציא את המיטב מכל העולמות - קבוצת קפה אירופה שבבעלותה הקפיטריה זוכה לשדרוג מצד שף מוערך, ורושפלד חוזר לשחק בזירת האוכל הישראלית שהוא כל כך אוהב, הפעם עם מנות פשוטות וקלאסיות בהרבה, ועם תמחור נגיש. נקווה שכך גם יישאר.
קפיטריה, החשמונאים 96, קניון גינדי TLV, תל אביב. 03-9567216