בשנים האחרונות הפכה ישראל למעצמה של פיצות נאפוליטניות. לשמחתנו, כמעט בכל אזור בארץ אפשר למצוא היום משוגעים לדבר, חלקם פתחו פיצריות של ממש וחלקם מפעילים מיזמים בסגנון פחות רשמי. אחד מהמיזמים שהפתיעו אותנו במיוחד היה פיצה שהגענו אליה לאחרונה אחרי שמועות רבות, הממוקמת בחצר של בית פרטי.
המקום נקרא פולצ'ינלה ונמצא בשכונת מגורים בקדימה-צורן. אם לא יודעים שהוא שם קשה אפילו להבחין בחצר ברחוב הקטן בלב השכונה השקטה, אבל כשנכנסים מבינים שבהחלט מדובר במקום מפתיע. כעשרים סועדים ישבו בגינה של בני הזוג שמפעילים את המקום, אפרת וערן, וזללו פיצות.
אנחנו החלטנו שקצת קריר מכדי להתיישב ולקחנו את הפיצות שלנו בטייק אוויי, וכך גילינו שגם הוא נעשה בצורה מסודרת ומיטבית בקופסאות פיצה ממותגות. את הפיצה כאן מכינים בטאבון עצים, הבצק שלה אלסטי במידה וניחן בקצוות שעושים כבוד לתהליך התפיחה שעבר, והתוצאה עדינה וטובה.
בין הפיצות שאפשר לאכול בפולצ'ינלה מרגריטה קלאסית; פיצה מרינרה עם עגבניות, שום ואורגנו; פיצה ארביאטה עם מוצרלה, עגבניות ופלפל חלפיניו כבוש; פיצה פומדריני עם מוצרלה, עגבניות, שום כתוש, פרמזן, מלח אטלנטי ושמן זית; פיצה מלנזנה עם חצילים מטוגנים, פרמזן, מוצרלה ועגבניות שרי צלויות; ופיצה פונגי עם עגבניות, מוצרלה, פטריות, שמן כמהין ופרמזן.
כמו כן, בכל יום מוגשת במקום פיצת ספיישל מקורית, כמו פיצה על בסיס קרם צ'דר פרמזן עם פרחי ברוקולי ושרי צלויות, מוצרלה, פרמזן ובזיליקום ועליה זילוף שמנת חמוצה; פיצה עם קרם עגבניות שרי, קרעי בטטה צלויה בטאבון, מוצרלה ופרמזן ועליה שמנת חמוצה, שרי טריות ובצל ירוק; ופיצת פולנטה עם פולנטה מתירס טרי, קוביות חציל מטוגן ותרד מוקפץ עם מוצרלה ופרמזן. מחירי הפיצות נעים בין 49 ל-69 שקלים לפיצה אישית. לצד הפיצות מציעים כאן קלצונה עם תוספות לבחירה כמו תרד, ארטישוקים בגריל, גבינת עיזים או בצל מקורמל וכן קינוח טירמיסו קלאסי. לצד הפיצה בחצר אפשר גם להזמין כוס יין או בירה.
אנחנו לקחנו פיצה מרגריטה, שהייתה מצוינת (ייטב אם לא יחתכו אותה במקום), ואת פיצת הספיישל היומית שהייתה מהנה גם היא. אפשר להגיד שביחס לאזור שבו היא נמצאת, מדובר באופציה מהטובות ביותר להתארגן על פיצה נאפוליטנית.
המקום פעיל עד השעה תשע בערב או עד שנגמר הבצק.
פולצ'ינלה. מורדי הגטאות 8, קדימה-צורן. 053-4845597