מסעדת שצ'ופק חוגגת 30 עם מנות ב-30

מסעדת הדגים המיתולוגית שנפתחה ב-1995 חוגגת 30 שנות פעילות. מדובר במוסד תל אביבי ותיק כזה שעוצרים בו בדרך מהים או מגיעים במיוחד, עם לקוחות שהגיעו כילדים וחוזרים כהורים בעצמם, מנות דגל שלא משתנות, צוות מטבח פיליפיני שמונהג כל השנים על ידי השף דנטה וכמובן עם פרלמנט שבת מפואר. לכבוד החגיגות מציעים בשצ'ופק במהלך כל חודש פברואר תפריט ספיישל של מנות ב-30 שקלים, ביניהן מרק אפונה ופורל מעושן; ארטישוק צרוב בגריל לצד רוטב טרטר; מעורב דגי ים מטוגנים; קלמרי ושרימפס מטוגנים; סלט ראשי קלמרי מטוגנים על מצע עלי רוקט עם ג‘ינג‘ר וטריאקי; ועוד. לצד המנות יציעו כוסות של יקבי הרי גליל ורמת הגולן ב-30 שקלים, ויש גם קינוחים – קראק פאי, קרם ברולה וכמובן קרם הבוואריה האגדי של המקום.
תפריט הספיישל יוגש לאורך כל פברואר לצד התפריט הרגיל עם שפע הסלטים והלחם החם שנאפה בעת ההזמנה.  

שעות פתיחה: ימים שני עד שבת, 12:00-23:00.

שצ'ופק | בן יהודה 256, תל אביב | 03-5441973

מלון בקסטייג' ושף אסף שטרן משיקים פופ-אפ איטלקי אימרסיבי

למשך שני ערבים בשבוע (ימים שלישי וחמישי), מה-18.02 ועד סוף מרץ, יהפוך האטריום של מלון הבוטיק בקסטייג' לחלל צבעוני ופרוע בו תתמקם ה- Trattoria del Teatro, בר יין אמרסיבי עליו מופקד השף אסף שטרן. הקונספט בהשראת ברי היין האיטלקיים ותרבות צלחות האוכל הקטנות, עם מגשי קרח גרוסים שעליהם דגים שלמים, אוייסטרים ותנובה טרייה מהים; פוקאצ'ות עתירות מימדים; שפע ירקות טריים, נקניקים וגושי גבינות איטלקיות; ברוסקטות מבוססות דגה וירק המוכנות לנגד עיני הקהל; ועוד שלל מנות בהיצע שמשתנה על בסיס יומי ומוגש באווירת שוק איכרים איטלקי.
כיאה למלון ששימש בעברו כתיאטרון, את האוכל והאווירה ישלימו קטעי משחק או אופרה, המייצרים חוויה אימרסיבית ויוצאת דופן בשיתוף הקהל.
השף שטרן ( לשעבר moshik &, כתית, המזללה ומסעדת דה ויטריו האיטלקית שמחזיקה בשלושה כוכבי מישלן) יצר תפריט דינמי של מנות צ'יקטי א-לה קארט בתמחור נגיש, עם אפשרויות כמו נודי ברוטב יין לב ותה מעושן, ארנצ'יני מוצרלה וקייל, שקדי עגל צרובים על דפי לזניה, פורקטה טלה וטורטליני זנב שור.  

Trattoria del Teatro | מלון בקסטייג', בלינסון 6, תל אביב | להזמנות

פופ אפ איטלקי בבקסטייג' (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
פופ אפ איטלקי בבקסטייג'|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

שגעון הראמן מגיע למחנה יהודה

מסעדת בשרי הפרימיום בלאק איירון מציינת חודש פברואר אסייתי עם מנת ספיישל בהשראה יפנית: ראמן ציר בקר הכולל אטריות בעבודת יד, פטריות יער, ביצה כבושה בסויה ופיקניה בתיבול יפני (76 שקלים), לה התאימו גם קוקטייל אומשו ג'ין עם ג'ין הנדריקס, ליקר שזיפים יפני, סודה ותפוז מקורמל (58 שקלים).
בנוסף לראמן, בתפריט הקבוע של המסעדה אפשר למצוא מנות בהשראה אסייתית כמו ניגירי איירון - פרוסות איירון צרובות על אורז סושי מתובל בווסאבי (54 שקלים) או פאני פורי אסאדו - חטיף פורי חלול ממולא בשר אסאדו בברביקיו יפני (50 שקלים). לצד המנות בסגנון האסייתי תוכלו כמובן להזמין מבין מבחר המנות במקום כמו פיקניה סו וויד בתבלינים וקפה על קרם בטטה וכמהין (162 שקלים) או סטייק אנטריקוט ביישון יבש המיושן 28 ימים, נצלה בג'וספר ונמכר לפי משקל.

שעות הפעילות: א'-ד' 18:00-23:00, ה' 18:ם0-00:00, שבת 19:30-23:30.

בלאק איירון | אגריפס 80, שוק מחנה יהודה, ירושלים | 02-5465650 | פרטים נוספים באינסטגרם

בלאק איירון (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
בלאק איירון|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

מסביב לעולם ב-30 שקלים בבנדיקט

בנדיקט חוגגת את פברואר העולמי שכבר שהפך למסורת של קבוצת המסעדות עם טוויסט של מנות בוקר מסביב לעולם שמוגשות דווקא בערב, אלא שהשנה החליטו בבנדיקט לקחת בחשבון את עליות המחירים המתמשכות וללכת על דיל משתלם במיוחד: המנות במסגרת החגיגות יעלו 30 שקלים בלבד. בין המנות אפשר למצוא פנקייק סמאש בורגר אמריקאי, נגיסי תהדיג פריכים מהמטבח הפרסי, סקורדליה תפוחי אדמה יוונית, פולנטינה איטלקית, צלעות תירס ברוטב צ'יפוטלה מעושן, פנקייק סלמון קרים צ'יז, מגדל בבל - וריאציה על מנת הסביח העיראקית ועוד מנות ממטבחים ברחבי העולם, לצד יינות בכוסות במחירים מיוחדים, סנגריה חמה ומימוזה קלאסית. גם הקינוחים - פנקייק קלאסי, קינדר, פיסטוק שוקולד לבן או אוכמניות שוקולד לבן יוגשו במסגרת התפריט המיוחד ב-30 שקלים בלבד.

התפריט יוגש בימים א'-ה' בשעות 17:00-23:00, בכל מסעדות הקבוצה בישיבה במקום בלבד.

פרטים באתר

מנות ב-30 שקלים בבנדיקט (צילום: גל קלדרון, יחסי ציבור)
מנות ב-30 שקלים בבנדיקט|צילום: גל קלדרון, יחסי ציבור

מנות חדשות בבורגר סטיישן

רשת בורגר סטיישן, שמתמחה בהמבורגרים פרמיום כשרים מבשר בקר משובח שנטחן מדי יום בסניפים מציעה מנות חדשות שמצטרפות לתפריט הקבוע והמגוון: ניו יורק צ'יפס - צ'יפס, שתי פרוסות גבינה טבעונית ותוספת אסאדו מפורק 130 גרם; מיני צ'וריסוס - 4 נקניקיות מוגשות על מצע כרוב אדום ולבן טריים עם 2 רטבים לבחירה; ליסבון - אסאדו מעושן, גבינה טבעונית, רוקט, בצל מקורמל ורוטב שום; המבורגר קזבלן עם מיני צ'וריסוס, חסה, חמוצים, בצל כבוש, איולי וצ'ימיצ'ורי; המבורגר מדריד עם טלה מעושן וביצת עין, איולי קיסר, צ'ימיצ'ורי, חסה, עגבנייה, חמוצים ובצל מקורמל; והמבורגר ברלין עם אסאדו מעושן וביצת עין, איולי הבית, רוקט, עגבנייה, חמוצים, ובצל כבוש.

לצד המנות החדשות תמצאו כמובן את הכוכבים של הרשת כמו המבורגר פילדלפיה, הסמאש סטיישן והספייס סטיישן - המבורגר שנראה כמו חללית בזכות מעטפת קריספית שהוא מקבל בעזרת מכשיר מיוחד. יש במקום גם המבורגרים טבעוניים וקינוחים טבעוניים.

הזמנות ופרטים באתר הרשת | בטלפון 9381* | זמינים גם באפליקציות המשלוחים

מהחממה לצלחת - סופ"ש חקלאי קולינרי בערבה

בתאריכים 20-22.2.25, ימים חמישי עד שבת, יתקיים זו הפעם החמישית פסטיבל מהחממה לצלחת - הפסטיבל הקולינרי שמובילות מועצות הערבה התיכונה והדרומית, ומתפרס על פני 170 קילומטרים, ממושב עידן ועד קיבוץ אילות.  

אירוע הפתיחה החגיגי של הפסטיבל יתקיים ביום חמישי במקביל במושב ספיר (בשעה 19:00), ובפארק תמנע (בשעה 20:00). בספיר יתארחו השפים זוכי מאסטר שף איתיאלה היאט והלל גרדי ויחד איתם השף יריב איתני (Route 90) בערב שמחבר בין יצירתיות ושורשיות עם תוצרת חקלאית טרייה מהמשקים הסמוכים. בפארק תמנע יתארחו השפים רז רהב (OCD) ואוהד לוי (לשעבר מאמו) באירוע חגיגי ואלגנטי אל מול נוף האגם והרי תמנע המרהיבים.

 כמו כן, בימי הפסטיבל מלון SIX SENSES בשחרות, בהובלת השף דוד ביטון, יפתח את שעריו ביום שישי למבקרי הפסטיבל ויארח לארוחת בוקר מהחממה לצלחת, וכן מתחם האירוח החדש MOA בסמוך לצופר.
במסגרת הפסטיבל השף יונתן דהן יתארח במתחם הצימרים נוף צוקים, שף רוברט ביטון בקיבוץ אליפז ושף ינון בארי בפארן. כמו כן יתקיימו סדנאות וסיורים, בהם סיור קולינרי מיוחד בהדרכת המנהל הקולינרי של הפסטיבל, דוד קישקה; סדנת צילום אוכל בסמארטפון עם אשת התוכן אפרת ליכטנשטט; ארוחות בוקר בגינות ירק; סיורים קולינריים בחממות; סיורים חקלאיים בחוות; סדנאות קוקטיילים; שווקי איכרים; וגלידה יטבתה עם טעמים מיוחדים "מהחממה לצלחת" שיוצרו במיוחד עבור הפסטיבל!
סופ"ש מחממה לצלחת מתקיים בתמיכת ארגון הצלת המזון לקט ישראל, אשכול נגב מזרחי, משרד התיירות וקרן מיראז' ישראל, והוא נערך בעונתה היפה של הערבה, בה החממות מלאות ושופעות בתוצרת מקומית, ונופי החורף המדבריים מזמנים זמן מושלם לטיולים.

להרשמה ופרטים נוספים

פסטיבל ראמן בקמפאי באר שבע

כמיטב המסורת, מסעדת קמפאי בבאר שבע עורכת את פסטיבל הראמן השנתי שלה בעיצומו של החורף. הפסטיבל מתקיים השנה בתאריכים 10-20 בפברואר (לא כולל שישי ושבת), ובמהלכו השף דרור שושן יציע חמישה סוגי ראמן שיצר לאירוע: טאן טאן ראמן - אטריות ראמן בציר עוף ומחית שומשום פיקנטי, ירוקים חלוטים, בקר קצוץ בצ'ילי טובאן ג'אן, ביצת סויה, נורי, בצל ירוק, צ'יפס שום ושומשום קלוי וגרוס; הוקאידו מיסו ראמן - אטריות ראמן בציר עוף, בקר ומיסו עשיר ופיקנטי, נתחי אסאדו צלוי, ביצת סויה, נבטים, כרוב, בצל ירוק, נורי, צ'יפס שום, שמן שום וצ'ילי מתובל; טורי פאיטאן ראמן - אטריות ראמן בציר עוף עשיר עם חלב סויה, יקיטורי פרגית בגריל, טוגראשי ושומשום, תירס  צלוי, נורי, בצל ירוק, ביצה בסויה, שמן צ'ילי ושום קלוי; סאפורי ראמן טבעוני - אטריות ראמן בציר ירקות שורש עשיר עם מיסו לבן וחלב סויה, אצות קומבו, סטייק פטריית פורטבלו, טופו מטוגן, פטריות שיטאקי, כרוב, באק צ'וי, בצל ירוק, נורי, שמן שום וצ'ילי מתובל; וטוקיו שויו ראמן - אטריות ראמן בציר עוף, טארה סויה ודאשי, פטריות שיטאקי, ביצת סויה, צ׳אשו פרגית בצל ירוק ופוריקאקה, כרוב, פאק צ'וי ונורי.

קמפאי | מתחם מקסם אמות, באר שבע | פרטים והזמנת מקום באתר

המבורגר מדריד. בורגר סטיישן (צילום: אנטולי קריניצקי, יחסי ציבור)
המבורגר מדריד. בורגר סטיישן|צילום: אנטולי קריניצקי, יחסי ציבור