לא מעט קיבוצים ברחבי הארץ נהנים מפריחה קולינרית. הפסטורליה מושכת אליה יזמים שפותחים עסקים שמתכתבים עם האווירה השלווה. בקיבוץ גבעת חיים איחוד שבעמק חפר פועלים בשבע השנים האחרונות פיצרייה מחתרתית בשם "בירצה", שבה אפשר לשבת על פיצה דקיקה ובירת בוטיק קרה בשעות הערב, ובית קפה בשם "אלמגרו", שכבר ארבע שנים מפתיע עם תפריט לא שגרתי ומגיש בראנצ'ים בסופי שבוע. בצמוד לרפת יש כאן גם מחלבה בשם "המחלבה הקטנה", ובה יליד הקיבוץ תמיר פרץ ובת זוגו דנה טל מייצרים גבינות בשיטות עתיקות שהשניים למדו באיטליה. לכל אלה הצטרפה לא מזמן גם מעדנייה חדשה בשם "חדרוכל", שפועלת בתוך חדר האוכל המופרט של הקיבוץ פעמיים בשבוע, בימי חמישי ושישי.

בכניסה למעדנייה יש פרגולה עטופה צמחים מטפסים וכמה שולחנות שממתינים למי שחשקה נפשו בארוחה קלה עם צלילי ציוץ ציפורים ונוף של מרחבי דשא אינסופיים. כשנכנסים פנימה מתגלה תוכן קולינרי שלא היה מבייש מעדניית בוטיק תל אביבית: המדפים עמוסים בכל מה שפודיז חולמים עליו, וקצת מעבר. פשוט לוקחים עגלה קטנה ומתחילים להעמיס.

"חדרוכל" היא החלום של אלה מירון, ילידת הקיבוץ בוגרת בית הספר בישולים, שזה 6 שנים מנהלת את מפעל ההאכלה המקומי - שהוא חדר האוכל הקיבוצי של פעם, משודרג לגרסה עדכנית. לפני שלקחה על עצמה את הובלת המקום אלה הקימה קייטרינג, לימדה בישול ואפילו הפעילה בקיבוץ כריכייה פרטית. מאז שחדר האוכל עבר לידיה היא חלמה להקים במקום מעדנייה; במהלך שנות הקורונה החלום פגש בצורך של כולנו באוכל ביתי שלא אנחנו בישלנו, ולפני כמה חודשים הוא הפך למציאות עם צוות שכלל את השף יורי פרוקופץ ואת היועץ הקולינרי איתמר וויטסון.

המדפים בחדרוכל עמוסים בתוצרת המיוצרת בחדר האוכל עצמו: קרקרים מקמח כוסמין שאי אפשר להפסיק לאכול (16 שקל), עוגיות טחינה מקמח כוסמין (28 שקל) עוגות שמרים שאפשר לטעום במקום (45 שקל), עגבניות כבושות ושום מוחמץ (16-18 שקל), סירופ סנגרייה להכנה מהירה של קנקן שתייה בבית (12 שקל), מיני חלות, וליד כל האושר הזה ממתינים לתשומת הלב של הקונים גם פרחים, כלים יפים, עציצים, חליטות תה, דבש, שוקולדים ותרכיזים מוכנים לקוקטיילים אלכוהוליים שגם כן מיוצרים במקום.

חדרוכל   (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
חדרוכל|צילום: שני בריל, יחסי ציבור
קציצות, חדרוכל   (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
קציצות, חדרוכל|צילום: שני בריל, יחסי ציבור

במרכז החלל ניצבות עמדות עם אוכל מוכן: סלמון, קרעפלך, פשטידות, שניצלים, מבחר תוספות חמות ואפילו קיגל צימוקים פרוס לפרוסות עבות, כמו בכל מעדנייה של מאה שערים שמכבדת את עצמה (מחיר העיקריות 8-20 שקלים ל-100 גרם, התוספות: 4-8 שקלים ל-100 גרם). יש כאן גם קובה בורגול ענק ממולא בבשר מתובל היטב, כרוב ממולא בשר, שוקיים ברוטב שזיפים, קציצות דגים ברוטב מרוקאי עם חריפות ביתית עדינה, פרגיות, עוף  ומנות למביני עניין כמו טרין טלה וירקות שורש (שמגיע עם "ציר אלה" מתובל בג'ינג'ר ובצל ירוק), אסאדו מעושן ותבשיל כרוב ובצלים סגולים עם שקדים. התפריט משתנה מדי שבוע ומתעדכן בימי רביעי ברשתות החברתיות.

עוד תמצאו בחדרוכל מוצרי מזווה כמו שמני זית איכותיים, פולי קפה, ממרחים, בירות בוטיק, סיידר אלכוהולי, יין ומיצים טבעיים של יצרני בוטיק. ליד מקרר השתייה ישנו מקרר סלטים (כולם מיוצרים במקום), המשלב את אסכולת המעדנייה היהודית ואת הטרנדים הקולינריים של הרגע. תמצאו שם סלט ביצים, סחוג, כבד קצוץ, חזרת, סקורדליה מעולה בטעם עדין ובמרקם סמיך, תפוחי אדמה בחרדל ואיולי פטרוזיליה, חומוס, כרובית בטחינה, "טחינה סביח", סלט סלק, טאבולה, גפילטע ודג מלוח בשמנת חמוצה (16-28 שקל).

חלות, חדרוכל   (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
חלות, חדרוכל|צילום: שני בריל, יחסי ציבור

עוד מציעה אלה למבקרים כריכים המיוצרים במקום: כריך דייגים של לחמנייה עם טונה מעושנת וכריך גבינות מהמחלבה הקטנה שמגיע גם הוא בלחמנייה, כריכים עצומים בגודלם של בגט עם שניצל, עם עוף מעושן או עם אסאדו מפורק (35-45 שקל לסנדוויץ' שהוא יותר מארוחה). בהמשך אלה מתכננת גם ערבי פינגר פוד וקוקטיילים במקום.

שעות הפעילות: חמישי 10:00-17:00, שישי 8:00-14:00.

חדרוכל, קיבוץ גבעת חיים איחוד, 050-8930355. כשר