אחרי המעדנייה החדשה של אביב משה בנתניה, כעת השף מעמיק את היכרותו עם העיר גם עם מסעדת רופטופ חדשה, כשרה וגדולה על גג מלון ורט, שמשקיפה על חוף הים המרהיב של העיר. המקום נקרא מארי ומשלב בין בילוי לילי לקולינריה של השף האהוב, במטרה למשוך לא רק את אורחי המלון ואפילו לא רק את תושבי העיר.

>> מתכונים לאוזני המן

>> מתכונים לפורים

>> רעיונות למשלוח מנות

המסעדה, המשתרעת על פני 900 מטרים רבועים, עוצבה על ידי ניר רן, ומחולקת לכמה אזורי בילוי. במרכזה ניצבת נברשת גדולה מאוד, ותחתיה המטבח הפתוח שעליו ניתן להשקיף מכל אגפי המסעדה. בימים שישי ושבת אפשר להגיע למקום גם בשעות הצהריים, ולהיחשף לנוף במלוא הדרו (מטעמי כשרות בשבת בצהריים יוגשו במקום טאפאס קרים בלבד, ולא התפריט הרגיל).

סביצ'ה מארי נתניה  (צילום: אמיר מנחם,  יח
סביצ'ה במארי החדשה |צילום: אמיר מנחם, יח"צ
אביב משה (צילום: עופר חן)
מהמעדנייה בנתניה למסעדה חדשה בעיר. משה|צילום: עופר חן

התפריט של מארי (Maree) כולל מבחר מנות דגים ובשרים מהג'וספר, לצד אופציות קלילות יותר כמו קרפצ'יו טונה עם חרדל אמרנה, סורבה חרדל ושומשום קלוי (72 שקלים); טרטר טונה על ברוסקטה עם ביצה רכה, טחינה, קרם שקדים ושמיר (72 שקלים); וסשימי דג עם ויניגרט מטבוחה, סשימי חציל, זיתי טאסוס, קריספי קינואה ובצל כבוש (68 שקלים).

בין המנות העיקריות מציע משה פילה לברק עם ניוקי, ראגו פטריות, קציפת פטריות פורצ'יני וקראנץ' עגבניות (138 שקלים); וסוכריות בטטה עם קרם שומר הדרים, שמן זית, זיתי טאסוס, פלפל שאטה, אפונה וקראמבל זעתר (78 שקלים). בין הקינוחים: מילפיי תות מפורק ופנקוטה וניל עם זרעי כוסברה ושטרויזל קינמון. 

טטאקי סינטה מארי נתניה  (צילום: אמיר מנחם,  יח
טטאקי סינטה במארי |צילום: אמיר מנחם, יח"צ

 

מארי נפתחת בסמיכות לשתיים מהמסעדות המצליחות יותר בנתניה - המסעדה האסייתית ני-שי והמסעדה האיטלקית בר איטליה (גם בית הקפה והקונדיטוריה ג'ורנו נמצא במתחם). יחד עם מארי, שמהווה אופציה כשרה לארוחה מלאה או לבילוי לילי בלתי מחייב, מהווה כרגע המתחם את אחת מהאפשרויות הקולינריות המובילות בעיר.

מארי. מלון Lagoon Vert נתניה, קומה 15. 09-7410909. שעות פעילות: ראשון-חמישי 18:30-23:30, שישי 13:00-19:00, שבת 13:00-23:30. כשר

שמעתם על עוד מקום חדש ומעניין? ספרו לריטה באינסטגרם